Τρία στα έξι…

Με επί συνόλου, έξι αναμετρήσεις, συνεχίστηκε η δράση για την Ανόρθωση όσον αφορά το πρωτάθλημα Ανδρών της Β2` κατηγορίας, το Γυναικείο πρωτάθλημα, καθώς και τα αναπτυξιακά τμήματα από την ηλικία των 18, μέχρι των 14, Ανδρών και Γυναικών.
Αγώνες δεν είχαν, η ομάδα Γυναικών Κάτω των 18, όπως και η Ανδρική Κάτω των 16.
Ο δε απολογισμός, ήταν τρία νικηφόρα παιχνίδια, ενώ σε ισάριθμα, η Ανόρθωση δέχθηκε την ήττα και μεταξύ των χαμένων, ήταν και η πρώτη ήττα για την Ανδρική μας ομάδα.
Η Ανόρθωση, όπως πάντα, επιθυμεί να συγχαρεί τις νικήτριες ομάδες από τα μεταξύ τους παιχνίδια και της δικής μας.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις αναμετρήσεις με σχόλια:

Ομάδα Ανδρών (Β2` κατηγορία – Α` φάση): Διγενής ΝΒΑ – Ανόρθωση 57-56
Την πρώτη της ήττα στο Πρωτάθλημα Ανδρών Β2` κατηγορίας., δέχθηκε η Ανδρική μας ομάδα, μετά από μιαν συναρπαστική μονομαχία, απέναντι στο Διγενή ΝΒΑ. Το παιχνίδι που έγινε στο Λύκειο του Αποστόλου Βαρνάβα, ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, καθώς ο αντίπαλος κέρδισε με την ελάχιστη διαφορά του ενός πόντου και με το σκορ στο 57-56.

Ήταν δε, το ντέρμπι ανάμεσα σε δυο προσφυγικές ομάδες, για την 5η αγωνιστική στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Η δε ομάδα μας, θα συνεχίσει την προσπάθεια για άνοδο στο πρωτάθλημα της Β1` κατηγορίας.

*Οι συμμετοχές και οι πόντοι της Ανόρθωσης: Ασωνίτης 3 (1), Πασάς 10 (2), Ιωάννου, Κολτσίδας, Ξενοφώντος 2, Μπιτσόλας, Αντωνιάδης 18 (2), Κουκούνης 2, Χρυσοστόμου, Κυριάκου, Παντούρης 14, Χαραλάμπους 7.

Ομάδα Γυναικών (Α` φάση): Αναγέννηση – Ανόρθωση 45-59

Πραγματοποιώντας μιαν καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Γυναικεία μας ομάδα, ξεπέρασε από τη μια, τον αποκλεισμό στη διοργάνωση του κυπέλλου από τον Κεραυνό και ταυτόχρονα έδωσε συνέχεια στο σερί των νικών της, που την κράτησε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Απέναντι στη δυνατή ομάδα της Αναγέννησης Γερμασόγειας, και στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής για την πρώτη φάση, που έγινε στην αίθουσα «Σπύρος Κυπριανού», τα κορίτσια μας επικράτησαν με 59-45 και ενώ είχαν προηγηθεί στο ημίχρονο με 33-18.
*Οι συμμετοχές και οι πόντοι της Ανόρθωσης: Μενελάου 9 (1), Πάγκαλος 11 (2), Ράτσα 14 (2), Γεωργίου 8, Μακλούρ 12, Πιττάκα 4, Κωνσταντίνου 1, Χαραλάμπους, Ιωάννου, Γενγκενίδη, Βάχεβα.

Ομάδα Ανδρών Κ18 (2ος όμιλος): Ανόρθωση – Pagecorp Group ΕΝΑΑΘ 68-27
Στην τέταρτη φετινή νίκη της, έφθασε η Ανδρική μας ομάδα Κάτω των 18, καθώς στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, για το 2ο όμιλο, νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα της Pagecorp Group ΕΝΑΑΘ, με σκορ 68-27.
Στο παιχνίδι που έγινε στην αίθουσα του Γυμνασίου Ζακακίου, οι παίκτες μας έπιασαν πολύ καλή απόδοση και έτσι, έφθασαν σε μιαν άνετη επικράτηση, όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα και κατόπιν τούτου, αισιοδοξούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
*Οι συμμετοχές και οι πόντοι της Ανόρθωσης: Χίλμαν, Ασωνίτης 16 (1), Σπύρου 6, Μπούτρος 11 (1), Γκέτες 4, Σιάντος 8, Αχιλλέως 14 (2), κοΡΝΗΛΊΟΥ 15 (1), Ηλιοδώρου 4.

Ομάδα Γυναικών Κ18 (Α` φάση): Ανόρθωση – ΕΝΑΔ (Αποχώρηση ΕΝΑΔ)
Τη νίκη με σκορ 20-0, χωρίς αγώνα πήρε η Γυναικεία ομάδα μας Κάτω των 18, καθώς η αποχώρηση της ΕΝΑΔ, από τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Γυναικών, δημιούργησε αυτό το δεδομένο, καθώς κατά την αγωνιστική που πέρασε, ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι με την ομάδα του Αγίου Δομετίου.

Ομάδα Ανδρών Κ16 (3ος όμιλος): Διακοπή πρωταθλήματος
Δεν υπήρξε δραστηριότητα κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο στον 3ο όμιλο του Πρωταθλήματος Ανδρών Κάτω των 16 και επομένως, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία για μίνι προετοιμασία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ομάδα Γυναικών Κ16 (2ος όμιλος): ΑΠΟΠ – Ανόρθωση 30-48
Με εκτός έδρας νίκη προχώρησε η Γυναικεία μας ομάδα Κάτω των 16, καθώς στην αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, επικράτησε επί του ΑΠΟΠ, με σκορ 30-48 στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Άκης Κλεάνθους».
Έτσι η ομάδα μας βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και αισιοδοξεί, ότι θα κρατηθεί εκεί και στη συνέχεια της διοργάνωσης!
Όσο για το παιχνίδι, έγινε μια καλή προσπάθεια από πλευράς παικτριών μας, ενώ η ομάδα της Πάφου, πάλεψε για το καλύτερο δυνατό.

Ομάδα Ανδρών Κ14 (2ος όμιλος): Ανόρθωση – Αναγέννηση 28-47
Την ήττα, δέχθηκε η Ανδρική μας ομάδα Κάτω των 14, η οποία στη συνάντηση με αντίπαλο την ομάδα της Αναγέννησης, έχασε με σκορ 28-47.
Ήταν παιχνίδι για την 9η αγωνιστική στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης και διεξήχθη στην αίθουσα της Αγίας Φύλας.
Οι νεαροί μας παίκτες, έκαναν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, ως ένα ακόμα βήμα για την εξέλιξη του ταλέντου τους, κάτι που θα συνεχισθεί σε ολόκληρη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ομάδα Γυναικών Κ14 (1ος όμιλος): ΑΕΛ – Ανόρθωση 82-40
Με ήττα ολοκληρώθηκε η εκτός έδρας αναμέτρηση της Γυναικεία μας ομάδας, Κάτω των 14, η οποία στο παιχνίδι που έγινε στην αίθουσα «Ν. Σολομωνίδης», έχασε από τη δυνατή αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΛ, με σκορ 82-40.
Το παιχνίδι αυτό, ήταν στο πλαίσιο του 1ου ομίλου, για την 9η αγωνιστική της διοργάνωσης και όπως δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, η αντίπαλος ήταν καλύτερη και έτσι, έφθασε σε μιαν δίκαιη επικράτηση, παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι δικές μας παίκτριες.




Πηγή: Δελτίο τύπου ομάδας καλαθόσφαιρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ