«Ο Σελίν ανεβάζει επίπεδο την ομάδα! Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά»

Στην εφημερίδα Goal, μίλησε για τον Γεβγέν Σελίν  ο Ελλαδίτης προπονητής Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο «Ελε» ανάφερε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σελίν, τονίζοντας πως ο ίδιος θεωρεί πως είναι στόπερ υψηλού επιπέδου με μοναδικό του μειονέκτημα την ταχύτητα ωστόσο με σωρεία πλεονεκτημάτων όπως η αντίληψη στο παιχνίδι, η κάθετη πάσα και η εμπειρία που κουβαλά.

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σελίν: «Είναι ένα παιδί το οποίο εκτιμώ πάρα πολύ. Τον θεωρώ εξαιρετική επιλογή. Είναι ποδοσφαιριστής που τον ήθελα πάρα πολύ στον Αστέρα. Τον είχα δει στον Πλατανιά, έκανε και σκάουτινγκ και έχει τα στοιχεία που μου αρέσουν πάρα πολύ. Είναι αριστεροπόδαρος με πολύ καλή μεταβίβαση, παίζει κάθετο ποδόσφαιρο, έχει εξαιρετική κάθετη πάσα, που για μία ομάδα που της αρέσει να «χτίζει» από πίσω είναι σημαντικό. Ο συνδυασμός και αριστεροπόδαρου που δεν βρίσκεις εύκολα και να έχει την κάθετη πάσα. Έχει τρομερή αντίληψη του παιχνιδιού, που είναι το σημαντικότερο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αντιλαμβάνεται τη φάση, την προλαβαίνει. Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, δουλευταράς, ποδοσφαιριστής του προπονητή. Αν θα μπορούσα να πω μόνο κάτι που δεν είναι το πιο δυνατό του σημείο, είναι η ταχύτητα. Ωστόσο, λόγω της ικανότητάς του να διαβάζει το παιχνίδι με την εμπειρία του δεν έχει ποτέ πρόβλημα».

Ερωτηθείς αν μπορεί να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής, τόνισε: «Για μένα είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για τα δικά μου τα στάνταρ, όπως αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία της αμυντικής γραμμής, είναι ο ηγέτης της άμυνας. Ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι».

Αν παίξει στόπερ στην Ανόρθωση θα έχει δίπλα του έναν επίσης αργό αμυντικό, τον Γκόρντον Σίλντενφελντ: «Δημιουργείται ένα ζήτημα και αυτό είναι με την ταχύτητα και για τους δύο».

Ο κ. Ελευθερόπουλος δεν έχει δοκιμάσει ποτέ τον Σελίν στη θέση του αριστερού μπακ. «Με το ποδόσφαιρο που παίζω εγώ δεν θα τον έβαζα ποτέ αριστερό μπακ. Για μένα είναι στόπερ υψηλού επιπέδου, στόπερ που μπορεί να κάνει τη διαφορά», εξήγησε.

Για τη συμπεριφορά του και τον χαρακτήρα του: «Ήταν εξαιρετικός. Παιδί… διαμάντι. Πολύ σοβαρός, πολύ συγκεντρωμένος. Είναι winner. Έχει νοοτροπία νικητή, που το μεταδίδει και στους άλλους».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ