Εκτάκτως στη βουλή η κάρτα φιλάθλου

Στα έδρανα της βουλής εκτάκτως οδηγείται το νομοσχέδιο της κάρτας, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Στέλιου Ξιουρή για την ιστοσελίδα newsbomb.com.cy. Μάλιστα στόχος είναι το εν λόγω νομοσχέδιο να μελετηθεί και να τροποποιηθεί το συντομότερο πριν αρχίσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά πιο κάτω το θέμα:

Πνέει τα λοίσθια η περιβόητη κάρτα φιλάθλου αφού διαμορφώνεται κοινοβουλευτική συναίνεση ώστε να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία και να εξευρεθούν άλλοι τρόποι ελέγχου των παρευρισκομένων στα στάδια , όπως η επίδειξη της πολιτικής ταυτότητας.

Ήδη και παρά το βεβαρυμμένο της πρόγραμμα η Επιτροπή Νομικών της Βουλής όρισε συνεδρία στις 26 Ιουνίου στην παρουσία όλων των αρμοδίων, κυρίως του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του ΚΟΑ, όπου και θα τροχοδρομηθεί η εξεύρεση άλλων λύσεων και η παράλληλη κατάργηση της κάρτας φιλάθλου.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στην newsbomb. com.cy ο Πρόεδρος της Επ. Νομικών- βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου που ανέλαβε και σχετική πρωτοβουλία στο παρασκήνιο , αλλά και στο προσκήνιο, μέσω της συνεδρίας πρέπει να δοθεί λύση γιατί οσονούπω ακολουθούν οι αγώνες των ομάδων μας ( ΑΠΟΕΛ- ΑΕΛ- ΑΠΟΛΛΩΝ- ΑΕΚ) σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Ληγκ και το επικείμενο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αλλά και των υπολοίπων αθλημάτων και δεν μπορούμε πάλι να βλέπουμε άδεια γήπεδα.

Ο κ. Γεωργίου επισήμανε ότι δόθηκε εύλογο χρονικό διάστημα στον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Σαββίδη να μελετήσει τις τροποποιήσεις που ετοίμασε ο προκάτοχος του Ιωνάς Νικολάου και εκεί όπου χρειάζεται να βάλει την δική του πινελιά.

Από πλευράς του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού επισήμανε ότι θα γίνει γενικότερη συζήτηση για την καταπολέμηση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους με αφορμή την δέσμευση Ιωνά για κατάθεση σχετικών τροπολογιών και αφετέρου με τα συμβάντα με την αίτηση της Ομόνοιας για παραχώρηση του Μακαρείου σταδίου, που δεν προχώρησε για λόγους ασφαλείας.

Σε ερώτηση μας γιατί να ισχύει η κάρτα φιλάθλου αφού τα στάδια δεν πληρούν τους σχετικούς όρους που απαιτούνται για ορθολογιστική εφαρμογή της ο κ. Δαμιανού επισήμανε ότι γι’ αυτά θέλουμε να ρωτήσουμε τους αρμοδίους και περιμένουμε απαντήσεις.

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες μας υπάρχει κοινοβουλευτική συναίνεση της πλειοψηφίας των κομμάτων και πλέον η κατάργηση της κάρτας φιλάθλου αναμένεται να γίνει ακόμη και με σχετική τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας ή και άλλη πρόταση νόμου που θα κατατεθεί από τα κόμματα προφανώς προς τέρψη σωματείων και οργανωμένων φιλάθλων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ