«Δυστυχώς τα σωματεία δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες που τους αναλογούν, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας»

Με ανακοίνωση του ο Παν.Συ.Φι αναφέρεται μεταξύ άλλων στο θέμα της κάρτας φιλάθλους και της οργανωμένης δράσης που πρέπει να ληφθεί, προκειμένου το σκηνικό με τα άδεια γήπεδα να μην υπάρξει και τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Αναλυτικά πιο κάτω η ανακοίνωση όπως δημοσιεύεται στην επίσημη σελίδα στο Facebook.

Αδέλφια Ανορθωσιάτες,

Μια καταστροφική ποδοσφαιρική χρονιά έχει περάσει στο παρελθόν και κανένας Ανορθωσιάτης δεν θέλει να την θυμάται. Από όποια πλευρά και αν το δούμε τίποτα δεν θα παραμείνει στην μνήμη κανενός πέραν ενός εφιάλτη που θέλουμε να φύγει ανεπιστρεπτί. Τα αποκαΐδια της προηγούμενης διοίκησης εμφανίζονται μέρα με την ημέρα, αλλά η Ανόρθωση εκ φύσεως της είναι καταδικασμένη σαν οντότητα να αντεπεξέλθει. Ευχόμαστε η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη και το μέλλον της ποδοσφαιρικής Ανόρθωσης να επανέλθει σε επίπεδα που θα καλύπτουν τις απαιτήσεις του μεγάλου της κόσμου, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.

Ο κόσμος της Ανόρθωσης και το «Αντώνης Παπαδόπουλος», ήταν πάντα ένα από τα μεγάλα όπλα αυτής της ομάδας σαν ο 12ος παίκτης και το απόρθητο φρούριο αντίστοιχα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αυτό το φρούριο να χάνει από την αίγλη του και οι λόγοι πολλοί. Εμφανίστηκε και η περιβόητη κάρτα φιλάθλου να στερήσει τον λόγο που το ΠΑΠ θεωρείται από πολλούς η πιο καυτή έδρα του πρωταθλήματος. Πολλοί μπορεί στην αρχή να είπαν, «σιγά πόσο θα επηρεάσει η κάρτα;». Τα πραγματικά στατιστικά αποδεικνύουν πόσο πολύ έχει επηρεαστεί από αυτή την αηδία. Πόσο μειώθηκε η προσέλευση, πόσα από τα περσινά διαρκείας, παρόλο που τα είχαν αγοράσει, δεν ακολούθησαν ποτέ τα τερτίπια του ιωνά και του κλεάνθη, πόσο έχει μετατραπεί από ΝΑΟΣ του ποδοσφαίρου σε εκκλησία.

Υπάρχουν στατιστικά, αριθμοί, δημοσκοπήσεις, εισιτήρια που διατέθηκαν, μα το πιο τρανταχτό είναι τα βουβά και άψυχα γήπεδα. Όλοι το έχουν καταλάβει εκτός από τον κλεάνθη, τον νέο αρχηγό της αστυνομίας που του είπαν να κάνει δηλώσεις και δυστυχώς τα σωματεία αφού δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες που τους αναλογούν, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας. Και δεν μιλάμε για μεμονωμένες κινήσεις κάποιων σωματείων που ζήτησαν καταργήσεις αλλά μια σύσσωμη και κοινή δράση. Έχει κανένας αμφιβολία αν 8-10-12 σωματεία ζητήσουν από κοινού την κατάργηση του τρομονόμου ότι δεν θα γίνει στην πράξη; Εδώ θελουμε να δούμε τις πραγματικές προθέσεις σας, αλλά είμαστε σίγουροι πως κάτι σας φοβίζει. Όταν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αρκετών ομάδων, που εσείς πληρώνετε, έχουν δηλώσει την αντίθεση τους με τις εικόνες που βλέπουν κάθε Σαββατοκύριακο, τότε τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Το ίδιο ισχύει και για την ομοσπονδία. Αν δεν ίσχυε τότε θα ανακοίνωναν τους επίσημους αριθμούς εισιτηρίων τόσο για τον 1ο γύρο όσο και τον 2ο, όπως έκαναν κάθε Μάη τα προηγούμενα χρόνια. Τι φοβάστε; Το 50% και βάλε της μείωσης; Ή θα μας πείτε και εσείς ότι δεν είναι μόνο η κάρτα που έχει επιφέρει την μείωση; Αν δεν είναι μόνο η κάρτα τότε ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ την, διορθώστε τα υπόλοιπα και μετά ελάτε να συζητήσουμε ότι θέλετε. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τον κοα, που παρόλο που δεν ήταν έτοιμος σαν οργανισμός, ανέλαβε να θέσει σε λειτουργία ένα «άρρωστο» νομοσχέδιο με τα αποτελέσματα να τον εκθέτουν. Ένας οργανισμός που βάλλεται από παντού τους τελευταίους μήνες για τους χειρισμούς του σε άμεσα θέματα που τον αφορούν, δεν μπορεί να δώσει λύσεις για άλλα προβλήματα. Μάλιστα μας είχαν δηλώσει, περί τα μέσα Οκτώβρη, ότι με το τέλος της χρονιάς θα γίνει αξιολόγηση. Όταν την κάνετε μας ενημερώνετε, εδώ είμαστε ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ. Και τέλος αφήσαμε μια απορία που είχαμε από καιρό. Πως γίνετε να μην υπάρχει υπουργείο αθλητισμού αλλά να υπόκειται σε αυτό της παιδείας, αλλά για τον αθλητισμό να έχει αποφασίσει αυτό της «δικαιοσύνης»; Καλά ξεμπερδέματα και καλά κρασιά.

Εμείς να αναφέρουμε ότι ετοιμαζόμαστε για τα δικά μας οργανωτικά, αφού διανύουμε μια ξεχωριστή χρονιά την οποία δυστυχώς δεν την ονειρευόμασταν κάτω από αυτές τις περιστάσεις. Παρόλα αυτά, μετά από συνάντηση των τοπικών επιτροπών, έχει καταρτιστεί η 9μελής κεντρική επιτροπή, η οποία ξεκίνησε δουλειά για την νέα χρονιά. Σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για τις εγγραφές μελών οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στα 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΧΗΤΕC, με ξεχωριστές εκπλήξεις. Επίσης γίνονται διεργασίες για διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν πράξη στο επόμενο διάστημα. Καλούμε τους πάντες σε εγρήγορση και στήριξη στον σύνδεσμο μας, με την ευχή ότι θα βρεθεί η λύση που μας κρατά μακριά από την αγαπημένη μας ομάδα και θα βρεθούμε σύντομα στα πέταλα να τραγουδάμε τις Κυριακές.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ

Υ.Γ. Το Σάββατο στηρίζουμε το beach party που διοργανώνει η ΜΑΧΗΤΙΚΗ νεολαία, στο Ξυλοφάγου.

Υ.Γ. 25 ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ

Με εκτίμηση
Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσις Αμμοχώστου – ΜΑΧΗΤΕC 1994

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ