Ντούρις: «Τα πάντα πήγαν λάθος…»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα ruik.cz έδωσε ο Σλοβάκος επιθετικός της ομάδας μας, Μίχαλ Ντουρις. Μεταξύ άλλων ο Ντούρις αναφέρθηκε και στην ομάδα μας, πως ήρθε, γιατί δεν πήγε στον ΑΠΟΕΛ και τη φετινή χρονιά.

Δείτε πιο κάτω όσα είπε ο Ντούρις.

Μετά την Όρενμπουργκ πήγες στην Ανόρθωση και μετά το τέλος του δανεισμού σου σου πρόσφεραν μόνιμο συμβόλαιο στην Κύπρο. 

«Η όλη μεταγραφή είχε να κάνει με την Όρενμπουργκ που έπεσε στην 2η κατηγορία. Χρειαζόμουν να παίξω σε μεγαλύτερο ανταγωνιστικό επίπεδο λόγω της Εθνικής αλλά και για άλλους λόγους. Ήθελα μια αλλαγή και τελικά ήρθε η πρόταση από την Ανόρθωση για μισή σεζόν, δεν το σταμάτησα και τελικά αυτή η μισή σεζόν μου βγήκε φανταστικά επειδή πέτυχα 11 γκολ σε 14 παιχνίδια και ήμουν πολύ χαρούμενος με το σύλλογο. Παίξαμε στην Ευρώπη, οπότε άρχισαν να σκέφτονται για να πάρω μεταγραφή και οι συλλόγοι συμφώνησαν και έτσι υπέγραψα για 3 χρόνια».

Γιατί αρνήθηκες τον ΑΠΟΕΛ;

«Ίσως να ήταν στην φύση μου όταν ήρθα στην Κύπρο και ένιωθα καλά στην Ανόρθωση και ήθελα να συνεχίσω εκεί, επίσης οι οπαδοί είναι θερμόαιμοι και ίσως να μου… έδιναν μια…ωραία υποδοχή αν πήγαινα στο ΑΠΟΕΛ».

Πως είναι το ποδόσφαιρο στην Κύπρο; Μπρούμε να το συγκρίνουμε με το Τσέχικο πρωτάθλημα;

«Κάθε πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Όσο αφορά την ποιότητα ομάδες παίζουν κάθε χρόνο σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ οπότε η ποιότητα υπάρχει, ειδικά η ατομική. Οι παίκτες εκεί είναι ψηλού επιπέδου, αλλά σε σχέση με το Τσεχικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό, είναι πιο ώριμο τακτικά. Αυτές οι ομάδες δεν έχουν τόσο τακτική, νομίζω αυτή είναι η πιο μεγάλη διαφορά που βλέπω».

Πως θα βαθμολογούσες τη φετινή σεζόν της Ανόρθωσης; Είσαι ευχαριστημένος;

«Θα βαθμολογούσα αρνητικά όλη τη σεζόν, επειδή πριν αρχίσει η σεζόν ο στόχος του συλλόγου και των οπαδών ήταν να μπούμε στην εξάδα και να παλέψουμε για τον τίτλο. Τα πάντα πήγαν λάθος, αποκλειστήκαμε από το Γιουρόπα Λιγκ και αρχίσαμε άσχημα στο πρωτάθλημα, έφυγε ο προπονητής και μετά ολόκληρη η σεζόν ήταν άσχημη».

Πως είναι οι οπαδοί στην Κύπρο; Μπορούν να συγκριθούν με αυτούς της Πλζεν;

«Ίσως να είναι πιο θερμόαιμοι, μπορεί να μην είναι τόσοι πολλοί όπως της Πλζεν αλλά όταν ήρθα στην Κύπρο είχαμε γεμάτα γήπεδα με 12 ή 13 χιλιάδες. Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά εξαιρετική και το γήπεδο μας έσπρωχνε και μας έδινε κουράγιο, το μεγάλο αρνητικό είναι ότι φέτος άλλαξαν τα πάντα και έρχονταν στο γήπεδο πολύ λιγότεροι οπαδοί».

Πως προετοιμάζεσαι για την σεζόν που έρχεται; Κάνεις προπονήσεις ατομικά;

«Εξαρτάται από την περίοδο, αλλά μετά από αυτή τη σεζόν ναι προετοιμάζω τον εαυτό μου ατομικά κάτω από τις εγχώριες συνθήκες. Θα ξεκουραστώ για δύο εβδομάδες και μετά θα “ρίξω” τον εαυτό μου πίσω στην προετοιμασία για τη νέα σεζόν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ