Βάργκιτς: «Ήρθα σε ένα μεγάλο κλαμπ και θα έχω πρωταγωνιστικό ρόλο»

Δηλώσεις παραχώρησε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας για την καλοκαιρινή περίοδο, Ιβάν Βάργκιτς. Ο Κροάτης τερματοφύλακας μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις από την Ανόρθωση, για το Κυπριακό πρωτάθλημα και τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει την ομάδα μας, αρχικά.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Βάργκιτς όπως τις παρέθεσε στο kerkida.net

Οι πρώτες εντυπώσεις από την Ανόρθωση…
«Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα με πλούσια και ένδοξη ιστορία. Διαπίστωσα ότι υπάρχει αρκετή ποιότητα στο ρόστερ και αισθάνομαι ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα ότι θα τα καταφέρουμε. Βέβαια, θέλουμε χρόνο για να φτάσουμε στα επιθημητά επίπεδα. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι 100% έτοιμη το Σεπτέμβριο.

Βρήκες παλιούς καλούς φίλους και πρώην συμπαίκτες…
«Έχει βοηθήσει στην γρήγορη προσαρμογή μου στην ομάδα το γεγονός ότι γνώριζα από πριν τους Σίλντενφελντ, Πράνιτς και Κάτσαρ. Με του δύο πρώτους ήμασταν μαζί στην Εθνική Κροατίας. Επίσης, με τον Γκόρντον τεθήκαμε αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της χώρας, αυτός με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και εγώ με τη φανέλα της Ριέκα. Γνωρίζω πολύ καλά και τον Άντον Μάγκλιτσα του Απόλλωνα. Συνηπήρξαμε μαζί στην Όσιγιεκ.

Γνώριζες κάτι για το Κυπριακό πρωτάθλημα;
«Η αλήθεια είναι ότι κυρίως λόγω του Μάγκλιτσα παρακολουθούσα τι γινόταν τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Επίσης, οι συνεχόμενες παρουσίες του ΑΠΟΕΛ είτε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και του Απόλλωνα, έκαναν γνωστό το Κυπριακό πρωτάθλημα. Δεν είναι λίγο πράγμα να πηγαίνεις μακριά σε τέτοιες διοργανώσεις με πολύ καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα. Γνωρίζω ότι η Ανόρθωση ήταν η πρώτη κυπριακή ομάδα που μπήκε στους ομίλους και εύχομαι να τα καταφέρει ξανά.

Γιατί επέλεξες την Ανόρθωση;
«Νομίζω ότι βρήκα αυτό που ήθελα στην Ανόρθωση. Ήρθα σε ένα μεγάλο κλαμπ και θα έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήθελα να φύγω από τη Λάτσιο και να πάω σε μια καλή ομάδα που θα έχω αρκετό χρόνο συμμετοχής. Με… κούρασε ψυχολογικά ο πάγκος. Ναι μεν ήμουν σε ένα τεράστιο κλαμπ, αλλά μου έλειψε η… δράση. Είχα προτάσεις και από κάποιες άλλες ομάδες, ωστόσο στο τέλος της ημέρας έστω και την υστάτη έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή. Με πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης μου και δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ