Το 4-4-2 μέχρι στιγμής

Η αλήθεια είναι ότι το 4-4-2 προσφέρει δύναμη στη γραμμή κρούσης της ομάδας. Φαίνεται όμως εκ του αποτελέσματος ότι όποτε προσπαθήσαμε να αγωνιστούμε με το συγκεκριμένο σύστημα η ομάδα αποδιοργανώνεται και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Η μεσαία γραμμή αποδυναμώνεται αριθμητικά και η αντίπαλη ομάδα μπορεί να έχει στην κατοχή της περισσότερη ώρα την μπάλα κερδίζοντας χρόνο και αυτοπεποίθηση.

Το 4-4-2 προϋποθέτει ότι οι δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο κέντρο πρέπει να έχουν αρκετά τρεξίματα και ενέργεια. Ή οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα άκρα της επίθεσης να συγκλίνουν προς τη μεσαία γραμμή και να βοηθούν στη γρήγορη επανάκτηση της μπάλας.

Μετά την αλλαγή του συστήματος στο χθεσινοβραδυνό παιχνίδι, η ομάδα έδειξε ότι παραδίνεται στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για εκμετάλλευση των δύο επιθετικών που διαθέταμε στο κουτί του αντιπάλου.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το 4-4-2 δεν ταιριάζει στην ομάδα. Αυτό αποτυπώνεται στο γήπεδο. Περισσότερο δείχνει σαν λύση ανάγκης για να χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα Ντούρις και Κατσιαράβα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ