Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας της ποδοσφαιρικής Ανόρθωσης. Δεκατρία χρόνια που όσα άλλα κι αν περάσουν δεν θα σβηστούν από κανένα, εκείνες οι ΜΑΓΙΚΕΣ στιγμές μέσα στο ΓΣΠ.

Το Στάδιο της Λευκωσίας ήτο κατάμεστο, χιλιάδες οπαδών μέσα στην αφόρητη ζέστη να καρτερούν με ανυπομονησία και μπόλικο άγχος για το πρώτο σφύριγμα του Νορβηγού Skjerven. Ο αντίπαλος συνένωνε όλους τους Έλληνες της Κύπρου. Η πολύφημη και δυνατή Τραπεζούντα με 25 φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό από την Ανόρθωση ερχόταν με προκλήσεις για να πάρει την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΑΝ ΛΑΘΟΣ. Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης ως πραγματικοί πολεμιστές κατάφεραν το αδιανόητο για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα της εποχής. Κατάφεραν και κέρδισαν του Τούρκους με 3-1 με πρωτεργάτη εκείνης της ομάδας, τον παίκτη – προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια και σκόρερ τους Νικολάου, Φρούσσο και Τσιταϊσβίλι. Στο 3-1 μάλιστα, σείστηκε από τις ιαχές των 20 000 οπαδών που φώναζαν «Η Κύπρος είναι Ελληνική».

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους χιλιάδες οπαδούς να φεύγουν αγκαλιασμένοι για τον άθλο της Κύπρου. Λες και ήταν μια νίκη σε πολεμική μάχη, ένα ηχηρό χαστούκι για το όσα πάθαμε από τους κατακτητές.

Η εντεκάδα της Ανόρθωσης: Γεωργαλλίδης, Κατσαβάκης, Νικολάου, Σαμάρας, Πουρσαϊτίδης, Ξενίδης, Μαραγκός, Χάμπερ, Καπάνταης, Τσιταϊσβίλλι και Κετσπάγια. Αλλαγές: Χάτζι (Σαμάρας), Κινκλάντζς (Κετσπάγια), Φρούσσος (Καπάνταης)

Δείτε τα στιγμιότυπα που ακολουθούν και πάλι ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Εξαντλημένος ο Κόπα αναζητεί χέρι βοηθείας για να σηκωθεί από το χορτάρι
Ο ματωμένος Κόπα πνίγεται στην αγκαλιά του Χάτζι
Αλλαγή στις ισορροπίες με την αποβολή του Γιαταρά
«Γίνεται… γίνεται το 3-1» αναφωνεί ο Σάββας Κοσιάρης
Άλμα στον… Θεό και 2-1 από τον Φρούσο
Εκστασιασμένος πανηγυρίζει το γκολ ο αρχηγός
Ξερό αριστερό βολέ από Νικολάου και 1-0

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ