Έχει πορείες, αξίζει σεβασμό! Έτσι μάζεψε η Μόλντε τους βαθμούς

Σίγουρα από την κλήρωση μπορεί να αισθανόμαστε τυχεροί αφού αποφύγαμε ομάδες μεγαθήρια, όπως η Αταλάντα, η Μπέρνλι και η Ολλανδική Αλκμάαρ που είναι πιο προηγμένης σχολής.

Από εκεί και πέρα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένες τις προκρίσεις. Ούτε με τους Αλβανούς, αλλά ούτε και σε περίπτωση της Μόλντε εάν τελικά ανταμώσουν οι δρόμοι μας. Οι Νορβηγοί με τους 14.500 βαθμούς, δείχνουν ξεκάθαρα πως το παρελθόν τους είχε ευρωπαϊκές πορείες, πορείες που σίγουρα θέλουν να επαναλάβουν και έχουν την εμπειρία να το πράξουν. Κάτι που θα πρέπει να μας κρούσει δύο και τρεις φορές τον κώδωνα του κινδύνου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως το παιχνίδι με την Μόλντε εάν και εφόσον γίνει, θα γίνει χωρίς οπαδούς και το πιο πολύτιμο μας όπλο τον κόσμο.

Ας δούμε τι έκανε η Μόλντε στην Ευρώπη.

Καταρχήν εξασφάλισε την ευρωπαϊκή της έξοδο, μιας και ήρθε δεύτερη πίσω από την Ρόζενμποργκ, με 7 βαθμούς λιγότερους.  Προηγούμενη της ευρωπαϊκή πορεία ήταν την περίοδο 2015/16, πορεία που της έφερε και αρκετούς βαθμούς.

Ξεκίνησε από τα προκριματικά του Champions League, εκεί όπου απόκλεισε την Πιούνικ Αρμενίας, κερδίζοντας με 5-0 εντός έδρας και χάνοντας 1-0 εκτός. Στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Δυναμό Ζάγκρεμπ λόγω του εκτός έδρας γκολ. 1-1 στην Κροατία, 3-3 στην Νορβηγία, με τους Κροάτες να κερδίζουν την πρόκριση.

Η συνέχεια έφερε την Μόλντε στα προκριματικά του Europa League. Η Νορβηγική ομάδα απέκλεισε την Σταντάρ Λιέγης. Κέρδισε με 2-0 στην Νορβηγία έχασε με 3-1 στο Βέλγιο, με την πρόκριση να καταλήγει στους Νορβηγούς. Μάλιστα προπονητής της Σταντάρ εκείνα τα παιχνίδια, ήταν ο γνώριμος μας Σλάβο Μουσλιν. Σε ένα όμιλο απέναντι σε Άγιαξ, Σέλτικ και Φενερμπαξέ, πολλοί την είχα ξοφλημένη. Πήρε τεράστιο διπλό στην πρεμιέρα στην Τουρκία και μπήκε σε θέση οδηγού. Ισοπαλία με τον Άγιαξ εντός, κέρδισε την Σέλτικ εντός και εκτός έδρας, κάτι που της έδωσε την πρόκριση στους 32 του Europa. Εκεί βρήκε την Σεβίλη, κάτοχο του τροπαίου από την οποία έχασε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι και κέρδισε 1-0 στο δεύτερο, Ως εκ τούτου αποκλείστηκε.

Προηγούμενη ευρωπαϊκή της εμπειρία, ήταν 1 χρόνο νωρίτερα στα προκριματικά του Europa. Εκεί κέρδισε στον δεύτερο προκριματικό την Γκόριτσα Σλοβενίας, έχασε όμως από την Ζόρια Ουκρανίας στον επαναληπτικό στην έδρα της και ως εκ τούτου αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Την περίοδο 2013-14 η Μόλντε αγωνίστηκε στα προκριματικά του Champions League. Πέρασε από την Σλίγκο Ρόβερς, ενώ αποκλείστηκε από την Λέγκια λόγω εκτός έδρας γκολ. Η πορεία την έφερε στον τελευταίο προκριματικό του Europa League, εκεί όπου αποκλείστηκε με 2 ήττες από την Ρούμπν Καζάν.

Συνοψίζοντας, σίγουρα η Μόλντε δεν αποτελεί φόβητρο, είναι όμως μία άκρως υπολογίσιμη ομάδα, ικανή για το καλύτερο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ