Στην ιστοσελίδα kerkida.net μίλησε ο υπεύθυνος της Ανόρθωσης, στο κλιμάκιο Αμμοχώστου Φώτης Παπαϊωάννου, μετά από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα Grassroots από την ομάδα U12.

Διαβάστε σχετικά:

Για την δουλειά που γίνεται:
«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και έγιναν πολλές αλλαγές φέτος με βάση τα όσα είδαμε την περσινή περίοδο. Φέτος με τις αλλαγές μας καταφέραμε να αυξήσουμε τον αριθμό των μικρών κατά 15-20. Ανάμεσα στις αλλαγές μας ήταν η ένταξη ατομικών προπονήσεων και σε συνεργασία με τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, τον Τάκη Μαραγκό που δουλεύει καθαρά στην τεχνική και τον Αδάμο Ισαάκ στους τερματοφύλακες. Αμφότεροι έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τα παιδιά».

Για το πόσο δύσκολο είναι να κουμαντάρουν τους γονείς:
«Οι γονείς βοηθούν και στην οργάνωση των ακαδημιών. Κάνουμε συναντήσεις μαζί τους για να βοηθήσουμε στην ομαλή λειτουργία. Σίγουρα υπάρχει θέμα σε κάθε ακαδημία με το συγκεκριμένο, τα παράπονα πάντα θα υπάρχουν δυστυχώς. Έχουμε κάνει κάποιες σκέψεις για να αλλάξουμε τον τρόπο για να είναι πιο ελεύθερα τα παιδιά. Να αγωνίζονται και να προπονούνται χωρίς την οποιαδήποτε παρενόχληση».

Για το ταλέντο που υπάρχει:
«Αν δουλεύαμε μόνο με τα μεγάλα ταλέντα, τότε οι περισσότεροι μικροί θα ήταν εκτός γηπέδου. Προσπαθείς να βοηθήσεις όλα τα μωρά, όχι μόνο ποδοσφαιρικά αλλά να είναι και καλοί άνθρωποι στην κοινωνία. Δεν είναι εύκολο με τα Κυπριακά δεδομένα να δουλέψεις σε επαγγελματική βάση. Με την εγγραφή τους φέτος τους δώσαμε την δυνατότητα να επισκεφτούν διατροφολόγο και να φτιάξουν την διατροφή τους. Αρκετοί είδαμε ότι έκαναν διαφορά».

Για τα κομμάτια που μπορείς να δουλέψεις με τόσο μικρές ηλικίες:
«Δεν μπορείς να δουλέψεις πολύ σε τακτική στις μικρές ηλικίες. Κάποια στοιχεία στην τεχνική ναι. Στο πέντε εναντίον πέντε βάζεις τις βάσεις με λίγη τακτική, με τεχνική και δουλεύεις στην ομαδικότητα για να είναι πιο έτοιμοι οι μικροί ανεβαίνοντας στα πιο πάνω ηλικιακά τμήματα. Γι αυτό και στις ατομικές προπονήσεις δουλεύουμε καθαρά τεχνική. Δουλεύουμε για το σήμερα για να χτίσουμε για το μέλλον. Γίνονται κάποιες σκέψεις για περαιτέρω αλλαγές, για να βελτιωθούν τα τμήματα υποδομής της Ανόρθωσης. Δεν είναι τυχαίο που σε τρεις τελικούς που υπήρχαν έξι ομάδες, οι τρεις ήταν της Ανόρθωσης. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και ίσως να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο».

Για το πότε πρέπει οι μικροί να ξεκινούν δουλειά στην δύναμη:
«Στο Πανεπιστήμιο είχα έναν καθηγητή που επέμενε ότι η εκγύμναση στην δύναμη πρέπει να ξεκινά από τα 12 ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι η κατάλληλη ηλικία είναι 14-15. Ας γίνει μια έρευνα από τους ειδικούς και τους αρμόδιους, να δούμε τι γίνεται σε άλλες χώρες, για να υπάρξουν αποτελέσματα και να βοηθηθούν οι ακαδημίες μας».

Ένα καταληκτικό σχόλιο:
«Να συγχαρούμε τις ομάδες Κλιμακίου Λάρνακας και Λεμεσού που έπαιξαν μαζί στον τελικό καθώς επίσης και την Αναγέννηση. Και φυσικά, συγχαρητήρια και στους δικούς μας παίκτες και τους δικούς μας προπονητές!»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ