ΑΠΟΕΛ 2 – 1 Ανόρθωσις: Έχασε κλείνοντας στόματα

Στόματα έκλεισε απόψε η ομάδα μας, που μπορούσε κάλλιστα να κάνει τη ζημιά στον ΑΠΟΕΛ και να μετατρέψει τη φιέστα σε κηδεία, ωστόσο στο 88′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν και να μας κερδίσουν με 2-1.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Με δεδομένες τις τέσσερις απουσίες σε άμυνα και επίθεση, ο Ρόνι Λέβι ανακάτεψε την τράπουλα επιλέγοντας τον Καλό στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πορτογάλος πλαισιώθηκε από τους Ράγιο και Παλάνκα, ενώ ο Αρούς διατήρησε για άλλη μια φορά τα γάντια του βασικού. Στην άμυνα παρατάχθηκαν από αριστερά προς δεξιά οι Πράνιτς, Σίλντεφελντ, Στρούνα και Κοφί, ενώ στη μεσαία γραμμή επιλέχθηκαν οι Βίκτορ, Ιγιεμπόρ και Οικονομίδης.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης η ομάδα μας έκανε την πρώτη επίσκεψη στο αντίπαλο μισό με τον Πράνιτς να σεντράρει αλλά να μη μπορεί να σημαδέψει τον Καλό. Η ομάδα μας έδειξε διάθεση από την αρχή να περιμένει τον ΑΠΟΕΛ στο μισό γήπεδο, ενώ στο 12ο λεπτό μια εκτέλεση φάουλ του Ράγιο δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Στο 17ο λεπτό ο Αρούς απομάκρυνε με γροθιές εκτέλεση φάουλ του Εμπεσίλιο, ενώ τρία λεπτά αργότερα μια συρτή μπαλιά του Πράνιτς κατέληξε στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 24ο λεπτό ο Παλάνκα μάγεψε καθώς με ατομική ενέργεια και πλασέ στην κίνηση από δύσκολη γωνιά, άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αρούς άναψε κόκκινο στον Εμπεσίλιο, ενώ σπουδαία επέμβαση είχε ο Ισραηλινός και στο 35ο λεπτό σε εξ επαφής κεφαλιά του Σόουζα. Δύο λεπτά αργότερα ο Στρούνα φλέρταρε με αυτογκόλ ωστόσο η κεφαλιά του κατέληξε για καλή μας τύχη στο δοκάρι, με τον αντίπαλο να πιέζει έντονα στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο 42ο λεπτό ο Ποτέ όντας αμαρκάριστος αστόχησε από τα τέσσερα μέτρα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ενσούε με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 1-1 να είναι σκορ ημιχρόνου.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που ήθελε να ασκήσει πίεση που με την πάροδο του χρόνου αυξανόταν.

Από πλευράς της ομάδας μας, δεν υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες να ανταπεξέλθουμε την πίεση, με τους ποδοσφαιριστές μας να κρατούν με ευκολία το 1-1.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να παγώσουμε ξανά το ΓΣΠ, όταν στο 74′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η κεφαλιά του Ζοάο, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΑΠΟΕΛ, με τους Στρούνα και Σίφο να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Όσο περνούσε ο χρόνος, η πίεση ανέβαινε με τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ να βγάζει και τους δύο κεντρικούς του αμυντικούς και να βάζει επιθετικούς παίκτες. Στο 88′ μετά από φάση διαρκείας, ο Ποτέ από το ύψος της μικρής περιοχής κατάφερε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας μας, σημειώνοντας το τελικό 2-1.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ