«Όπου και να πάει η Ανόρθωση στο εξωτερικό είναι γνωστή ως Famagusta»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Supersport FM, μίλησε ο Νίκος Νικολάου. Ο εμβληματικός αρχηγός της δεκαετίας του 2000, έστειλε τις ευχές του για τη γενέθλιο μέρα της ομάδας μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τον ρόλο πρεσβευτεί που έχει η ομάδα μας στο εξωτερικό.

Για τη συμπλήρωση 107 χρόνων ζωής της Ανόρθωσης:

«Εύχομαι χρόνια πολλά, άλλα τόσα να περάσουν και ακόμη περισσότερα και να συνεχίσει η Ανόρθωση να γράφει ιστορία, όπως ξέρει».

Για τη σημασία και το μήνυμα της διοίκησης:

«Τα μηνύματα είναι πολλά, η Ανόρθωση είναι μια ομάδα που αναγκάστηκε μετά το 1974 να φύγει από τον τόπο ίδρυσης της και να είναι στην προσφυγιά. Παρόλα αυτά συνέχισε να γράφει ιστορία, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδοι, αλλά είναι πολύπλευρη η προσφορά του. Ότι και να πούμε για τους ανθρώπους που υπηρέτησαν το σωματείο όλα αυτά τα χρόνια, είναι λίγο. Εγώ τους βγάζω το καπέλο, που αναγκάστηκαν χάνοντας όλα τα υπάρχοντα τους, να εκδιωχθούν από το τόπο γέννησης τους αλλά η Ανόρθωση ήταν εκεί».

Για το Famagusta:

«Όπου και να πάει η Ανόρθωση στο εξωτερικό είναι γνωστή ως Famagusta και αυτό λέει πάρα πολλά».

Για τις ιστορικές στιγμές που κρατάει στην Ανόρθωση:

«Η Ανόρθωση είχε πολλές επιτυχίες, η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η πρόκριση στη Τραπεζούντα ήταν οι μεγαλύτερες. Από εκεί την ημέρα και μετά το κυπριακό ποδόσφαιρο άρχισε να γράφει μια νέα σελίδα και βλέπουμε την πορεία που έχουν. Η Ανόρθωση έδειξε τον δρόμο για να ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα…».

Για την στιγμή που ξεχωρίζει:

«Η πρόκριση επί της Τραπεζούντας έρχεται στο δικό μου μυαλό ως πιο μεγάλη επιτυχία από την πρόκριση στους ομίλους. Ας μην ξεχνάμε την κινητοποίηση όλων των φιλάθλων στην Κύπρο, την επιστροφή της ομάδας από την Τουρκία, είναι στιγμές ιστορικές».

Για ανθρώπους της ομάδας που ξεχωρίζει:

«Αξίζει σε κάποιους ανθρώπους να κάνεις αναφορά για αυτά που πρόσφεραν, όπως ο Κίκης Κωνσταντίνου, που πήρε την ομάδα και την έκανε ξανά μεγάλη».

Για τη φετινή Ανόρθωση:

«Θα είναι μέχρι τέλους εκεί, δεν γνωρίζω ποια θέση θα έχει στο τέλος αλλά είναι μια ομάδα οργανωμένη, συγκροτημένη που δύσκολα μπορείς να την κερδίσεις. Για αυτό και παίρνει τους βαθμούς που πρέπει. Αν η ενίσχυση είναι ποιοτική, μπορεί να κάνει και το κάτι περισσότερο. Το διακρίνεις ότι υπάρχει καλή οργάνωση».

Γενικά για το πρωτάθλημα:

«ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας, Ανόρθωση και ΑΕΚ κατά πρώτο λόγο θα πάρουν τις πρώτες θέσεις. Στα κάτω ο Εθνικός έχει μείνει πίσω, οι υπόλοιπες θέσεις παίζονται. Τα αποτελέσματα δεν μπορείς να τα έχεις σίγουρα, θα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».

Για το πρωτάθλημα 12 ομάδων από του χρόνου:

«Ένα πρωτάθλημα με πιο λίγες ομάδες θα είναι πιο ενδιαφέρον κατά πολύ και θα είναι πιο ανταγωνιστικά τα παιχνίδια. Αν το διοργανώσουμε σωστά, μπορεί να γίνει καλύτερο το επίπεδο του πρωταθλήματος μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ