Εθνικός Άχνας 1 – 2 Ανόρθωσις: Καρυδάτο διπλό μετά από τρεισήμισι χρόνια

Ο Γκόρντον Σίλντεφελντ ήταν ο ποδοσφαιριστής που για δεύτερη σερί αγωνιστική έφερε τους βαθμούς για την ομάδα μας, η οποία δραπέτευσε από το «Δασάκι» με το τρίποντο για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2014. Ο Παλάνκα ήταν ο ποδοσφαιριστής που έδωσε προβάδισμα στο 33ο λεπτό ωστόσο η νωθρή εμφάνιση στην επανάληψη έφερε την προσωρινή ισοφάριση για τον αντίπαλο. Οι κινήσεις του προπονητή από τον πάγκο ενίσχυσαν την επιθετικότητα της ομάδας μας η οποία διατήρησε αήττητο και παραμονή στην κορυφή.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Αλλαγές στην επιθετική γραμμή πραγματοποίησε ο προπονητής, δίνοντας φανέλα βασικού στους Άλβες και Καμαρά, με τον Αράζ να συμπληρώνει την τριάδα. Πράνιτς και Μπανταλόφσκι βρέθηκαν στα άκρα της άμυνας καλύπτοντας τους Ντουγκλαό και Σίλτενφελντ, με τον Αρούς να παραμένει κάτω από τα δοκάρια. Αμετάβλητη έμεινε η τριάδα της μεσαίας γραμής με τους Βίκτορ και Οικονομίδη να καλύπτουν το έργο του Ράγιος.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με διάθεση να κρατήσει μπάλα ξεκίνησε τον αγώνα η ομάδα μας ωστόσο ήταν ο Εθνικός η ομάδα με την πρώτη τελική προσπάθεια με τη συμπλήρωση έντεκα λεπτών. Το ανέβασμα του Ισπανικου διδύμου των Ράγιος και Παλάνκα μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο έφερε και τις πρώτες επισκέψεις με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, με τον δεύτερο στο 18ο λεπτό να προτιμά να τελειώσει ο ίδιος τη φάση αντί να τροφοδοτήσει τον Άλβες. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής αστόχησε με κεφαλιά στο 26ο λεπτό, όχι όμως και στο 33ο όταν με κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, μετάτρεψε σε γκολ την μπαλιά του Οικονομίδη κάνοντας το 0-1. Ο αντίπαλος αντέδρασε και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 38ο λεπτό με τον Αρούς να βλέπει εξ επαφής πλασέ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, ενώ στις καθυστερήσεις ο Άλβες σκόραρε αλλά ο Σίλντεφελντ που είχε ρόλο τροφοδότη, ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Νωθρό ήταν το ξεκίνημα της ομάδας μας στην επανάληψη με τον Εθνικό να φτάνει κοντά στο γκολ δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο με τους Σίλντεφελντ και Βίκτορ να αποτρέπουν τα χειρότερα. Στο 55ο λεπτό ο Ράγιος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή ωστόσο ο Τσούκκας έκλεισε, όπως ήταν αναμενόμενο, τα μάτια με τους Πράνιτς και Άλβες αμέσως μετά να έχουν τις δικές τους τελικές προσπάθειες. Στο 70ο λεπτό ο προπονητής έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο με τον Καλό να παίρνει τη θέση του Αμπντουλάγιεφ, ενώ αμέσως μετά η άμυνα πιάστηκε κοιμώμενη με τον Κιπιάνι να περνά αρκετούς ποδοσφαιριστές μας και να ισοφαρίζει σε 1-1. Καμαρά και Γκάντσεφ επιστρατεύτηκαν στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης με τον προπονητή να κρατά τον Άλβες στο παιχνίδι και να μετατρέπει το σχηματισμό σε 4-4-2 και τον Καλό στο 78ο λεπτό να σημαδεύει κεφάλι αμυντικού. Στο 85ο λεπτό είδε την οβίδα του να σταματά στην τελική γραμμή και σε αμυντικό ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σίλντεφελντ με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής γάζωσε την αντίπαλη εστία κάνοντας το 1-2.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ