«Έφυγα την πιο κατάλληλη στιγμή…»

Την πεποίθηση πως έφυγε από την Κύπρο την πιο κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό, εξέφρασε σε συνέντευξη του στο balla.com.cy, ο Κωνσταντίνος Λαΐφης.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, που δύο χρόνια μετά είναι ακόμη από τα αγαπημένα παιδιά του κόσμου θυμήθηκε τα πρώτα του βήματα, το κάζο από την Γκέφλε αλλά και άλλα πολλά.

«Στα 18 που επέστρεψα στην Κύπρο θεωρούσα πως έκανα πισωγύρισμα. Ειδικά στην αρχή για 1-2 χρόνια στην Ανόρθωση έκανα απλά προπονήσεις, δεν έπαιζα. Όταν άρχισα να παίρνω ευκαιρίες, ήρθε εκείνη η «τεσσάρα» από την Γκέφλε στην Ευρώπη που ήταν καταδικαστική για μένα, αφού μου είπαν να πάω δανεικός. Εκεί πίστεψα πως ήταν το τέλος για μένα, με πήρε από κάτω, απογοητεύτηκα πολύ», θυμάται για το πρώτο του πέρασμα από την Ανόρθωση προτού δοθεί δανεικός.

Πώς αντέστρεψε την κατάσταση, όμως, και έγινε βασικός στην Ανόρθωση, πήρε μεταγραφή και πλέον είναι βασικότατος και στην Σταντάρ Λιέγης και στην Εθνική;

«Άρχισα να παίζω και όταν παίζεις, ξεχνιέσαι. Σε κάθε ματς γινόμουν καλύτερος και όταν παίζεις αντίπαλος με ομάδες, όπως η Ανόρθωση, και ανταπεξέρχεσαι, τότε αποκτάς αυτοπεποίθηση. Στην Αλκή έμεινα ένα εξάμηνο και τον Ιανουάριο επέστρεψα στην Ανόρθωση. Αλλά όχι σε καλή περίοδο, αφού η ομάδα έχανε τα περισσότερα παιχνίδια τότε. Εγώ έπαιξα σε 10 ματς. Με τον Αντρέ Πάους ήρθε η δικαίωση για μένα. Με πίστεψε και με καθιέρωσε. Στην αρχή ήμουν πολύ αγχωμένος, γιατί αισθανόμουν πως ήταν η ευκαιρία μου. Σταδιακά το άγχος έφυγε και άρχισα να απολαμβάνω το παιχνίδι».

Επιστροφή, όμως, στις σωστές αποφάσεις.

«Νομίζω πως έφυγα την πιο κατάλληλη στιγμή για το εξωτερικό, ήμουν αρκετά ώριμος για το βήμα αυτό. Και το βελγικό πρωτάθλημα ήταν το σωστό βήμα, εδώ με βλέπουν από παντού, υπάρχουν πολλοί σκάουτερ σε κάθε παιχνίδι. Ήταν μία καλή αρχή για κάτι ακόμη καλύτερο που πιστεύω πως μπορεί να έρθει».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη-ιστορία του Κωνσταντίνου Λαΐφη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ