Ο πολυνίκης Πανίκκος Πούνας (βίντεο)

Ο Πανίκκος Πούνας ήρθε στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 1988 από τον Χαλκάνωρα.  Ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές στη δεκαετία του 90, που με το απαράμιλλο πάθος και ενέργεια που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο, έκανε τη βρώμικη δουλειά στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα  τον κόσμο να τον αγαπήσει και τους προπονητές να τον θεωρούν ως το ιδανικό ποδοσφαιριστή των ειδικών αποστολών. Καθιερώθηκε ως μέσος, με δυνατό μακρινό σουτ να μπορεί άνετα να απειλήσει από τη λεγόμενη δεύτερη γραμμή.  Είχε και  παιχνίδια που όταν το έφερε η ανάγκη αγωνίστηκε και ως επιθετικός.

Καθιερώθηκε επί ημερών Λάκη Πετρόπουλου. Παίκτης χαμηλών τόνων, με ήθος που προσέφερε τα μέγιστα στην Ανόρθωση. Αγωνίστηκε στην ομάδα μας για 16 συναπτά χρόνια. Από το τέλος των δύσκολων χρόνων, έζησε βήμα βήμα την πορεία προς την καταξίωση και τους τίτλους.

Ο Πανίκκος Πούνας είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες κατακτήσεις τροπαίων στην ιστορία της ομάδας. Πέντε πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και τέσσερις ασπίδες. Μάλιστα είναι και ο δεύτερος ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με το κοντέρ να σταματά στις 442 σημειώνοντας παράλληλα και 24 τέρματα. Κρέμασε τα παπούτσια το 2004 όμως συνέχισε να αποτελεί πιστό στρατιώτη της Ανόρθωσης. Πρόσφερε σε διάφορες χρονιές τις υπηρεσίες του ως έφορος ποδοσφαίρου αλλά και ως διευθυντής στις ακαδημίες μας.

Σήμερα ο  Πούνας κλείνει τα 48 του χρόνια και του στέλνουμε τις θερμότερες μας ευχές για τα γενέθλια του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ