Νίκος Νικολάου: Ήρεμη δύναμη ετών 44 (βίντεο)

Ότι και να γράψεις, ότι και να πεις για τον Νίκο Νικολάου είναι λίγο, τον εμβληματικό αρχηγό των σύγχρονων επιτυχιών της ομάδας μας.

Ήρθε το 2001 από  τη Νέα Σαλαμίνα, έναντι του ποσού των 275 χιλιάδων λιρών και με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο αλλά και με το χαρακτήρα του, κέρδισε ακόμη και τις πέτρες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το γκολ που πέτυχε απέναντι στους Τούρκους, θα μνημονεύεται για χρόνια, μιας και αποτελεί δίχως αμφιβολία τη μεγαλύτερη επιτυχία κυπριακής ομάδας, ενώ ο αρχηγός διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην πορεία προς το Champions League. Ήρεμος και πράος στον αγωνιστικό χώρο, που στα κρίσιμα και στα δύσκολα δήλωνε παρών. Δίχως αμφιβολία ο πιο πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που πέρασε από τα γήπεδα μας, μιας και η μόνη θέση που δεν αγωνίστηκε, ήταν αυτή του τερματοφύλακα.

Με τα χρώματα της ομάδας μας, αγωνίστηκε οκτώ χρόνια, έχοντας 247 συμμετοχές και 51 γκολ. Τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκε ήταν τον Απρίλιο του 2009, όταν πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ.

Μάλιστα μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ανέλαβε διάφορα πόστα στην ομάδα μας και στις ακαδημίες. Αρχικά ως βοηθός του Σλάβο Μούσλιν, αργότερα ως πρώτος προπονητής. Επέστρεψε ως βοηθός προπονητής του Κασσιανού ενώ διετέλεσε και τεχνικός διευθυντής στις ακαδημίες της ομάδας μας.

Σήμερα ο Νικολάου γιορτάζει τα 44 του χρόνια και του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ