Πριν τον Κβέσιτς…

0
0

Ο Γιόσιπ Κβέσιτς θα αποτελέσει τον τρίτο ποδοσφαιριστή από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη που θα φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης. Με ευχή και ελπίδα να τα πάει καλύτερα από τους δύο προηγούμενους.

Με τη Βοσνία να αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Γιουσκογλαβία το 1992, στην ομάδα μας πρόλαβαν να έρθουν δύο ποδοσφαιριστές.

Ο πρώτος χρονικά, ο Βέτραν Πέλιτς, έφθασε στην Κύπρο και στην ομάδα μας τον Ιανουάριο του 2003 και έμεινε για ένα ημερολογιακό έτος. Πανύψηλος με καλές τοποθετήσεις, ήταν το κλασσικό βαρύ φορ. Στο πρώτο μισό της εδώ παρουσίας του και το δεύτερο μισό της περιόδου 2002/03, ο Βέτραν βοήθησε σημαντικά στην αντεπίθεση της ομάδας μας που στο τέλος την έφερε στη δεύτερη θέση και να πανηγυρίζει τον τίτλο του κυπελλούχου. Στο δεύτερο μισό της παρουσίας του και πρώτο μισό της περιόδου 2003/04, δεν κατάφερε να διασωθεί από τη μετριότητα και αποδέσμευτηκε.

Επόμενος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας, ήταν ο Νεμάνια Σούπιτς. Ο Βόσνιος τερματοφύλακας μόνο κακές αναμνήσεις μας ξυπνά, μιας και συνέδεσε το όνομα του με τον πρώτο ατιμωτικό αποκλεισμό στην Ευρώπη, απέναντι στην Πέτροβατς του Μαυροβουνίου, που έφερε και την προώρη αποδέσμευση του.

Previous articleΠερνά καλά…
Next articleΤρολάρισμα φίλου της ομάδας σε ανάρτηση του Κολούνγκα (φώτο)