Έτσι και στους τελικούς

Την χαμένη περηφάνια των τελευταίων ετών ξέθαψε η φουτσαλική Ανόρθωση με την σπουδαία ανατροπή της σειράς των ημιτελικών του πρωταθλήματος, με ανταμοιβή μια θέση στον μεγάλο τελικό. Η νέα μορφή του πρωταθλήματος ευνόησε τη «Μεγάλη Κυρία» και τη βοήθησε να αναπληρώσει τις ελάχιστες μέτριες εμφανίσεις της κανονικής περιόδου και τους χαμένους βαθμούς. Σε μια σειρά τριών αγώνων όπου αντικειμενικά η καλύτερα ομάδα επικρατεί έχοντας ευκαιρία να επανέλθει ακόμα και από ήττα, η Ανόρθωση επιβεβαίωσε ότι δεν υστερεί από καμία ομάδα, πόσο μάλλον την πρωταθλήτρια των τελευταίων χρόνων.

Σε μια τόσο μεγάλη βραδιά είναι δύσκολο να αφήσεις κάποιον φουτσαλιστή εκτός της λίστας των διακριθέντων, ωστόσο τρία παιδιά έκαναν το βήμα παραπάνω. Ο Φελιπίνιο με δύο γκολ και δύο ασσίστ ήταν μέσα σε όλα ανεξαιρέτως τα γκολ, ενώ ο Οδυσσέως όρθωσε ανάστημα όσες φορές ο ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κόκκινος ο οποίος συνήθως διακρίνεται για τις αμυντικές του δυνατότητες ωστόσο χθες γάζωσε στο φινάλε την αντίπαλη εστία για να δώσει πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση.

Πλέον η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του Ανορθωσιάτικου κόσμου ώστε να προασπίσει το πλεονέκτημα έδρας και να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα είτε στη Λευκωσία στο δεύτερο αγώνα της σειράς, είτε μέσα στο «Κίτιον» στον τρίτο αγώνα εάν και εφόσον χρειαστεί. Βέβαια από πλευράς παικτών η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος απλή αναφορά στα βιβλία της ιστορίας και έτσι με όπλο την ίδια σοβαρότητα που έδειξαν με ΑΠΟΕΛ, πρέπει να δείξουν και με Ομόνοια.

Άλλωστε χρόνος για πανηγύρια δεν υπάρχει, παρά μόνο για αναπλήρωση δυνάμεων μιας και ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, πρώτη Μαΐου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ