Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του συνεδρίου

Η εταιρεία Ανόρθωση Αμμοχώστου (Ποδόσφαιρο) ΛΤΔ υπενθυμίζει τη διεξαγωγή του 1ου συνεδρίου αθλητιατρικής που διοργανώνει, το διήμερο 25 και 26 Μαρτίου 2017, στις εγκαταστάσεις του σταδίου Αντώνης Παπαδόπουλος. Φιλοδοξία είναι το παρόν συνέδριο να καταστεί θεσμός και να αποτελέσει ορόσημο για τα αθλητιατρικά δεδομένα του τόπου μας.

Την 1η μέρα (25/03/17) το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό σεμινάριο FIFA 11+ του οποίου περιγραφή ακολουθεί πιο κάτω και τη 2η μέρα (26/03/17) θα αναπτυχθούν θέματα αθλητιατρικής (προαγωνιστικός έλεγχος, πρόληψη τραυματισμών, μυικές κακώσεις – τραυματισμοί, doping, επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από τραυματισμό, διατροφή κ.α.).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 11+

Το “11 +” είναι ένα πλήρες πρόγραμμα προθέρμανσης για τη μείωση των τραυματισμών π.χ θλάσεις, διαστρέμματα ποδοκνημικής, συνδεσμικές βλάβες του γόνατος κ.α ,σε ποδοσφαιριστές ηλικίας 14 ετών και άνω. Οι ασκήσεις έχουν στόχο την ενδυνάμωση των μυών του κορμού και των ποδιών, και επιπλέον, τον στατικό, δυναμικό και ενεργητικό νευρομυϊκό έλεγχο, τον συντονισμό, την ισορροπία, την ευκινησία και την βελτίωση στα άλματα.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων από το ερευνητικό κέντρο F-MARC της FIFA, και η αποτελεσματικότητά του έχει αποδειχθεί σε επιστημονικές μελέτες. Ποδοσφαιρικές ομάδες που εκτέλεσαν το “11 +” τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν 30-50% λιγότερους τραυματισμούς.

Τα Σεμινάρια είναι Δωρεάν.

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι οι Δρ Μανώλης Παπακώστας, ορθοπαιδικός και επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, Δρ Γιώργος Ζιώγας, εργοφυσιολόγος και μέλος της ιατρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, Ασημένια Γιοφτσίδου, γυμναστής – υπεύθυνη του προγράμματος FIFA 11+ για την Ελλάδα και μια ομάδα Κυπρίων ομιλητών (καρδιολόγοι, ορθοπαιδικοί, χειρουργοί, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγοι) που αποτελούν μέλη ιατρικών τιμ ομάδων του τόπου μας.

Πιο κάτω επισυνάπτεται το τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ