Απολαυστική συνέντευξη Γκιγιέρμε Σάντος

0
0

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στη Βραζιλιάνικη έκδοση του ESPN, έδωσε ο Γκιγιέρμε Ολιβέιρα Σάντος.

Το ξεκίνημα

Ο Βραζιλιάνος θυμάται το ξεκίνημα του, λέγοντας πως προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια κάνοντας πολλά πράματα προκειμένου να βοηθήσει το σπίτι. Συμμετείχε μάλιστα σε συλλαλητήρια και χόρευε και παραδοσιακούς χορούς για λογαριασμό της Tchan συγκροτήματος της Βραζιλίας. Μάλιστα ανάφερε πως οι φίλοι του τον φωνάζουν χαϊδευτικά με το παρατσούκλι ο αλιγάτορας.  Στη συνέντευξη του αναφέρει πως πουλούσε Hot-dogs, pop-corn και παστίλιες σε συλλαλητήρια και κομματικές συγκεντρώσεις, προκειμένου να βγάζει χρήματα για το σπίτι.

Με το ποδόσφαιρο η ενασχόληση του, ήταν όταν μπήκε στα εφηβικά χρόνια. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει τον πήρε τηλέφωνο φίλος του και του πρότεινα να πάει για δοκιμαστικά στο Ρίο. Μετάβηκε στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού, μέσα σε ένα αυτοκίνητο στενό, έχοντας μάλιστα τις αποσκευές του στα πόδια, σε ένα πολύωρο ταξίδι. Συγκεκριμένα, ανάφερε πως δεν τξαίδεψε ποτέ ξανά στη ζωή του με  έτσι συνθήκες, όμως ευτυχώς για τον ίδιο τα δοκιμαστικά ήταν θετικά.

Το πέρασμα από τη Βάσκο

Στη Βάσκο ήταν μαζί με τον Σοούζα, τον Kardec και τον Κουτίνηο αναφέρει, μιας γενιά της ιστορικής ομάδας που έδωσε τίτλους στην ομάδα σε εφηβικό επίπεδο και πρώτης ομάδας, με τον ίδιο να αποτελεί σε σύντομο χρονικό διάστημα πόλος έλξης για ευρωπαϊκές ομάδες.

Σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Γκρέμιο, το οποίο έμεινε στη μνήμη του, ο κόσμος φώναζε το όνομα του και του ζητούσαν να μέινει στην ομάδα και να μην φύγει, μιας και ήδη τον έβλεπαν ομάδες από την Ισπανία.

Ήταν ευτυχισμένος αναφέρει που ήταν τόσο νέος αλλά και τόσο αναγνωρίσιμος από το απαιτητικό κοινό ητς Βάσκο, κάτι που τον σημάδεψε.

Η μεταγραφή και ο Έμερι

Τον Ιανουάριο του 2008 όπως αναφέρει και κατόπιν εισήγησης του Ουνάι Έμερι μεταγράφηκε στην Αλμερία. Ο Έμερι τον παρακολουθούσε διαρκώς στη Βάσκο. Από την αρχή του έδειξε εμπιστοσύνη και τον παρότρυνε, κάτι που βοήθησε τον ίδιο όπως αναφέρει να αγωνιστεί σε ψηλό επίπεδο. Δεν τον εκπλήσσει καθόλου, η πορεία του Έμερι όπως αναφέρει γιατί έδειχνε από τότε πως θα γίνει ένας μεγάλος προπονητής, μιας και απαιτούσε και έπαιρνε το καλύτερο από κάθε ποδοσφαιριστή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως δυσκολεύτηκε αρχικά στην Ισπανία, μιας και το ποδόσφαιρο περιέχει πολύ τακτική, ωστόσο ο Έμερι είχε την υπομονή να του διδάξει αρκετά. Μάλιστα όπως αναφέρει ο Έμερι δεν ήταν μόνο ευχαριστημένος από τα προσόντα του εντός γηπέδου, αλλά και από τις χορευτικές του ικανότητες. Ο Γκιγιέρμε ανάφερε πως ο Έμερι αγαπά τη Βραζιλία και του ζητούσε να χορεύει σάμπα, για αναπτέρωση του ηθικού του. Μάλιστα εξυμνεί τον Έμερι, λέγοντας πως έμαθε πολλά από αυτό στο αμυντικό κομμάτι.

Μάλιστα ανάφερε πως ήτνα καλός φίλος με τον Φελίπε Μέλο, τον Ντιέγκο Άλβες και τον Μισέλ, παίζοντας video games μαζί, βάζοντας στοιχήματα μεταξύ τους. Μάλιστα, στο δωμάτιο τους ερχόταν και ο Έμερι που έμενε έκπληκτος από τη γενικότερη συμπεριφορά τους.

Γκιγιέρμε ο Michael Jackson

Μάλιστα ο Έμερι, ήταν και άνθρωπος που του έδωσε το παρατσούκλι στην Ισπανία αναφέρει. Πήγαιναν στο αεροδρόμιο και όλη η ομάδα φορούσε μαύρο κοστούμι και μαύρες κάλτσες, με τον ίδιο να φοράει άσπρες κάλτσες.  Ήταν κάτι που αντιλήφθηκε ο Έμερι στο αεροπλάνο και τον ρώτησε εάν είναι θαυμαστής του Michael Jackson. Ο ίδιος ανάφερε πως τον θαυμάζει μεν, αλλά δεν θεωρείται και φανατικός θαυμαστής του. Με τον Έμερι να του λέει τότε, πως γίνεται να φοράει λευκές κάλτσες με μαύρο κοστούμι. Τότε όλη η ομάδα ξεκίνησε να πειράζει τον Γκιγιέρμε και να τον φωνάζει Michael Jackson. Ενθυμούμενος αυτή τη στιγμή, ο Γκιγιέρμε αναφέρει πως ήταν νεαρός και δεν ήξερε να φοράει καν κοστούμι, ενώ μόνο που το θυμάται θεωρεί πως ήταν απίστευτο πως το συνδύασε με τέτοιο τρόπο το κοστούμι.

Μετά τη φυγή του Έμερι για τη Βαλένθια, ο ίδιος πήγε στη Βαγιαδολίδ, έπαιξε αρκετά καλά όπως αναφέρει και ήταν κοντά να πάρει μεταγραφή στη Βαλένθια. Δυστυχώς όπως αναφέρει, οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν και αυτό τον απογοήτευσε, κάτι που τον οδήγησε στην απόφαση να επαναπατριστεί.

Η επιστροφή στη Βραζιλία

Για την επιστροφή του στη Βραζιλία, αναφέρει πως έπαιξε σε πολλές μεγάλες ομάδες, έζησε τόσο στιγμές χαράς όσο και λύπης. Πάντα έφευγε όπως αναφέρει, με την εικόνα του καλού ποδοσφαιριστή που είχε όμως προβλήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο  και αυτό ήταν η αλήθεια και ευθυνόταν η ανωριμότητα μου. Δεν είχα το μυαλό που έχω σήμερα αναφέρει ο Βραζιλιάνος.

Η σύλληψη…

Μάλιστα αναφέρει πως η χειρότερη του στιγμή, ήταν τον Δεκέμβριο του 2015 όταν και συνελήφθη από τις αρχές, λόγω του ότι έκανε πάρτι σπίτι του και οι γείτονες έκαναν παράπονο για τη μουσική.

Ο ίδιος δηλώνει πως είναι ευγνώμων στον κόσμο που τον βοήθησε και ιδιαίτερα στην οικογένεια του και στη σύζυγο του. Ο καθένας χρειάζεται καθοδήγηση τονίζει και τον βοήθησαν να ανοίξει τα μάτια του. Έχασε μοναδικές ευκαιρίες αναφέρει όπως αυτή της Σάντος που επένδυσε πάνω του, ωστόσο δεν μπορεί να έχει παράπονο από κανένα εκτός από τον εαυτό του.

Η Ανόρθωση και το σήμερα

Σήμερα αναφέρει είναι στη σωστή πορεία αναφορικά με την ποδοσφαιρική του καριέρα και είναι ιδιαίτερα μυαλωμένος αναφέροντας ότι επειδή έχω εκρηκτική προσωπικότητα, είναι κάτι που μου στοίχησε και άφησε μερικά πράματα πίσω μου, όμως πλέον βρήκα το σωστό δρόμο. Πλέον είμαι σε γαλήνη, έχω σωστή καθοδήγηση και μπορώ να μεταφέρω προς τους νεαρότερους πως δεν πρέπει να χάνουν τις ευκαιρίες που βρίσκουν. Τα πάντα στη ζωή ρέουν και πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος για να εκμεταλλευτείς τη στιγμή.

Τέλος ο Γκιγιέρμε αναφέρθηκε για την Κύπρο και την Ανόρθωση, λέγοντας πως είναι χαρούμενος που επέστρεψε στην Ευρώπη, στην ομάδα που αγωνίστηκε ακόμη και ο Σάβιο της Φλαμέγκο. ΤΟ πρωτάθλημα δεν είναι τόσο αναγνωρισμένο, ωστόσο μεγαλώνει. Για να κλείσει τη συνέντευξη του λέγοντας πως πραγματικά απολαμβάνω τη ζωή και τη δουλειά εδώ. Χρειαζόμουν μία νέα αρχή και μία νέα ευκαιρία και τα πάω αρκετά καλά. Τα πράματα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο  και  πλέον είναι στα πόδια μου και στο κεφάλι μου, να μην κάνω τα ίδια λάθη.

Previous articleΞεκινά η προπώληση με Καρμιώτισσα
Next article«Τόσο απλά και Βαρωσιώτικα» (ανάρτηση Παν. Συ. Φι.)