«Η Ανόρθωση ανέκαθεν πρωταγωνιστούσε…»

Η ομάδα μας στο γυναικείο βόλει έκανε το αποφασιστικό βήμα για να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου, μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ στα προημιτελικά. Ακολουθεί το ΘΟΙ που μια σοβαρή Ανόρθωση μπορεί να περάσει και να παίξει ξανά τελικό κυπέλλου.
Η λίμπερο της ομάδας μας Χριστιάνα Δαυΐδ μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡΦΜ Κύπρου για την πρόκριση στο κύπελλο αλλά και γενικά τη χρονιά που κάνει φέτος το τμήμα αποτελούμενο κυρίως από νεαρές παίκτριες.

Για την ήττα πρόκριση;  

«Ήταν μία ήττα που την χαρήκαμε και κυρίως ήταν μία πρόκριση που θέλαμε πολύ.»

Για τα παιχνίδια με  την ΑΕΚ;

«Μετά την πρώτη νίκη που πετύχαμε στο «Κίτιον» ήταν πιο εύκολο για εμάς στην έδρα μας να διεκδικήσουμε αυτό που θέλαμε, όμως η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με δυνατότητες για αυτό αναμέναμε να υπήρχε βαθμός δυσκολίας, προσπαθήσαμε για το καλύτερο και ευτυχώς αυτό ήρθε.»

Για το ψεσινό παιχνίδι, αλλά και για τις αναμετρήσεις με τον ΘΟΙ;

«Αρχικά να πούμε ότι ο προπονητής μετά τα 2 νικηφόρα σετ, να δώσει χρόνο συμμετοχής και στις άλλες κοπέλες. Όσο αφορά το ΘΟΪ μπορεί να μην είμαστε το αουτσάιντερ, ωστόσο πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πάμε τελικό.»

Για το γεγονός πως είναι 23 χρονών και θεωρείται από τις πιο έμπειρες της ομάδας;

«Το νεαρό της ηλικίας των παικτριών, είναι αυτό που δίνει το περισσότερο πάθος για τις νίκες, για αυτό έχουμε και αυτά τα αποτελέσματα. Σίγουρα το ότι είμαι 23 είναι μικρό σε σχέση με τις φτασμένες παίκτριες, ωστόσο σαν σύνολο προσπαθούμε για το καλύτερο.»

Για το κλίμα στην ομάδα;

«Αρχικά ο στόχος της ομάδας, ήταν μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα, με βάση την ηλικία και τις συνθήκες. Στις προπονήσεις γίνεται πολύ καλή δουλειά, τώρα μπαίνουμε στα play off με στόχο να πάμε όσο καλύτερα γίνεται και να πάρουμε εμπειρίες.»

Για το ότι υπάρχουν πολλές νεαρές παίκτριες;

«Όλες οι παίκτριες έχουν ικανότητες για αυτό ανήκουν και είναι έλη της ομάδας, ο προπονητής δουλεύει πολύ σκληρά, αυτό φαίνεται και προσπαθούμε να βγουν παίκτριες από τις ακαδημίες γιατί αυτό είναι το μέλλον του κυπριακού βόλεϋ»

Για την επόμενη χρόνια

«Σίγουρα για την επόμενη χρονιά, κύριος παράγοντας είναι οι ότι οι υφιστάμενες παίκτριες θα είναι πιο έμπειρες, δεν μπορώ να μιλήσω για τον προγραμματισμό, η Ανόρθωση είναι μία ομάδα που ανέκαθεν πρωταγωνιστούσε και θα συνεχίσει να το πράττει ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.»

Για την ίδια και τι σημαίνει το βόλεϋ για αυτή;

«Το βόλεϊ είναι τρόπος ζωής, ξεκίνησα από μικρή από τις ακαδημίες της Ανόρθωσης, είναι εξάρτηση, στόχος είναι να πηγαίνω κάθε χρονιά και καλύτερα, ανήκω στην Εθνική ομάδα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και προσπαθώ να βελτιώνομαι για να προσφέρω στην ομάδα μου και στην Εθνική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ