ΑΕΚ – Ανόρθωσις 1-3: Την χόρεψε μακΑρένα!

Μεγάλη νίκη που μας δίνει σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση, πέτυχε απόψε η ομάδα μας, που υπέταξε την ΑΕΚ με 1-3 μέσα στην έδρα της. Νίκη δίκαιη και πανάξια, που σημειώθηκε χάρις σε δύο τέρματα των Ράγιος και ένα του Ολιβέιρα.

Η ενδεκάδα

Ο Ρόνι Λέβι παρέταξε την ομάδα με δύο αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι. Ο Κόπριβετς ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ήταν ο Γκάμπριελ, αριστερά ο Γκιγιέρμε και στο κέντορ της άμυνας οι Σιβού και Ερέρο. Στη μεσαία γραμμή, σε ρόλο ανασταλτικού ήταν ο Ζοάο, που είχε πιο μπροστα τους Μίτροβιτς και Ράγιος. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Ολιβέιρα, αριστερά ο Καλό και στην κορυφή της επίθεσης ο Αντρέ Άλβες.

Α’ Ημίχρονο

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της ομάδας μας, που από την αρχή μπήκε στο παιχνίδι και έδειξε πως ήθελε να γίνει το αφεντικό. Η πίεση στα πρώτα λεπτά έφερε 2 κόρνερ, τα οποία μετουσιώθηκαν σε μία ευκαιρία, με οτν Άλβες από κοντά με κεφαλιά να αναγκάζει τον Μόισοφ να διώξει σε κόρνερ. Στο 5′ ο Αντρέ Άλβες πήρε την μπάλα στον άξονα και ξεκίνησε την κατά μέτωπο επίθεση, έστρωσε την μπάλα στον Ρούμπεν Ράγιος που καραδοκούσε και ο Ισπανός με σουτ, κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή πλευρά των δικτύων του Πάμπλο δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα μας.

Το γκολ λειτούργησε θετικά για την ομάδα μας, η οποία συνέχισε να έχει τον έλεγχο σοτν αγώνα. Στο 10′ ο ρεφ Νικολάου υπέδειξε πέναλτι μετά από ανατροπή του Καλό εντός της περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρούμπεν Ράγιος  ο οποίος άφησε στήλη άλατος τον Πάμπλο και έγραψε το 0-2.

Για τα επόμενα δέκα λεπτά, η ομάδα μας συνέχισε να έχει τον έλεγχο στο γήπεδο και να είναι το αφεντικό του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ αντίδρασε από το 20′ και μετά και μπορούσε να σημειώσει κάποιο τέρμα. Δύο λάθη της άμυνας μας στο 20′ και στο 22′, έφεραν τον Τρισκόφσκι σε ευνοϊκή θέση ωστόσο ο Σκοπιανός επιθετικός της ΑΕΚ, ήταν άστοχος.

Στο 30′ ο Νικολάου έδωσε πέναλτι για την ΑΕΚ μετά από χέρι του Άλβες, ωστόσο αναίρεσε την απόφαση του, γιατί όπως έδειξε και ο τηλεοπτικός φακός, ο Τρισκόφσκι ήταν σε θέση offside.

Στο 35′ η ομάδα μας είχε μοναδική ευκαιρία για να σκοτώσει την πρόκριση, ωστόσο ο Άλβες που βγήκε μόνος με τον Πάμπλο, καθυστέρησε και κατάφερε αμυντικός της ΑΕΚ, να του πάρει την μπουκιά μέσα από το στόμα.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει από ψηλά και να μας δυσκολεύει. Το τέλος του ημιχρόνου, βρήκε την ΑΕΚ να χάνει ακόμη μία ευκαιρία, με τον Τρισκόφσκι, ο οποίος από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Β΄Ημίχρονο

Αρνητικό ήταν το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να καταφέρενει να μπαίνει δυνατά και να σημειώνει τέρμα στο 49′, όταν το σουτ του Ακοράν αποκρούστηκε ασταθώς από τον Κόπριβετς και ο Τρισκόφσκι από κοντά μείωσε για τους Λαρνακείς.

Στο 59′ ανακτήθηκε και πάλι το προβάδισμα των δύο τερμάτων, με τον Καμπρέρα να τροφοδοτεί στο κενό χώρο τον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος μπήκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια στο ύψος της μικρής περιοχής με υποδειγματικό πλασέ σημείωσε το 1-3.

Στη συνέχεια ήταν η ομάδα της Λάρνακας που επιδίωξε περισσότερο το τέρμα, χάνοντας ευκαιρίες με τους Φλοριάν Τρισκόφσκι.

Η συνέχεια του παιχνιδιού, κυμάνθηκε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία, αλλά να μην έχει ουσία στο παιχνίδι της, με την ομάδα μας να κρατά με σχετική ευκολία μακριά τους επιθετικούς της ΑΕΚ.

ΑΕΚ:Πάμπλο, Μοϊσόφ (27′ Μπόλιεβτς), Καταλά, Τρουγιόλς Λαρένα, Ακοράν, Λαμπάν(70′ Μυτίδης), Τρισκόφσκι, Ορτίθ, Γκαρίδο, Φλοριάν.

Ανόρθωση:Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Ερέρο,Σάντος, Ολιβέιρα, Καρλίτος(58′ Αγκιλάρ), Ράγιος, Σεχού, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Άλβες(58′ Καμπρέρα).

Κίτρινες: Μοϊσόφ / Ζοάο Βίκτορ, Κόπριβετς, Καμπρέρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ