Σάβιο Μπορτολίνι

Τα 43 χρόνια ζωής του έκλεισε σήμερα ένας παλιός γνώριμος, ο ξανθός άγγελος (anjo loiro), ο Σάβιο Πορτολίνι Πιμεντέλ.

Ο ποδοσφαιριστής με το πλουσιότερο παλμαρέ που πήρε μέχρι σήμερα το αεροπλάνο για να παίξει ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Ο Σάβιο Πορτολίνι Πιμέντελ αφού γεύτηκε τρόπαια και διακρίσεις στην Βραζιλία και την Ισπανία, κατηφόρισε στο νησί τον Αύγουστο του 2008 για να δώσει το κάτι παραπάνω στην Ανόρθωση, η οποία απετέλεσε την πρώτη Κυπριακή ομάδα που μπήκε σε όμιλο Champions League.

Πραγματοποίησε ονειρικό ντεμπούτο στις 28 Αυγούστου 2008 στο στάδιο «Καραϊσκάκη», γευόμενος την πιο γλυκιά ήττα στην ιστορία της Ανόρθωσης και η οποία δεν ήταν ικανή να μας στερήσει το όνειρο. Αλήστου μνήμης οι εικόνες με τον Βραζιλιάνο να… παλεύει να κρατηθεί στις πλάτες του Αριάν Μπεκιάι κατά τα επινίκια.

SA10184

Κι αν στον εν λόγω αγώνα δεν μπόρεσε να προσφέρει λόγω του λιγοστού χρόνου συμμετοχής του, ο Σάβιο ξεδίπλωσε το αστείρευτο ταλέντο του στην φάση των ομίλων όπου ξεχωρίζει το γκολ απέναντι στην Βέρντερ στο ΓΣΠ, αλλά και η μαγική μπαλιά στον Ντοπρασίνοβιτς που σκόραρε απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο.

Παρά το γεγονός ότι έμεινε στην Ανόρθωση μόλις μια χρονιά και αποχώρησε άδοξα, πρόλαβε να μπει στις καρδιές των φιλάθλων για το αέρινο και αρχοντικό στιλ, τον τρόπο που έκανε καλύτερους τους συμποδοσφαιριστές του και βεβαίως γκολ σαν και το πιο κάτω:

Μετά το πέρας της καριέρας του ο Βραζιλιάνος σταρ, επεκτείνεται στη Βραζιλία, εκδίδοντας μάλιστα και βιβλίο που αποτελεί εγχειρίδιο για κάθε ποδοσφαιριστή πως να διαχειριστεί τα χρήματα που κέρδισε από την καριέρα του όταν αυτή τελειώσει.

Αναλυτικά οι κυριότερες διακρίσεις του Βραζιλιάνου είχαν ως εξής:

Φλαμένγκο
1 πρωτάθλημα Βραζιλίας (1992)
1 πρωτάθλημα Carioca (1996)
1 κύπελλο de Oro (1996)
1 κύπελλο Βραζιλιάς (2006)

Ρεάλ Μαδρίτης
3 Τσάμπιονς Λιγκ (1998, 2000, 2002)
1 Διηπειρωτικό (1998)
1 πρωτάθλημα Ισπανίας (2001)
1 σούπερ καπ Ευρώπης (2002)
1 σούπερ καπ Ισπανίας (2001)

Σαραγόζα
1 κύπελλο Ισπανίας (2004)
1 σούπερ καπ Ισπανίας (2004)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ