Γιατί το παιχνίδι με τη Σαλαμίνα είναι από τα πιο καθοριστικά της χρονιάς

Η βαθμολογική θέση της Ανόρθωσης δεν της δίνει το δικαίωμα να παίζει για οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, ειδικότερα σε παιχνίδια με ομάδες που βρίσκονται γύρω της και δει τη Σαλαμίνα που βρίσκεται μάλιστα την δεδομένη χρονική αγωνιστική στο +2 από αυτήν με βλέψεις εξάδας.

Έτσι η σημασία της νίκης στο «Βαρωσιώτικο» ντέρμπι για την Ανόρθωση δεν θα επηρεάσει μόνο ως προς την θετική ψυχολογία των παικτών, δεν θα είναι απλά μια νίκη γοήτρου κόνρτα στους ερυθρόλευκους αλλά θα είναι μιας υψίστης σημασίας νίκη από βαθμολογικής άποψης.

Και αυτό γιατί η ομάδα θα φύγει από την πρωτόγνωρη για αυτή 10η θέση της βαθμολογίας, θα πλησιάσει την 6η θέση, την ώρα που η κάτοχος της ομάδα του Ερμή παίζει κόντρα στον ΑΠΟΕΛ που θεωρείται και το απόλυτο φαβορί για το παιχνίδι.

Η ομάδα επιβάλλεται να κερδίσει τα 3 επόμενα παιχνίδια πάση θυσία, με Σαλαμίνα εκτός, Άρη εντός και ΑΕΖ στο Παφιακό. Αν το πετύχει αυτό και πάρει τους 9 βαθμούς θα πλησιάσει για τα καλά στην 6η θέση που χρονικά συμπίπτει με τις αρχές του Ιανουαρίου, εκεί που θα μπορεί να διορθώσει αρκετά με τις προσθαφαιρέσεις που επιβάλλεται να κάνει στη μεταγγραφική περίοδο.

Όλα αυτά φυσικά περνούν από το «Αμμόχωστος». Για αυτό το παιχνίδι με τη Σαλαμίνα ίσως να είναι και το πιο καθοριστικό της χρονιάς. Με νίκη η ομάδα μας βλέπει εξάδα ενώ με ήττα καθηλώνεται στους 15 βαθμούς και μένει να παλεύει για την αποφυγή των περιπετειών…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ