Ο Πιατκόφσκι καίει την ομάδα «Ήθους»

Την ομάδα «Ήθους» όπως αυτή την ανακοίνωσε η ΚΟΠ, εκθέτει ο ποδοσφαιριστής της Ματέους Πιατκόφσκι ο οποίος κατήγγειλε στην ομοσπονδία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αυτά που βιώνει στον ΑΠΟΕΛ και την αντιμετώπιση που τυγχάνει στον Αρχάγγελο.

Πιο κάτω διαβάστε αυτούσιο σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της FIPRO.

Το δημοσίευμα:

«Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Κύπρο ασκεί ψυχολογική πίεση σε ποδοσφαιριστές της, προκειμένου να «σπάσουν» το συμβόλαιο που διατηρούν».

Το ΑΠΟΕΛ, που αντιμετωπίζει αύριο την Γιάνγκ Μπόις για το Γιουρόπα Λιγκ, έχει απομονώσει τρεις ποδοσφαιριστές του από την αρχή της σεζόν και αποφάσισε πως δεν τους θέλει στην ομάδα.

Σύμφωνα με έρευνα της FIFPRO, 14.000 ποδοσφαιριστές αναμένεται να μείνουν ελεύθεροι αυτό τον μήνα, δείγμα του πόσο ανησυχητικός είναι ο αριθμός παικτών που βρίσκονται στην απομόνωση.

Ο Σεμίρ Στίλιτς και ο Βαλντομίρο Εστρέλα, έχουν αφήσει πρόσφατα το ΑΠΟΕΛ, αλλά κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής, ο Ματίας Πιατκόφσκι (Πολωνία) εξακολουθεί να κακομεταχειρίζεται. Ο Πιατκόφσκι αγωνίστηκε σε περισσότερα από 20 παιχνίδια την περσινή σεζόν, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων αγώνων στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή τη σεζόν κάνει προπονήσεις 45 λεπτών μόνος. Συνήθως κάνει βόλτες με το ποδήλατο της γυμναστικής. Όταν προπονείται στο γήπεδο, κάποιες φορές το προσωπικό αφήνει το νερό να πηγαίνει πάνω του.

«Ο Πιατκόφσκι αισθάνεται σαν ένα ανεπιθύμητο σκουπίδι», λέει ο δικηγόρος του, Μάρσιν, Κουεσιέν. Τον εμποδίζουν να παρκάρει το αυτοκίνητο του στο γήπεδο και πρέπει να ζητήσει για να του παρέχουν βασικά πράγματα, όπως μια πετσέτα. Στους αγώνες απαγορεύεται να κάθεται με τους συμπαίκτες του και έτσι κάθεται μαζί με τους οπαδούς. Μερικοί τον φωνάζουν «τουρίστα, τουρίστα!».

Ο Πιατκόφσκι υπέγραψε πέρσι διετές συμβόλαιο με το ΑΠΟΕΛ. Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε περισσότερα από 3.500.000 ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ την περσινή σεζόν, προτού συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Η FIFPRO βλέπει πως παρόμοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που απομονώνονται, αυξάνονται διαρκώς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ