Καμπρέρα εφ΄ όλης της ύλης!

Μακροσκελή και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παρέθεσε στο SigmaLive/Sports ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Αϊράμ Καμπρέρα. Διαβάστε αυτούσια την συνέντευξή του.

Η συνέντευξη Καμπρέρα:
Με ποιον έχει μιλήσει και γιατί ήρθε πριν κάτι μήνες και πάλι στην Κύπρο. Μιλά για την Ανόρθωση τους στόχους της ομάδας ποιοι οι δικοί του στόχοι τι λέει για την απόδοση του αλλά και για τον κόσμο της ομάδας.

Είσαι τέσσερις μήνες στην Κύπρο. Πως βρίσκεις το νησί μας;
«Είναι μια χαρά-μια χαρά. Επειδή είμαι από την Τενερίφη είναι επίσης νησί, στα Κανάρια νησιά της Ισπανίας ο καιρός είναι ο ίδιος, όπως και εδώ. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Ήξερα πως θα ήμουν ευτυχισμένος εδώ».

Είναι εύκολο να ζεις στην Κύπρο;
«Για εμένα ναι, είναι εύκολο. Όπως σας είπα είμαι και εγώ από νησί. Η ζωή πάνω κάτω είναι η ίδια».

Μίλησες με κάποιον πριν έρθεις στην Κύπρο;
«Ναι. Μίλησα με τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Τόνι Ραμίρες. Επίσης ήμουν εδώ και τον περασμένο Γενάρη, στην Αγία Νάπα, όταν κάναμε προετοιμασία με την πρώην μου ομάδα στην Πολωνία Κορόνα Κιέλτσε. Μπορούσα να ελέγξω και ο ίδιος την όλη κατάσταση. Αν μπορείς να ζήσεις εδώ ή αν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Ο Ραμίρες με βοήθησε αρκετά και μου άνοιξε τον δρόμο για να έρθω».

Ήταν εύκολο να πάρεις την απόφαση σου δηλαδή;
«Όχι δεν ήταν τόσο εύκολο. Πέρσι έκανα μια πάρα πολύ καλή χρονιά στην Πολωνία με την Κορόνα Κιέλτσε. Είχα αρκετές προσφορές από διαφορετικές χώρες. Όμως στην τελική αποφάσισα να έρθω εδώ γιατί ο προπονητής ήταν Ισπανός και η ομάδα είχε 6 με 7 ποδοσφαιριστές Ισπανόφωνους και ήταν πιο εύκολη για μένα η προσαρμογή. Έφτασα αργά στην ομάδα και ήθελα χρόνο για να ετοιμαστώ και σίγουρα με αυτά τα δεδομένα θα ήταν πολύ πιο εύκολο για εμένα».

Γνώριζες για το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας στην Κύπρο;
«Όχι δεν το γνώριζα. Ήμουν χωρίς αρκετές πληροφορίες. Ο προπονητής μου είπε κάποια πράγματα για το επίπεδο. Γνωρίζω πως υπάρχουν αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές στις ομάδες, αλλά και γι’ αυτό το επίπεδο είναι ψηλό. Αυτό είναι καλό για το πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν και Κύπριοι ποδοσφαιριστές με αρκετά ψηλό επίπεδο και σίγουρα βοηθούν τις ομάδες τους. Για παράδειγμα στην ομάδα μου υπάρχουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές που είναι αρκετά καλοί και μπορούν να αγωνιστούν σε πιο ψηλό επίπεδο».

Η Ανόρθωση δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα..που νομίζεις πως οφείλεται αυτό;
«Δεν μπορώ να σου πω τι ακριβώς έφταιξε και δεν ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα. Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες στον κόσμο μας. Η πραγματικότητα είναι πως βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Από την μεριά μας δεν μπορούμε να βλέπουμε πίσω. Είχαμε προβλήματα. Γνωρίζω μόνο έναν τρόπο για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Να δουλέψουμε σκληρά να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες…αλλά μόνο τι κάνουμε εμείς. Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι πως δεν αγωνιζόμασταν σαν ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια. Τώρα αρχίσαμε να αγωνιζόμαστε σαν ομάδα και τα αποτελέσματα έρχονται. Το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι η ομαδικότητα». Ας μην ξεχνάμε πως στην ομάδα από την αρχή της σεζόν είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς. Δεν είναι δικαιολογία αλλά είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορείς να δουλέψεις έχοντας 5 με 6 ποδοσφαιριστές τραυματίες. Έχουμε μικρό ρόστερ και αυτός ήταν και ένας λόγος που η ομάδα δεν ήταν καλή στην αρχή».

Τώρα με τον Ρόνι Λέβι θέλετε να κάνετε μια νέα αρχή…
«Τώρα ξεκινάμε από το μηδέν. Μπορείς να δεις και στις προπονήσεις πως οι ποδοσφαιριστές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό μπορούν τώρα να το δουν και οι φίλοι της ομάδας σε κάθε μας παιχνίδι».

Είσαι ευχαριστημένος με την απόδοση σου;
«Ήρθα εδώ για να αγωνιστώ. Πρέπει να δουλέψεις και δουλεύω για να γίνω καλύτερος. Και θέλω να το κρατήσω. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου και είμαι εδώ για να βοηθήσω. Δεν δουλεύω μόνο για το προσωπικό μου συμφέρον αλλά για την ομάδα μου την Ανόρθωση. Αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος».

Πέτυχες μέχρι στιγμής τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα. Ποιο πιστεύεις ότι το σημαντικότερο;
«Πέτυχα και ένα στο κύπελλο. Το καλύτερο μου στην Κύπρο. Δεν είμαι Μέσι ούτε Ρονάλντο για να πετυχαίνω συνεχώς τέρματα. Προσπαθώ να είμαι στην περιοχή και να σκοράρω. Για παράδειγμα με την ΑΕΚ, το γκολ που πέτυχαν ήταν εκτός περιοχής…κόντραρε αλλά μπήκε. Το καλύτερο ήταν το πρώτο με τον Άρη. Ήταν σημαντικό. Συνεργάστηκα με τον Καρλίτος και μου έδωσε την μπαλιά στην κατάλληλη στιγμή και πέτυχα το γκολ».

Πόσα γκολ θέλεις να πετύχεις για να είσαι ευχαριστημένος;
«Το μάξιμουμ. Δεν βάζω στόχος. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου. Αν σκοράρω περισσότερα γκολ θα είναι καλό για την ομάδα. Γι’ αυτό τον λόγο είμαι εδώ. Όχι για να σκοράρω αλλά για να ανεβάσουμε την Ανόρθωση στις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Αν σκοράρω και δεν παίρνει η ομάδα της βαθμούς…τότε τι να κάνω το σκοράρισμα. Θέλουμε βαθμούς. Όπως για παράδειγμα σκόραρα με την ΑΕK αλλά χάσαμε τον αγώνα. Πήγα σπίτι και ήμουν αρκετά θυμωμένος και λυπημένος».

Ο κόσμος της Ανόρθωσης παρά την απογοήτευση του δείχνει με κάθε τρόπο την αγάπη του προς την ομάδα. Τι έχεις να τους πεις;
«Τους καταλαβαίνουμε. Είναι και αυτοί σε δύσκολοι θέση. Πληρώνουν για να έρθουν να μας δουν στο γήπεδο, αλλά δεν τους το δίνουμε πίσω. Να πιστέψουν σε εμάς γιατί δουλεύουμε τώρα με τον σωστό δρόμο και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Είμαι σε καλό δρόμο και θέλουμε να το κρατήσουμε. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Στο γήπεδο βλέπουν πως δεν ήμασταν καλοί. Δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Οι φίλοι της ομάδας πάντα έχουν ένα λόγο και τους σεβόμαστε. Θέλω να τους πώς να έρχονται στο γήπεδο να μας υποστηρίζουν όπως κάνουν πάντα. Όλα θα είναι καλύτερα και είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Η Ανόρθωση άρχισε την σεζόν με κάποιους στόχους. Αυτοί χάθηκαν. Πλέον ποιοι είναι οι νέοι στόχοι της ομάδας;
«Τώρα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πιο μπροστά, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αν το κάνουμε θα ήταν λάθος. Είμαστε σε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να δούμε πιο μακριά παρά το επόμενο παιχνίδι μας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ