Το κακό της τέταρτο και το κλειδί της νίκης

Αψεγάδιαστη η εμφάνιση της Ανόρθωσης δεν ήταν και ούτε είχε – έχει κάποιος απαίτηση με αυτό το ρόστερ να καθαρίζει η ομάδα τα παιχνίδια από το πρώτο ημίχρονο…

Αν χωρίσουμε το ενενηντάλεπτο σε 6 τέταρτα, τότε μπορούμε να πούμε πως στα 5/6 ο στόχος του Λέβι επετεύχθη μιας και το κακό της τέταρτο ήταν από το 45ο λεπτό μέχρι και το 60΄της συνάντησης. Στο διάστημα αυτό η ομάδα του Χατζηλούκα και ενώ το σκορ ήταν 1-0 για την ομάδα μας, μπήκε με πολλές απαιτήσεις στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε ψηλά και έκλεισε την Ανόρθωση στο δικό της μισό με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει 3 κλασσικές ευκαιρίες εκ των οποίων τα δυο ήταν δοκάρια.

Ο προπονητής της «Κυρίας» από τον πάγκο δεν έμεινε απαθής και ίσως αυτό ήταν και το κλειδί της νίκης. Έριξε τον Καλδερόν στην θέση του πολύ καλού Οικονομίδη κάτι που έφερε αρχικά κούμπωμα στις κερκίδες μιας και ο Κύπριος μέσος ήταν αυτός που έτρεχε ακατάπαυστα και κρατούσε καλά στο 15λεπτο που πίεζε η Δόξα. Η αλλαγή αυτή επέφερε και εσωτερική κίνηση με τον Καλδερόν να παίρνει θέση ως κεντρικός αμυντικός και τον Σιβού ως κεντρικός μέσος δίνοντας σβελτάδα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και αναχαίτηση των φάσεων εν τη γενέσει τους.

Αφού ο Λέβι με την κίνηση του, πέτυχε σε αυτό… ήταν θέμα χρόνου η ομάδα να σκοράρει μιας είχε σε πολύ καλή μέρα τους επιθετικούς της Ίσμα και Καμπρέρα. Κάτι που στην τελική ήταν και το κλειδί για την δεύτερη συνεχόμενη νίκη, για πρώτη φορά φέτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ