«Εν Αθήναις – Ένας αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου»

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι ετοιμασίες για τη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου μας στην Αθήνα «Εν Αθήναις – Ένας αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20:00, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Λεωφόρος Πειραιώς 206, Ταύρος). Διοργανώνεται από την Ανόρθωση και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σπίτι της Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα του Πρέσβη μας στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστα Καδή.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με στόχο την ανάδειξη της συμμετοχής της Ανόρθωσης στους αγώνες του Ελληνικού Έθνους, ενώ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της ιστορίας του Συλλόγου «Ένας αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου». Ομιλητές θα είναι ο Δρ. Γιώργος Γεωργής, Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου, πρώην Πρέσβης Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και ο δημοσιογράφος – ερευνητής Γιώργος Μελετίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμόχωστο θα αποδώσει μεταθανάτιες τιμές ως ακολούθως:

Στον Συνταγματάρχη Πεζικού Ανδρέα Μουζάκη, τον πρώτο Έλληνα αξιωματικό πεσόντα κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου 1974, υπερασπιζόμενος την κατεχόμενη πόλη μας, την Αμμόχωστο. Στο πρόσωπο του Ανδρέα Μουζάκη θέλουμε να τιμήσουμε όλους τους Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου.

Στον Δημήτρη (Μίμη) Πιερράκο, τον πρώτο προπονητή και ποδοσφαιριστή του Συλλόγου μας (1933-36), παλαιότερα ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο αλβανικό μέτωπο.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης, σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τον συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη στο πιάνο και την Κατερίνα Χατζηχριστοδούλου στο τραγούδι, ενώ ο Στέλιος Χιώτης θα ερμηνεύσει το τραγούδι του «Χώμα που περπάτησα».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε) και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.) Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 3418579 (Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 14:00).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ