Ανόρθωσις 3 – 0 Δόξα: «Καθάρισαν» Ίσμα και Καμπρέρα

Επιτέλους δεύτερη σερί νίκη για την Ανόρθωση που μετά το διπλό στο «Τάσος Μάρκου», πανηγύρισε νέο τρίποντο αυτή τη φορά απέναντι στη Δόξα. Γκονσάλβες, Καμπρέρα και Σιβού πέτυχαν τα γκολ που έφεραν το τρίποντο ηρεμίας, με το ζητούμενο να έρχεται πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι μαρτυρά το τελικό σκορ. Σαφέστατα με έξι βαθμούς σε δύο αγώνες ο Ρόνι Λέβι μπορεί να εκμεταλλευτεί την επερχόμενη διακοπή, μιας και σήμερα παρατηρήθηκαν αρκετά λάθη.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Τους ίδιους έντεκα που εμπιστεύτηκε απέναντι στην Αναγέννηση παρέταξε ο Ρόνι Λέβι. Ο Κόπριβετς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Ερέρο και Σιβού να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Γκιγιέρμε και Γκάμπριελ κάλυψαν τα άκρα με τον Πελέ σε επιτελικό ρόλο μπροστά από τους Βίκτορ και Οικονομίδη. Την επιθετική τριάδα κάλυψαν οι Γκονσάλβες, Ράγιος και Καμπρέρα.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, η Ανόρθωση έφτασε κοντά στο γκολ όταν η εκτέλεση φάουλ του Ράγιος αποκρούστηκε άτσαλα από αμυντικό καταλήγοντας κόρνερ. Η πίεση των πρώτων λεπτών επιβραβεύτηκε στο 13ο λεπτό όταν ο Γκονσάλβες από πλάγια θέση επιχείρησε ένα φαλτσαριστό σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νέγκρι, κάνοντας το 1-0. Ο Αφρικανός φορ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 24ο λεπτό ωστόσο αν και είχε στηρίγματα μέσα στην περιοχή, προτίμησε να τελειώσει ο ίδιος ανεπιτυχώς την αντεπίθεση που εκδήλωσε ο ίδιος. Δύο λεπτά αργότερα ο Κόπριβετς αντέδρασε θετικά σε κάθετη μπαλιά μέσα στην περιοχή του, ενώ άλλη μια καλή προϋπόθεση δημιουργήθηκε στο 41ο λεπτό όταν ο Ερέρο δε μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά από εκτέλεση φάουλ του Ράγιος.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Δύο δοκάρια στα πρώτα οκτώ λεπτά μέτρησε η Δόξα, δείγμα της χαλαρότητας με την οποίαν προσέγγισαν την επανάληψη οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης. Η πρώτη καλή φάση για την Ανόρθωση ήρθε στο 66ο λεπτό όταν ο Γκονσάλβες πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το δυνατό σουτ του αποκρούστηκε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Καλδερόν κέρδισε την κεφαλιά με τον Νέγκρι να αποκρούει ασταθώς και τον Καμπρέρα εξ επαφής να κάνει το 2-0. Στο 72ο λεπτό η Ανόρθωση έφυγε στην αντεπίθεση με τον Γκιγιέρμε να βρίσκεται τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το χλιαρό του πλασέ δεν ήταν αρκετό να φέρει το τρίτο γκολ. Στο 83ο λεπτό ο Γκονσάλβες πήρε το ριμπάουντ από ασταθή απόκρουση, αλλά σημάδεψε το δοκάρι εξ επαφής, ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση έμμεσου, ο Σιβού είδε τη μπάλα στα στρώνεται στο πόδι του και να γράφει με στιλ το 3-0.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ