Στη μάχη με περηφάνια και προοπτική!

Λίγες ώρες μας έχουν απομείνει για την έναρξη της νέας περιόδου στο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών. Η Ανόρθωση Αμμοχώστου είναι πανέτοιμη να ριχθεί στη μάχη, με ένα μοντέλο λειτουργίας που στόχο έχει τη δημιουργία προοπτικής. Προοπτική όσο για το περήφανο αυτό τμήμα του Συλλόγου μας, όσο και για το κυπριακό βόλεϊ γενικότερα.

Με προπονητή τον Σέρβο Αλεξάντερ Μπόσκοβιτς και στενό του συνεργάτη τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης και προπονητή των Νεανίδων μας, Μιχάλη Φωτίου, η Ανόρθωση Αμμοχώστου αποφάσισε να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο. Με στόχο τη συνεχή βελτίωση, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια. Με δεδομένη την αδυναμία εκτόξευσης του προϋπολογισμού στα ύψη και της απόκτησης πολλών ακριβοπληρωμένων ξένων παικτριών, αποφασίστηκε να στηριχθούμε πρωτίστως στις δικές μας δυνάμεις.

Η συντριπτική πλειονότητα των παικτριών μας είναι ΓΕΝΝΗΜΑ – ΘΡΕΜΜΑ της Ανόρθωσης. Διατηρήθηκε η ραχοκοκαλιά της περσινής περιόδου. Η αρχηγός μας και κορυφαία Κύπρια πασαδόρος, Κάλια Βασιλείου έκλεισε τ’ αυτιά στις… σειρήνες και παρέμεινε στην ομάδα της καρδιάς της. Μαζί, η διεθνής Κύπρια λίμπερο, Χριστιάνα Δαυίδ και η εξαίρετη Ναταλία Μπρατούχινα. Από την παλιά φρουρά, αν και μόλις 21 ετών, συνεχίζουν στην ομάδα η Ραφαέλα Οικονομίδου και η Άντρεα Κοντού, ενώ ο προπονητής μας ενίσχυσε την ομάδα με μία συμπατριώτισσα του, την 24χρονη Σέρβα Αλεξάνδρα Βούκοβιτς.

Δέκα από τις 16 παίκτριες στο ρόστερ μας είναι ηλικίας 15-17 χρόνων! ΟΛΕΣ προερχόμενες από τις Ακαδημίες της Ανόρθωσης που στην περσινή περίοδο αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Παγκορασίδων, πρωταθλήτριες Κορασίδων και δευτεραθλήτριες Νεανίδων. Κορίτσια με άφθονο ταλέντο, παίκτριες διεθνείς με τις Εθνικές και Προεθνικές Ομάδες Βόλεϊ και Μπιτς Βόλεϊ, με λαμπρό μέλλον. Η τεχνική ηγεσία αναμένεται ότι θα δώσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κάποια απ’ αυτά τα κορίτσια που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη τα 15 τους χρόνια!

Ένας λόγος παραπάνω να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ανόρθωσης. Τα κορίτσια θέλουν τη συμπαράστασή μας, θέλουν την ενθάρρυνσή μας, θέλουν το χειροκρότημά μας. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι, την Τρίτη 19/10 στις 20:00, στο Αθλητικό κέντρο της Ανόρθωσης στην Λευκωσία (πρώην ΑΤΙ) με αντίπαλο την ανανεωμένη ομάδα της ΑΕΛ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ (2016-2017) (ονοματεπώνυμο, ηλικία, θέση)

  1. Ραφαέλλα Οικονομίδου 21 Πασαδόρος
    2. Μαρκέλα Παπαγεωργίου 17 Κεντρική
    3. Ελένη Κολοκοτρώνη 16 Ακραία / Διαγώνιος
    4. Χριστιάνα Δαυίδ 23 Λίμπερο
    5. Αlexandra Vukovic (Σερβία) 24 Ακραία
    6. Τζορτζίνα Kόρντουν 17 Ακραία / Διαγώνιος
    7. Κάλια Βασιλείου 29 Πασαδόρος
    8. Βασιλεία Κωνσταντίνου 17 Λίμπερο
    9. Ελένη Κακουρή 16 Πασαδόρος
    10. Άντρεα Κοντού 21 Ακραία / Διαγώνιος
    11. Μαρίνα Κολοκοτρώνη 15 Διαγώνιος
    12. Γεωργία Σταυρινίδου 15 Κεντρική
    13. Natalja Bratunhhina (Εσθονία) 29 Ακραία
    14. Κατερίνα Γιασουμή 17 Κεντρική
    15. Γεωργία Κωνσταντίνου 17 Ακραία
    16. Νατάσα Γιασουμή 17 Ακραία

Προπονητής: Αλεξάντερ Μπόσκοβιτς
Β. Προπονητής: Μιχάλης Φωτίου

Πηγή: Anorthosis Famagusta Women Volleyball

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ