Ματσέι Σκόρζα η εναλλακτική εάν ναυαγήσει ο Λέβι (Δείτε το βιογραφικό του)

Οι συζητήσεις με τον Ρόνυ Λέβι συνεχίζονται, όπως  έγκυρα και με υπευθυνότητα σας ενημερώσαμε από χθες, καμία συμφωνία δεν είχε επιτευχθεί με τον Ισραηλινό τεχνικό. Υπάρχει συμφωνία σε αρκετά θέματα, ωστόσο υπάρχουν και σημαντικές λεπτομέρειες που για την ώρα δεν έχουν συμφωνηθεί και είναι ικανές να οδηγήσουν σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις.

Επόμενη επιλογή στη λίστα του Χρήστου Πουλλαΐδη είναι ο Ματσέι Σκόρζα.

Ο Σκόρζα είναι Πολωνός, 44 ετών  και  έχει δουλέψει σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Πολωνίας και στην Σαουδική Αραβία.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από το 1994, προπονώντας τμήματα υποδομής της Λέγκιας, ανεβαίνοντας στην ιεραρχία των ακαδημιών της ομάδας από τη Βαρσοβία. Σε τμήματα υποδομής ομάδων, συνέχισε να εργάζεται μέχρι το 2003.

Στη συνέχεια ο Σκόρζα, διετέλεσε για τρία χρόνια βοηθός του Μίροσλαβ Γιάνας στην Εθνική Πολωνίας, με τον Γιάνας να αποτελεί ουσιαστικά τον μέντορα του. Παράλληλα ενόσω ήταν βοηθός στην Εθνική, δούλεψε στην Amica Wronki ως πρώτος προπονητής, μένοντας εκεί για 45 παιχνίδια. Εγκαταλείποντας την Εθνική το 2006, συνέχισε απρόσκοπτα την προπονητική του καριέρα ως πρώτος προπονητής. Διετέλεσε προπονητής στην Grodzisk για 7 μήνες μέχρι τον Ιούνιο του 2007, προτού κάνει το μεγάλο βήμα για τη Βίσλα Κρακοβίας. Στην ομάδα του Βιστούλα έμεινε για 3 χρόνια, μετρώντας 91 παιχνίδια στο ενεργητικό και φεύγοντας από αυτή τον Μάρτιο του 2010. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους,  πήγε στη μισητή Λέγκια εκεί όπου έμεινε για δύο γεμάτα χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξενιτεύτηκε για λογαριασμό της Al-Ettifaq και έμεινε στους Σαουδάραβες μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Επέστρεψε στην Πολωνία τον Αύγουστο του 2014 και έμεινε μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 στην ομάδα της Λεχ Πόζναν.

Ο Σκόρζα στην καριέρα του κατέκτησε συνολικά 7 τίτλους. Τρία πρωταθλήματα Πολωνίας, 2 με τη Βίσλα Κρακοβίας και ένα με τη Λεχ Πόζναν. Κατέκτησε δύο κύπελλα με τη Λέγκια Βαρσοβίας και ένα με την Grodzisk ενώ γεύτηκε και τη χαρά ενός super cup με τα χρώματα της Λεχ Πόζναν.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ