Τότε ήταν ο «Μάστρε Μιλτής» που ότι «θέλει κάμνει…»

Φουντώνει η δικαστική διαμάχη Μιλτιάδη Νεοφύτου V Δημήτρη Χριστόφια με τον πρώτο να διεκδικεί αποζημιώσεις ύψους 22εκ ευρώ, ποσά που απορρέουν από την εμπλοκή του στα διοικητικά της Ομόνοιας!

Ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας εμπλέκει δυνατά και το  ΑΚΕΛ την ώρα που στο κόμμα, με δηλώσεις τους σε διασκέψεις τύπου ακόμη και σήμερα αναιρούν τα περί της εμπλοκής τους στην Ομόνοια.

Επί προεδρίας Μιλτιάδη Νεοφύτου η Ομόνοια σάρωσε τα πάντα στις μεταγραφές αφού ότι κινείτο πλήρωνε τα διπλάσια και το έκανε δικό της ανεβάζοντας τα μπάτζετ στα ύψη, με τους οπαδούς της Ομόνοιας τότε να πίνουν νερό στο όνομά του.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η κατάσταση στο αγωνιστικό αφού η σημαντικότερη στιγμή της προεδρίας του Νεοφύτου στην Ομόνοια ήταν η κατάκτηση ενός τίτλου πρωταθλητή. Ο διακαής πόθος των πρασίνων για είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ικανοποιήθηκε ποτέ παρά το γεγονός ότι οι προϋπολογισμοί τους κτίζοντας προς αυτή την κατεύθυνση!

4 χρόνια μετά, οι οπαδοί της Ομόνοιας, τοποθετούν τον πρώην πρόεδρο στο καζάνι με τους ανεπιθύμητους και τους καταστροφείς της Ομόνοιας.

Στο κομμάτι που αφορά το ποδόσφαιρο ο κος Μιλτιάδης Νεοφύτου κατέθεσε:

Με την εκλογή του Δ.Χριστόφια ως Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτός και ο Άντρος Κυπριανού ζήτησαν από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου να αναλάβει την προεδρία του συλλόγου. «Όταν εξέφρασα φόβους για τη θέση που μου πρότεινε επειδή δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο, ο κος Χριστόφιας με καθησύχασε, λέγοντας μου ότι απλά θα ακολουθώ τις οδηγίες που θα μου έδινε ο ίδιος προσωπικά. Όταν ρώτησα για τα έξοδα, μου είπε ότι ήταν δικό του θέμα και ότι θα μεριμνούσε για να καλύψει όλα τα χρήματα που θα βάζαμε, τόσο εγώ, όσο και η εταιρία μου».

«Ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιείτο το σχέδιο του εναγόμενου για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν να καταβάλει η εταιρία μου χρήματα τα οποία στη συνέχεια θα μας επιστέφονταν μέσω πληρωμών από εταιρίες που έλεγχε ο εναγόμενος και το ΑΚΕΛ. Τα πρώτα χρόνια η συμφωνία τηρείτο. Δυστυχώς όμως όταν συνεπεία κάποιων γεγονότων η δημοτικότητα του εναγόμενου κατακρημνίστηκε με αποτέλεσμα να μην έχει πιθανότητες επανεκλογής, σταμάτησε να τηρεί τη συμφωνία. Από τις 26.03.2008 μέχρι τις 03.09.2012 οπότε και τελικά παραιτήθηκα από την προεδρία της ομάδας, είχαμε καταβάλει για τη λειτουργία και τις οφειλές του σωματείου συνολικό ποσό 21.606.123 ευρώ».

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κου Νεοφύτου, όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ το 2011 λόγω κριτηρίων χρειάστηκε άμεσα 2 εκατ., ο εναγόμενος του ζήτησε να συναντήσει ανώτατο στέλεχος της RCB και πήρε το ποσό με μόνη εξασφάλιση την προσωπική του εγγύηση. Το ποσό αυτό κάλυψε παρατράβηγμα της εταιρίας σε ποσό που πήγε στην ομάδα. Όμως το δάνειο, παρά τις διαβεβαιώσεις του εναγόμενου, δεν αποπληρώθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα η RCB να κινήσει αγωγή στον κ. Νεοφύτου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ