Όταν η Ανόρθωση συστήθηκε στην ελίτ της Ευρώπης! (φωτογραφίες – βίντεο)

0
1

Οκτώ χρόνια πριν, σαν σήμερα, η ομάδα μας έγραφε ιστορία για την Κύπρο, καθώς γινόταν η πρώτη κυπριακή ομάδα που συμμετείχε σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κάνοντας το όνειρο χρόνων πραγματικότητα.

Για όσους δεν θυμούνται, ήταν μια διοργάνωση διαφορετική, με την είσοδο της να αποτελεί όνειρο απατηλό και όχι όμως μετεξελίχθηκε από το 2009 και εντεύθεν. Έτσι μόνο και μόνο η συμμετοχή στους ομίλους, ήταν τεράστιο επίτευγμα για την Κύπρο και την Ανόρθωση της Αμμοχώστου.

Η κληρωτίδα μας έφερε στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟ, τη Βέρτερ και την ξακουστή Ίντερ του Μουρίνιο. Με το άκουσμα των αντιπάλων, δεν ήταν λίγοι οι αλλόθρησκοι που έτρεξαν να προϊδεάσουν πως η ομάδα μας θα γίνει σάκος του μποξ.

Πρεμιέρα λοιπόν στις 16 Σεπτεμβρίου με την Βέρτερ στο Βέσερστάντιον, μια ομάδα που φημιζόταν για τον επιθετικό της πλουραλισμό. Μεσούτ Οζιλ, Πιζάρο, Ντιέγκο, Ρόσεμπεργκ Μερτεσάκερ και Φρινγκς, ορισμένα από τα μεγάλα αστέρια των Γερμανών, απέναντι στην καλά κουρδισμένη ομάδα του Κετσπάγια.

Οι Γερμανοί είχαν την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, κρατούσαν μπάλα και προσπαθούσαν να ασκήσουν πίεση στην εστία του Μπεκιάι, με την ομάδα μας να αρκείται σε αντεπιθέσεις με κύριο εκφραστή τους Πάολο Κόστα και Σάβιο. Το πλάνο του Κετσπάγια δούλεψε στην εντέλεια, οι Γερμανοί στο πρώτο ημίχρονο είχαν μείνει στο μηδέν και ήταν σχετικά ακίνδυνοι, με την ομάδα μας να ανακτά ψυχολογία. Πανομοιότυπη η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, με τους Γερμανούς να θέλουν, να προσπαθούν, ωστόσο στο τέλος να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες και να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία μας.

Η 16η Σεπτεμβρίου έμεινε στην ιστορία για την πρώτη συμμετοχή κυπριακής ομάδας σε ομίλους του Champions League, αλλά και για τον πρώτο βαθμό.

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι Μπεκιάι, Κωνσταντίνου, Κατσαβάκης, Νικολάου, Λεϊβακαμπέσι, Δέλλας, Μπαρτόν (70΄Τσιταϊσβίλι),Λαμπάν, Πάολο Κόστα (46’ Χάουαρ), Σάβιο, Σόσιν (58’ Παναγή).

[envira-gallery id=”99860″]

 

 

Previous articleΓια όσους δεν θέλουν το πακέτο (ανακοίνωση)
Next articleΕμπιστοσύνη σε 16