Ο κόουτς…(κριτική)

Ο Αντόνιο Πούτσε δεν κατάφερε να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα για τις συνθήκες του παιχνιδιού. Η ομάδα μας έπρεπε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να κυνηγήσει το γρήγορο γκολ, κάτι που θα διέλυε το αμυντικό πλάνο της ΑΕΖ. Ωστόσο η ομάδα μας δεν κατέβηκε με ξεκάθαρους επιθετικούς προσανατολισμούς κάτι που επέτρεψε στην ΑΕΖ να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει με βαθμολογικό όφελος.

Πρώτη ευκαιρία καταγράφηκε στο 15ο λεπτό, ωστόσο στην πορεία ο ρυθμός της Ανόρθωσης δεν ήταν σταθερός και δεν άσκησε πίεση στην ΑΕΖ, σε σημείο που οι φιλοξενούμενοι θα έκαναν το λάθος. Από το πλάνο του, ο Πούτσε επιμένει και χρησιμοποιεί τον Ζοάο στο κέντρο και διατηρεί τον Καλντερόν στο κέντρο της άμυνας. Μία κίνηση που κάθε άλλο παρά του βγαίνει. Ο Βραζιλιάνος δεν δίνει αυτά που θέλει στη μεσαία γραμμή και ο Καλντερόν μένει εκτεθειμένος στο κέντρο της  άμυνας.

Πολύς λόγος γίνεται για τις αλλαγές, γιατί βγήκε ο Πελέ. Μια αλλαγή που ξένισε τον κόσμο μιας και ο Πελέ όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ, είναι σαφώς πιο δημιουργικός ποδοσφαιριστής από τον Βραζιλιάνο. Ωστόσο ο προπονητής, προτίμησε να κρατήσει τον Ζοάο ο οποίος δεν έκανε και το καλύτερο του παιχνίδι. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο που το πήρε και δεν του βγήκε.

Όπως και στο παιχνίδι με τον Άρη, στο δεύτερο ημίχρονο τοποθέτησε δεξιά τον Ρούμπεν Ράγιος, για να μπορεί να τροφοδοτεί και να σπάζει παιχνίδι κυρίως προς τα αριστερά. Μία κίνηση που όμως αυτή τη φορά δεν του βγήκε, μιας και η πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΖ, δεν άφηνε καθόλου χώρους για να τρυπηθεί.

Μετά το 60ο λεπτό, το παιχνίδι της ομάδας μας ήταν άναρχο και εκείνο που προβλημάτισε είναι πως μετά την ισοφάριση δεν υπήρξε ουσιαστική αντίδραση και πλάνο για να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Πούτσε έδωσε οδηγίες στον Αγκιλάρ να προωθείται πιο μπροστά για να αποκτήσει ύψος η επίθεση, και η ομάδα μας επιχείρησε με γιόμες να κάνει τη ζημιά. Ωστόσο, ο τρόπος αυτός, που ήταν και προβλεπτός, ήταν εύκολη λεία για τα ψηλά κορμιά που υπήρχαν στην άμυνα της ΑΕΖ.

Εκείνο που πρέπει να προσέξει οπωσδήποτε ο προπονητής, είναι η πειθαρχεία εντός του αγωνιστικού χώρου, μιας και τα νεύρα είναι πολλά και οι ποδοσφαιριστές μας πολλές φορές δρουν αψυχολόγητα.

Εν κατακλείδι, από αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να δει, να μάθει και να διορθώσει αρκετά ο Αντόνιο Πούτσε, μιας και η συνέχεια είναι πολύ πιο δύσκολη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ