Μακρής: «Θέλω να ανέβω όσο πιο ψηλά μπορώ»

Ραδιοφωνικές δηλώσεις στον Άστρα 92.8 παρέθεσε ο πρώην επιθετικός της Ανόρθωσης Ανδρέας Μακρής κυρίως για τον αυριανό αγώνα της Εθνικής Κύπρου με το Βέλγιο και την παρουσία του στην Walsall.

«Αυτά τα παιχνίδια είναι για όλους μας σημαντικά. Το Βέλγιο είναι μεγάλη ομάδα αλλά και εμείς θέλουμε να δείξουμε πως κάνουμε καλή δουλειά. Μπορούμε να σταθούμε με σοβαρότητα και να κάνουμε το καλύτερο. Είναι πρόκληση για μας αυτά τα ματς, θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε για μεγάλα πράγματα. Θέλουμε ο κόσμος να είναι κοντά μας. Σε αυτή τη διοργάνωση μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Το δείξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν».

« Όταν δεν έχεις όνειρα δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. 11 εκείνοι, 11 εμείς, θα κάνουμε το παν για το καλύτερο. Το μεγάλο στοίχημα ήταν να έρθει ο κόσμος κοντά στην Εθνική. Το έχουμε πετύχει, και ο κόσμος θα μας βοηθήσει. Και στην προηγούμενη διοργάνωση το παλέψαμε αλλά είχαμε απέναντι μας δύσκολους αντιπάλους».

«Είδαμε όμως που έφθασαν η Ουαλία και το Βέλγιο στο Euro. Μπορούμε να κάνουμε παραπάνω πράγματα, κάθε φορά και καλύτερα. Βλέπετε τώρα έχουμε και παραπάνω παίκτες δικούς μας στο εξωτερικό. Ανεβαίνει το επίπεδο. Η Εθνική είναι η ομάδα της Κύπρου, όλος ο κόσμος πρέπει να την στηρίξει όπως και εμείς. Οι απλοί φίλαθλοι πρέπει να αγαπούν την ομάδα μας έτσι όπως το κάνουν. Ο πρώτος προπονητής που με κάλεσε στην Εθνική είναι ο Πάμπος Χριστοδούλου και τον ευχαριστώ».

Για την Walsall… 

«Η τρίτη κατηγορία της Αγγλίας δεν έχει να ζηλέψει καθόλου από το κυπριακό ποδόσφαιρο. Εδώ είναι καλύτερη η ποιότητα αλλά εκεί τα πάντα είναι επαγγελματικά. Απ΄ κει μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να κάνει το επόμενο βήμα».

Για τους επόμενους του στόχους

«Θέλω να δείξω εκεί τι μπορούν να κάνουν οι κύπριοι, εκπροσωπώ την Κύπρο. Θέλω να ανέβω όσο πιο ψηλά μπορώ, αν όχι Premier League, όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για το πρωτάθλημα 2016-2017

«Νομίζω θα είναι ωραίο το πρωτάθλημα φέτος στην Κύπρο, οι ομάδες είναι κοντά, μπορεί να εξελιχθεί και ως το καλύτερο το τελευταίων χρόνων».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ