Ανόρθωσις 1 – 3 ΑΕΚ: Θέλει ακόμη πολλή δουλειά

Την εντός έδρας ήττα με 3-1, γνώρισε απόψε η ομάδα μας στη φιλική αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ Αθηνών, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η Ανόρθωση πλήρωσε τις αμυντικές αδράνειες της, με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας να είναι κακή έως τραγική. Όσο για το επιθετικό κομμάτι, η παρουσία του Κολούνγκα έστειλε αισιόδοξα μηνύματα, ωστόσο η ομάδα χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά και χρόνο.

Η ενδεκάδα

Με διαφοροποιήσεις παράταξε την εντεκάδα ο Αντόνιο Πούτσε, σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Συγκεκριμένα, ο Πούτσε ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Κόπριβετς από τα δοκάρια, τον Καλντερόν δεξιά, τον Γκιγιέρμε αριστερά, με τους Ερέρο και Λέιβα να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή, σε ρόλο ανασταλτικού μέσου ήταν ο Ζοάο Βίκτορ, με τον Οικονομίδη να αγωνίζεται λίγο πιο μπροστά και τον Ρούμπεν Ράγιος σε ρόλο επιτελικού. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Καλό, δεξιά ο Γκονσάλβες και στην κορυφή της επίθεσης ο Κολούνγκα.

Α’ Ημίχρονο

Το παιχνίδι για την ομάδα μας δεν ξεκίνησε καλά, μιας και μόλις στο 2’ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν o Ντίντακ από αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Κόπριβετς επιχείρησε να διώξει με γροθιές, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Λέιβα με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ.

Η συνέχεια του παιχνιδιού και μέχρι το 25’,  δεν ήταν καλή για την Ανόρθωση, με την ΑΕΚ να είναι το αφεντικό στο παιχνίδι, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι», αν και είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού δεν βρήκαν ουσιαστικές ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα του Κόπριβετς.

Στη συνέχεια η Ανόρθωση, ισορρόπησε το παιχνίδι και με κινητήριο μοχλό τον Ράγιος, επιχείρησε να γίνει πιο επιθετική. Στο 37’ ο Ίσμα από δεξιά επιχείρησε να μπει στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Ντίντακ να τον ανατρέπει και τον Τράττου να δείχνει πέναλτι. Ο επιθετικός από τη Γουινέα Μπισάου, ανέλαβε και την εκτέλεση και ισοφάρισε για την ομάδα μας.

Το 1-1 έμελλε να ήταν και το σκορ, που θα πήγαιναν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Β’ ημίχρονο

Πανομοιότυπη εικόνα με το πρώτο ημίχρονο, είχε το ξεκίνημα της επανάληψης, με την ΑΕΚ να μπαίνει πολύ πιο επιθετικά και να επιδιώκει το τέρμα. Κάτι που πέτυχε, στο 50’ όταν ο Αραβίδης έδωσε έτοιμο τέρμα στον Αλμέιδα, ο οποίος πλάγια από το ύψος της μικρής περιοχής σημείωσε το 2-1.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν πιο ανοιχτό, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν και να δημιουργούν φάσεις και προϋποθέσεις, με την ΑΕΚ να είναι πιο επιθετική. Για λογαριασμό της ομάδας μας, ο Κολούνγκα λίγο έλειψε να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ, όταν πήρε το γυριστό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 73’ ο Χριστοδουλόπουλος στην αντεπίθεση, χόρεψε κυριολεκτικά τον Καλντερόν και με σουτ σημείωσε το 1-3. Στα επόμενα λεπτά, η ομάδα μας επιχείρησε να μειώσει το σκορ, στο 76’ σου του Οικονομίδη πήγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, στο 80’ μετά από ατομική προσπάθεια του Καλό, η μπάλα κατέληξε στα σώματα των αμυνομένων, στο 82’ σουτ του Ίσμα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Στην εκπνοή του αγώνα, ο Οικονομίδης έχασε τετ-α-τετ από πλάγια θέση, με τον Ανέστη να αποκρούει σε κόρνερ, έτσι το 1-3 δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να παίρνει μια δίκαιη νίκη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ