Ρόμπερτ Βάλτνερ (φώτο + βίντεο)

0
1

Τον θυμάστε τον Ρόμπερτ Βάλντερ; Πρόκειται για Ούγγρο επιθετικό, που θήτευσε στην Ανόρθωση το πρώτο μισό της περιόδου 2003-04. Ο Μαγυάρος επιθετικός, ήρθε στη «Μεγάλη Κυρία», με τρομερές συστάσεις, σε μια εποχή που ένας από τους κορυφαίους ξένους στο νησί ήταν ο συμπατριώτης του Γιόζεφ Σέμποκ, οι εκτιμήσεις λέγανε πως ο Ρόμπερτ, ήταν κατά παρασάγγας καλύτερος.

robert-waldner

Ήρθε στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2003, με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη τότε προπονητή της ομάδας να θεωρεί πως μαζί με τον Πέλιτς αλλά και τον Αγαθοκλέους που είχε αποκτηθεί προς το τέλος της μεταγραφικής, θα έφτιαχναν μια επιθετική τριπλέτα φόβο και τρόμο για την κάθε αντίπαλη άμυνα.

Την καριέρα του την ξεκίνησε από την Zalaegerszeg, ομάδα που σε όλη του την καριέρα θήτευσε τρεις φορές. Μάλιστα την περίοδο 2001-02 είχε πανηγυρίσει και το πρωτάθλημα Ουγγαρίας, με τον ίδιο να σημειώνει 16 τέρματα. Ακολούθως πήγε για ένα χρόνο στην Αργεντινή, με τα χρώματα της θρυλικής Μπόκας, η οποία ξόδεψε ένα σημαντικό ποσό για να τον αποκτήσει, με τα χρώματα της οποίας πανηγύρισε το Κόπα Λιμπερταδόρες αλλά και το διηπειρωτικό κύπελλο.

ano-anagennisi-2004-robert-waldner ano-anagennisi-2004-robert-waldner-panigirismos ano-anagennisi-2004-robert-waldner-panigirismos-2

Στην Ανόρθωση, όπως αναφέραμε ήρθε με τεράστιες περγαμηνές, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Στην ομάδα έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2004 οπότε και αποχώρησε. Σε 5 παιχνίδια πέτυχε ένα γκολ και αυτό, είναι σαν σήμερα πριν 13 χρόνια, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Αναγέννηση Δερύνειας στο Μακάρειο.

Ωστόσο η πορεία του κάθε άλλο παρά ως πτωτική ήταν μετά το κακό του πέρασμα από την Ανόρθωση. Ο Μαγυάρος επιθετικός μετά που έφυγε από την Κύπρο, αγωνίστηκε σε ομάδες τηα πατρίδας του, για ένα φεγγάρι το 2007-08 την έκανε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επέστρεψε στην αγαπημένη του Zalaegerszeg, εκεί όπου το 2008 βγήκε πρώτος σκόρερ, αφού σημείωσε 18 τέρματα σε 22 αγώνες. Ξενιτεύτηκε για τρία χρόνια στην Αυστρία, εκεί όπου μπορεί να μην είχε την απόδοση που ήθελε, ωστόσο απόλαυσε σκι στις Άλπεις, για να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ολοκληρώσει την καριέρα του την περίοδο 2014-15, σε ηλικία 38 χρονών.

Λίγο μετά που ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τα γήπεδα, επέστρεψε στην αγαπημένη του Zalaegerszegi της οποίας είναι ο κορυφαίος σκόρερ, εκεί όπου είναι πλέον προπονητής της ομάδας κάτω των 19 του συλλόγου.

Δείτε εδώ το βίντεο από το μοναδικό του γκολ στο παιχνίδι με την Αναγέννηση στις 23/8/2003.

Previous articleΞεκίνημα με Party!
Next articleΣτο Σίδνεϊ με τον Φοίνικα στο πλάι!