Ανόρθωσις 0 – 1 Ερμής: Προβλημάτισε και πάλι επιθετικά

Χωρίς να έχει τις λύσεις στην επιθετική γραμμή παρά το ότι επισκέφτηκε αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή, η Ανόρθωση υποχρεώθηκε στη δεύτερη της φιλική ήττα μετά από έξι αγώνες. Ο Αντόνιο Πούτσε πραγματοποίησε κάποιες αλλαγές στη μεσοεπιθετική γραμμή ρίχνοντας τον Καλό στα άκρα της επίθεσης και τον Ράγιος ως επιτελικό, ωστόσο δεν ήρθαν τα γκολ. Μάλιστα ιδιαίτερα στην επανάληψη η αμυντική γραμμή πιάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις απροετοίμαστη, με αποτέλεσμα σε μια από αυτές να δεχθεί το γκολ που έκρινε και τον νικητή.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Ο Αντόνιο Πούτσε άφησε για πρώτο φιλικό τον Κρέσπο εκτός αρχικού σχήματος, χρίζοντας τον Ράγιος ως επιτελικό μέσο. Ο Κόπριβετς είχε για δεύτερο σερί φιλικό να καθοδηγήσει την τετράδα Γκιγιέρμε, Γκάμπριελ, Καλντερόν και Σάβιτς, ενώ ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Βίκτορ και Οικονομίδης. Ο Καλό πήρε φανέλα βασικού μαζί με τους Ρέινα και Γκονσάλβες στην επιθετική τριάδα.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα για την Ανόρθωση ήρθε στο 6ο λεπτό όταν ο Ρέινα σημάδεψε τον Γκονσάλβες μέσα στην περιοχή ωστόσο ο Αφρικανός φορ δε μπόρεσε να κοντρολάρει τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα ο Βίκτορ έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και έσπρωξε την ομάδα στην αντεπίθεση, ωστόσο ο Γκονσάλβες δεν τελείωσε τη φάση όπως θα έπρεπε. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρέινα στο 16ο λεπτό δεν ήταν ικανή να απειλήσει, όπως και ένα δυνατό σουτ του «Ίσμα» πέντε λεπτά αργότερα. Στο 33ο λεπτό ο Γκιγίερμε πάτησε περιοχή με ατομική ενέργεια ωστόσο δεν κατάφερε να συνδυαστεί με τον Καλό με την καλύτερη φάση να έρχεται στο 41ο λεπτό με την εξαιρετική μπαλιά του Ράγιος να έχει αποδέκτη του Γκονσάλβες που σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η καλή εικόνα που έκτισε η Ανόρθωση στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου όχι μόνο δεν είχε συνέχεια, αλλά ήρθε και το γκολ από τον αντίπαλο. Στο 55ο λεπτό ο Κόπριβετς απόκρουσε το σουτ του Άλμπα, ωστόσο κανείς δε μπόρεσε να ολοκληρώσει την αναχαίτιση του αντίπαλου με το 0-1 να έρχεται με πλασέ σε κενή εστία. Πέντε λεπτά αργότερα ο Βίκτορ έφτασε κοντά στην ισοφάριση ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε μόλις έξω, ενώ στο 69ο λεπτό ο Γκάμπριελ με αυτοθυσία δεν επέτρεψε στον Ντε Μέλο να σκοράρει με εξ επαφής πλασέ. Στο 72ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή η μπάλα στρώθηκε στον Κρέσπο ο οποίος όμως πιεζόμενος δεν κατάφερε να κατευθύνει τη μπάλα στο πλεκτό. Στο 74ο λεπτό η άμυνα ολιγώρησε με τον Ντε Μέλο να φεύγει φάτσα με τον Κόπριβετς, ωστόσο το πλασέ του κατέληξε στο οριζόντι δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρέινα σημάδεψε τον Κρέσπο που έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά ωστόσο ο αντίπαλος τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν, ενώ στο 81ο λεπτό ο Ράγιος πλάσαρε μέσα από τη μικρή περιοχή ωστόσο το γκολ του στερήθηκε από επέμβαση πάνω στη γραμμή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ