ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι νεαροί της «Μεγάλης Κυρίας»

0
0

Αναμφίβολα, ένα από τα προβλήματα του φετινού μεταγραφικού σχεδιασμού, ήταν η μαζική αποχώρηση Κύπριων ποδοσφαιριστών και η μη αντικατάσταση τους.

Όταν αποχωρούν από την ομάδα, ποδοσφαιριστές όπως οι Μακρής και Λαΐφης που σου δίνανε λύσεις για την εντεκάδα, τότε η αντικατάσταση τους στα στενά οικονομικά πλαίσια που διέπουν τη λειτουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση μπορεί να θεωρηθεί.

Το λάθος που χρεώνεται τόσο σε διοίκηση όσο και στο τεχνικό διευθυντή, είναι πως ματιές στην κυπριακή αγορά έριξαν στα τέλη του Ιούλη, εκεί που όλοι έχουν συμβόλαιο και δεσμεύονται με ομάδες, που απαιτούν σημαντικά ποσά για παραχώρηση τους.

Ως εκ τούτου, η τεχνική ηγεσία είναι αναγκασμένη να εξελίξει μερικούς από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ.

Ας δούμε τους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές του ρόστερ μας, οι οποίοι φιλοδοξούν οι ίδιοι και ελπίζουμε και εμείς ως οπαδοί, να καταφέρουν να καθιερωθούν στην ομάδα και να δώσουν τις λύσες που χρειάζεται η Ανόρθωση.

Γιώργος Παπαδόπουλος

GIORGOS_PAPADOPOULLOS

Ο 24χρόνος τερματοφύλακας αποκτήθηκε για να είναι μια επιλογή πίσω από τον Κόπριβετς. Αγωνίστηκε στα φιλικά, ωστόσο το πιθανότερο θα μετατεθεί ως  τρίτη επιλογή.

Μάριος Νικολάου

MARIOS_NIKOLAOU

Ο 20χρόνος ποδοσφαιριστής, προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας μας. Στην προετοιμασία έδειξε να είναι σε επίπεδο να σταθεί στην πρώτη ομάδα και να πάρει χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες. Πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, κυρίως ως κεντρικός αμυντικός αν και η φυσική του θέση λογίζεται στη μεσαία γραμμή. Έδειξε τσαμπουκά, δύναμη και πάθος, στοιχεία που αν συνοδευτούν με το ταλέντο που έχει και τη σκληρή δουλειά, τότε θα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο στις τάξεις του προπονητή. Για την ώρα τίποτα δεν έχει καταφέρει και αυτό πρέπει να βάλει καλά μέσα στο μυαλό του, να συνεχίσει την σκληρή δουλειά, να μείνει προσγειωμένος προκειμένου να ανταμειφθεί στην πορεία του χρόνου.

Χαράλαμπος Αριστοτέλους

CHARALAMBOS-ARISTOTELOUS

Αποκτήθηκε από την ΠΑΕΕΚ το καλοκαίρι. Είναι από τους Κύπριους ποδοσφαιριστές που πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής στα φιλικά. Μέχρι στιγμής αγωνίστηκε ως δεξιός αμυντικός, αμυντικός μέσος και δεξιός ακραίος. Σίγουρα του λείπουν οι εμπειρίες πρώτης κατηγορίας. Στα φιλικά έδειξε καλό πρόσωπό αλλά πρέπει οπωσδήποτε να προσέξει και μερικά εύκολα λάθη που υποπίπτει στις μεταβιβάσεις.

Φύτος Κυριάκου

NEOFYTOS KYRIAKOU

Με τη λειψανδρία που έχει στο ρόστερ στη θέση των ακραίων, ίσως φέτος να είναι η χρονιά του. Ο Παφίτης ακραίος επιθετικός, είναι ένα αυθεντικό ταλέντο και καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως ο Αμπουρτζάνια τον φώναζε χαϊδευτικά ως ο Κύπριος Μέσι. Αυτό όμως από μόνο του δεν αρκεί, μπορούμε να γράψουμε και να θυμηθούμε μια αράδα από ταλέντα, που όχι μόνο δεν έκαναν καριέρα αλλά αυτοκαταστράφηκαν μέσα σε ορισμένα χρόνια. Αν θέλει να αγωνιστεί και να πετύχει, θα πρέπει πρώτα από όλα να δουλέψει σκληρά για να βελτιωθεί και να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στο ποδόσφαιρο και μόνο.

Στυλιανός Καλλενός

STYLIANOS_KALLENOS

Ο νεαρός αποτελούσε ένα από τα πρώτα ονόμα στα δεύτερα. Φέτος πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα για να πάρει εμπειρίες και να δυναμώσει. Αγωνίστηκε κάποια λεπτά στο φιλικό με την ΠΑΕΕΚ και σημείωσε ένα τέρμα. Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και στα άκρα της επίθεσης.

Χρίστος Χατζηπασχάλης

CHRISTOS_HADJIPASCHALIS

Την περσινή χρονιά ο 16χρόνος τότε ποδοσφαιριστής, ακολούθησε την ομάδα στην Πολωνία με όλους να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την προοπτική του. Τη φετινή χρονιά, δεν ήταν στους ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν την ομάδα, ωστόσο πρόσφατα επέστρεψε εκ νέου στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Νεαρός, που δουλεύει σκληρά και οργανωμένα που περιμένει να του δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες για να δείξει το ταλέντο του.

 

 

Previous article«Μαγεύει» ο Αβραάμ (βίντεο)
Next articleΑυτά έδειξε ο Πούτσε (γραφήματα)