Ανόρθωσις 0 – 0 Sroda: Αρκέστηκε σε εκλάμψεις, έμεινε στο μηδέν

Με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Αντόνιο Πούτσε.

Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε τον Κόπριβετς κάτω από τα δοκάρια, τον Γκιγιέρμε στο αριστερό άκρο, στο δεξί άκρο τον Γκάμπριελ ενώ το αμυντικό δίδυμο συνέθεταν οι Καλντερόν και Νικολάου. Στη μεσαία γραμμή, για πρώτη φορά φέτος, αγωνίστηκε ο Πελέ, με τους Αριστοτέλους και Κρέσπο να αποτελούν το τρίο της μεσαίας γραμμής. Στην επίθεση στο δεξί άκρο αγωνίστηκε ο Κυριάκου, στο αριστερό ο Θεοδώρου, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ανδρέας Μακρής.

Με το καλημέρα, η Ανόρθωση είχε καλή ευκαιρία για να σημειώσει τέρμα, όταν ο Γκιγιέρμε από αριστερά πραγματοποίησε τη σέντρα, ωστόσο ο επερχόμενος Μακρής δεν κατάφερε να πάρει το σουτ όπως επιθυμούσε. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η Ανόρθωση είχε την κατοχή και έλεγχε το ρυθμό του παιχνιδιού, ωστόσο η δυστοκία να πατήσουμε τα αντίπαλα τετράγωνα, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου άλλαξε στα τελευταία δέκα λεπτά, με την Ανόρθωση να είναι αρκετά πιο επιθετική και να απειλεί 2-3 φορές τους Πολωνούς. Μεγαλύτερη ευκαιρία καταγράφηκε, όταν την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πελέ, απόκρουσε σε κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο 20′ αποχώρησε τραυματίες ο Φύτος Κυριάκου και στη θέση του, πέρασε ο υπό δοκιμή Αμερικανός ποδοσφαιριστής Λουίς Μπένετ. Κάτι που έφερε την μετατόπιση του Αριστοτέλους στο δεξιό άκρο της επίθεσης.

Με αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς εντός αγωνιστικού χώρου πέρασαν οι Παπαδόπουλος, Σάβιτς, Τιάγκο Σίλβα, Ρούμπεν Ράγιος, Ρίος Ρέινα, Οικονομίδης, Γκονσάλβες, Ζοάο Βίκτορ, στη θέση των Κόπριβετς, Αριστοτέλους, Θεοδώρου, Μακρή, Πελέ, Κρέσπο, Γκιγιέρμε και Γκάμπριελ.

Η Ανόρθωση ήταν αισθητά καλύτερη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και επιδίωξε ιδίως στα πρώτα 20 λεπτά του ημιχρόνου το γκολ. Με κινητήριο μοχλό τον Ράγιος, ο οποίος με τις επινοήσεις του και τις κάθετες κινήσεις, βοήθησε αρκετά ούτως ώστε η ομάδα να είναι πιο επιθετική. Ο Ίσμα αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, ήταν μέσα στις φάσεις ωστόσο ήταν άστοχος όσες φορές του δόθηκε η ευκαιρία. Στο εικοσάλεπτο που η Ανόρθωση είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, έχασε 2-3 κλασσικές ευκαιρίες, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Ρέινα μετά από σουτ.

Το παιχνίδι, το οποίο τελείωσε υπό έντονη βροχόπτωση, ήταν το τελευταίο της Ανόρθωσης επί Πολωνικού εδάφους. Ωστόσο, ούτε και σε αυτό η ομάδα μας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ