Τι «παίζει» με Λάρκου και ΑΠΟΕΛ;

Η αναμέτρηση του Σαββάτου θα είναι και η 8η στην προπονητική καριέρα του Νεόφυτου Λάρκου ως αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ για τον θεσμό του πρωταθλήματος. Ο Κύπριος προπονητής θα βρεθεί αντιμέτωπος του ΑΠΟΕΛ μετά από 27 μήνες περίπου μιας και η τελευταία φορά ήταν στο ντεμπούτο του με τη Νέα Σαλαμίνα.

Ως προπονητής της ΑΕΚ
Στο πέρασμα του ως υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ το 2004 δεν έτυχε να αντιμετωπίσει την ομάδα της Λευκωσίας.

Τα περισσότερα με την Ομόνοια

Τα περισσότερα παιχνίδια του Λάρκου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ ήταν ως προπονητής της Ομόνοιας. Με τους πράσινους της Λευκωσίας πέτυχε 2 νίκες, 1 ισοπαλία ενώ δέχθηκε και δυο φορές την ήττα από την τότε ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Σκόραραν οι παίκτες του 5 γκολ ενώ δέχθηκαν 6.

Συγκεκριμένα κέρδισε στον πρώτο του αγώνα με 1-0 στις 11/05/2011. Ακολούθησε η ήττα με 3-1 στις 11/12/2011 με τον Αβραάμ να ανοίγει το σκορ και να είναι ο μοναδικός πράσινος που σκόραρε σε εκείνη την αναμέτρηση. Το τρίτο παιχνίδι του Λάρκου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ  έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα με τις δυο ομάδες να συναντιόνται στις 23/03/2012. Οι δυο τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ τους έφεραν μια ήττα και μια νίκη. Αρχικά ήταν η ήττα με 1-2 στις 31/03/2012 και ακολούθησε η νίκη του Λάρκου στις 05-05-12 στην οποία άνοιξε και πάλι το σκορ ο Αβραάμ. Απολογισμός Ομόνοιας – Λάρκου και ΑΠΟΕΛ  2 νίκες 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Ένα με την ΑΛΚΗ αλλά ηχηρό
Ένα ήταν το παιχνίδι του Λάρκου με την ΑΛΚΗ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ αλλά ήταν ηχηρό. Μάλιστα θα μπορούσε να ήταν βόμβα μεγατόνων αν το ΑΠΟΕΛ δεν ισοφάριζε στις καθυστερήσεις σε ένα αγώνα που διεξήχθη στις 06/01/2013 στο ΓΣΠ. Ο Καφού άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Λάρκου με τον Σέρτζιο να ισοφαρίζει στο 90΄. Ήταν στα πλαίσια του αγώνα αυτού που ακολούθησαν οι δηλώσεις Τάκη Αντωνίου περί ενεργοποίησης των μηχανισμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος… όπερ και εγένετο με την δική μας αδυναμία –πάντοτε– και συμβολή.

Ντεμπούτο με ήττα στη Σαλαμίνα
Στο ντεμπούτο του με τη Σαλαμίνα, ο Νεόφυτος Λάρκου αντιμετώπισε και πάλι τον ΑΠΟΕΛ. Ήταν στις 19/01/2014 όταν και η ομάδα του έχασε με 3-1 και έμελλε να είναι και η τελευταία φορά αφού έκτοτε δεν βρέθηκε ξανά απέναντι στους γαλαζοκίτρινους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ