Έβαλε την ημισέλινο στο στήθος!

Μεγάλος ντόρος γίνεται τις τελευταίες ώρες με την κίνηση του προέδρου της Κυπριακής  Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Κωστάκη Κουτσοκούμνη να παρευρεθεί σε σε συγκέντρωση Ομοσπονδιών της ΟΥΕΦΑ στην Κωνσταντινούπολη και να αγωνιστεί με την ημισέλινο στο στήθος σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Ως πρόεδρος της ομοσπονδίας ενός νόμιμα αναγνωρισμένου κράτους μπορούσε να αρνηθεί να φορέσει την φανέλα με το εθνόσημο του κατακτητή και το θέμα να είχε λιγότερες… παρενέργειες. Δεν ήταν υποχρεωμένος και θα μπορούσε να το αποφύγει!

Τα ερωτήματα όμως που αναδύονται είναι πολλά και μάλλον στα περισσότερα – αν όχι σε όλα – απάντηση ή έστω απολογία δεν πρόκειται να δει κανείς…

Ερωτήματα όπως, αν ο πρόεδρος της ΚΟΠ ενεργεί αυτοβούλως σε τέτοια μείζον ζητήματα με πολιτικές προεκτάσεις,  χωρίς να ενημερώνει το προεδρικό ή αν είναι με τις εντολές  του προεδρικού στα πλαίσια των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού ζητήματος που γίνονται όλα αυτά.

Τα σωματεία και δει τα προσφυγικά συμπεριλαμβανομένου και της Ανόρθωσης ήταν ενήμερα για τις προθέσεις του προέδρου της ΚΟΠ;

Πρεσβεύει ο κ. Κουτσοκούμνης τις ομάδες μας και άξια είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΚΟΠ;

Ποια η στάση των κυρίων Πουλλαΐδη, Πετρίδη, Σεραφείμ, Ανδρέου και λοιπών προσφύγων προέδρων – τουλάχιστον – όταν ο πρόεδρος της ΚΟΠ φοράει την φανέλα με το σήμα του κατακτητή;

Είναι ήσυχοι στην συνείδησή τους στην Ομόνοια κατά πρώτο λόγω  και κατ΄επέκταση στους υπόλοιπους που δεν στήριξαν τον ανθυποψήφιο του Κουτσοκούμνη στις περασμένες εκλογές στην ΚΟΠ; Τότε είχε ακολουθήσει υποστηρικτική ανακοίνωση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ προς την Ομόνοια, αυτής που σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα βγει με ανακοίνωση ενάντια στον Κουτσοκούμνη και στις πράξεις του.

Αν ήσουν μάγκας πρόεδρε, τότε θα αγωνιζόσουν και στην φανέλα σου θα υπήρχε εθνόσημο της Κύπρου. Της χώρας των Ελληνοκυπρίων αλλά και των Τουρκοκυπρίων κατοίκων της, και με αυτό θα ανάγκαζες την κατοχική δύναμη να αναγνωρίσει την οντότητά μας ως ανεξάρτητο κράτος και εσένα ως εκπρόσωπος όλων των Κυπρίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ