Ανόρθωσις 1 – 1 ΑΠΟΕΛ: Fair play και βαθμοί πήγαν περίπατο

Με την πιο βρώμικη ομάδα της Κύπρου να μην τηρεί το fair play και να κερδίζει φάουλ από το οποίο ήρθε η ισοφάριση στο 87ο λεπτό, η μεγάλη προσπάθεια της Ανόρθωσης συνοδεύτηκε από μόνο ένα βαθμό. Η γκολάρα του Λαϊφη στο 70ο λεπτό δυστυχώς δεν ήταν νικητήρια, μιας και ο Αναστασίου επέτρεψε στον αντίπαλο να ανανεώσει τρεις φορές την επίθεσή του με την Ανόρθωση να παίζει με παίκτη λιγότερο στη συγκεκριμένη φάση. Η «Μεγάλη Κυρία» παραμένει στην πέμπτη θέση βλέποντας την Ομόνοια να αυξάνει τη διαφορά στους δύο βαθμούς.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Τέσσερις αλλαγές πραγματοποίησε ο Νεόφυτος Λάρκου ο οποίος έδωσε φανέλα βασικού στους Νούχου, Λαϊφη, Μαρτίνες και Εντλοβού. Ο Κόπριβετς ήταν κάτω από τα δοκάρια με αμυντικό δίδυμο τους Χόλγκερσον και Σβέχλεν, ενώ οι Νούχου και Τζανακάκης πήραν θέση στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή ο Λαϊφης πήρε θέση δίπλα στον Βίκτορ με επιτελικό μέσο τον Ορλάντι. Τον Εντλοβού πλαισίωσαν οι Αβραάμ και Μαρτίνες.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με τον Ορλάντι να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Εντλοβού να απειλεί χωρίς επιτυχία με κεφαλιά στο 3ο λεπτό ξεκίνησε η αναμέτρηση, με την Ανόρθωση να προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη του κέντρου. Ο Κόπριβετς πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση στο 17ο λεπτό σε εξ επαφής κεφαλιά του Σωτηρίου, ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Σβέχλεν δε μπόρεσε να πιάσει από κοντά την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ορλάντι. Στο 41ο λεπτό ο Ορλάντι έβγαλε την ομάδα στην αντεπίθεση, ο Αβραάμ τροφοδότησε τον Εντλοβού, ωστόσο το σουτ του τελευταίου δεν ήταν ικανό να βρει στόχο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Μια ατομική ενέργεια του Εντλοβού από αριστερά και μια μπαλιά στην περιοχή που δε μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ ο Ορλάντι στο 48ο λεπτό ήταν η πρώτη φάση άξια αναφοράς στην επανάληψη. Στο 54ο λεπτό ο Ορλάντι δέχθηκε κάρτα που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής το επόμενο Σάββατο απέναντι στην Ομόνοια, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Εντλοβού ξεχύθηκε στην αντεπίθεση ωστόσο ο Αναστασίου αντί να υποδείξει χέρι σε βάρος του Αστίθ, «καθάρισε» με επιθετικό φάουλ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο προπονητής έκανε τις πρώτες αλλαγές με τους Γκονσάλβες και Μανζορό να αντικαθιστούν Εντλοβού και Αβραάμ. Στο 70ο λεπτό ήρθε το ζητούμενο με μια φωτοβολίδα του Λαϊφη που δεν δίστασε από τα 30 μέτρα να δοκιμάσει το πόδι του, να νικήσει τον Πάρντο και να γράψει το 1-0. Με το Νίκο Μαρτίνες στο έδαφος στο 85ο λεπτό οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ δεν έκαναν fair play κερδίζοντας φάουλ έξω από την περιοχή σε βουτιά του Γιαννιώτα από το οποίο ήρθε η ισοφάριση σε 1-1.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ