Τα όσα είπε στην ανοιχτή συνέλευση ο Χρήστος Πουλλαίδης

Σε απομαγνητοφώνηση των πλείστων ερωτήσεων που ειπώθηκαν στη χθεσινή ανοιχτή συγκέντρωση, προχώρησε η ιστοσελίδα themasports.com

Διαβάστε αναλυτικά τι ερωτήσεις ειπώθηκαν και τι απαντήσεις δόθηκαν…

Ερώτηση: Πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη των λαθών που έγιναν στον αγωνιστικό τομέα. Τον Μάιο είχατε την ευκαιρία να προσλάβετε τον Τιμούρ και να περπατάτε πάω σε μπλε χαλί. Αποφασίσατε να εξοντώσετε τον Τιμούρ και να μιλήσετε για μια πολυκατοικία που χτίζετε. Το Δεκέμβριο με δηλώσεις σας αλλάξατε τον στόχο της ομάδας και από έξοδο στην Ευρώπη μιλήσατε για πρωτάθλημα, όμως τον Γενάρη δεν στηρίξατε τα λεγόμενα σας. Η λίστα του προπονητή που σας δόθηκε δεν πήραμε ούτε ένα παίκτη. Αντίθετα κάνατε τις δικές σας επιλογές. Ακριβώς τα ίδια με πέρσι. Τον Γενάρη κάνατε μια μεταγραφή αυτή του Ίσμα που ήταν καλή. Φέτος είχαμε μια μεταγραφή του Αμπουρτζάνια στην Ισπανία που μπορεί να ήταν καλή για τα ταμεία μας, αλλά την ομάδα δεν την βοήθησε. Διώξαμε τον Ορλάντι χωρίς να έχουμε κάτι στο χέρι και μετά τον επαναφέραμε πίσω. Φανταστείτε πως πρέπει να ένιωθαν οι παίκτες μόνο με αυτή την κίνηση. Ποιος σας συμβούλευε κ. Πουλλαΐδη; Ποιος είναι ο σύμβουλος σας; Εάν είστε εσείς που παίρνετε τις αποφάσεις, έχετε και την ευθύνη. Δεν μιλάω ούτε για την προσφορά σας. Τα λέω με καλή πρόθεση γιατί νιώθω την Ανόρθωση σαν το δεύτερο μου σπίτι. Ο Πάους χάνει το παιχνίδι με όλα αυτά που έγιναν τον Γενάρη και κάτι πιο σημαντικό, παράγοντες της ομάδας μιλούν με παίκτες χωρίς την άδεια του προπονητή, πίσω από τον προπονητή. Αυτά τα πράγματα δημιουργούν προβλήματα. Στην Κύπρο για να πετύχει κάποιος προπονητής πρέπει να είναι πάνω απ’ όλους. Και τον πρόεδρο και τους παράγοντες. Τα αποδυτήρια ανήκουν στον προπονητή και κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει κουμάντο. Μετά από δυο χρόνια στην εταιρεία ψάχνουμε για Εκτελεστικό διευθυντή. Τι έκανε η εταιρεία δυο χρόνια; Ποιος ήταν εκεί αυτά τα δυο χρόνια.
Απάντηση: «Εμείς ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα με τον Πάους και όλοι φώναζαν στο τέλος της σεζόν Πάους-Πάους-Πάους και επειδή το πρότζεκτ ήταν τριετές πλάνο θεωρήσαμε ότι έπρεπε να συνεχίσουμε με τον Πάους. Εκ των υστέρων όλοι είμαστε σοφοί».

Ερώτηση: Υπήρξε πρόταση στον Τιμούρ;
Απάντηση: «…».

Ερώτηση: Γιατί δεν απαντάτε αν υπήρξε θέμα Κετσπάγια;
Απάντηση: «Να απαντήσω στις ερωτήσεις που δέχθηκα και μετά να κάνετε ερωτήσεις συμπληρωματικές. Όταν κάναμε συνάντηση και βάλαμε τον πίνακα… Η ερώτηση ήταν γιατί μιλήσαμε για πρωτάθλημα. Όταν είχαμε τον πίνακα και κάτσαμε με το τεχνικό τιμ, κοιτάξαμε τα δεδομένα, είχαμε ένα δείγμα τριών μηνών και λέμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάει και για πρωτάθλημα. Το ξεκαθαρίζω αυτό γιατί το είχα δηλώσει και γραπτώς ότι ο στόχος μας παρέμεινε η Ευρώπη, αλλά αν μπορεί αυτή η ομάδα να πάει καλύτερα θα προσπαθήσουμε. Αλίμονο και τρισαλίμονο αν μια ομάδα σαν την Ανόρθωση και εγώ σαν πρόεδρος δεν πιέζω για τα καλύτερα. Δηλαδή είσαι εδώ, θέλω να πάεις τζιπάνω. Αυτή ήταν σκέψη. Η επόμενη ερώτηση ήταν για το θέμα Ορλάντι. Ο Ορλάντι έγινε αυτό το φιάσκο που ξέρετε όλοι με τον Πίντο και το έχουμε μιλήσει και παλιά. Ο Αντρέα Ορλάντι ήταν ο αδύναμος κρίκος. Όταν μιλήσαμε με τον Πάους και τον τεχνικό διευθυντή είπαν ότι ο παίκτης που δεν δίνει τα αναμενόμενα και που τους εξέπληξε δυσάρεστα ήταν ο Ορλάντι. Πήραμε την απόφαση όταν θα έρθει ο Πίντο να διαγράψουμε τον Ορλάντι. Εγώ κατ’ ιδίαν με τον Ορλάντι είχα κουβέντα. Μου λέει ο ίδιος επί λέξη. «Δεν με ενόχλησε ότι επιλέξατε εμένα για να φύγω αλλά η χρονική στιγμή που μου το είπατε». Λοιπόν, αυτά για τον Ορλάντι. Και εγώ πήγα και του μίλησα. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Βρεθήκαμε σε μια δυσχερή θέση όταν δεν έγινε η μεταγραφή του Πίντο και πήραμε αυτή την απόφαση. Ποιος είναι ο σύμβουλος ήταν η επόμενη ερώτηση. Εγώ έχω κατηγορηθεί ότι είμαι πολύ πιο δημοκρατικός απ’ ότι πρέπει. Μάλιστα μου έχουν δώσει τον όρο δημοκρατική δικτατορία. Ακούω και κρίνω. Δεν ακούω ένα άτομο. Και στο θέμα των μεταγραφών υπάρχει ένα πρωτόκολλο. Απλώς υπήρξαν κάποιες διαφωνίες στο τεχνικό τιμ. Υπήρξε τρομερή καθυστέρηση εκ μέρους του Τεχνικού Διευθυντή και είναι καταγεγραμμένα αυτά. Έχω εδώ και τα emails να σας τα δείξω. Άλλαξα τρεις φορές το deadline που είχα βάλει. 15 του Γενάρη, μετά 20 και μετά 25 του Γενάρη. Αυτός που λέει για εισηγήσεις του Πάους γραπτές, εγώ δεν τις έχω υπόψη μου. Πάους και Σταν ήταν σχεδόν ένα. Ο Σταν είχε προτείνει κάποιους παίκτες οι οποίοι όντως ήταν εκτός του μπάτζετ μας και τους απορρίψαμε. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Φόξι. Ο Φόξι ήθελε 35.000 το μήνα και πήγε στην Τουρκία με 40.000».

Για το θέμα της προεδρίας: «Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μπορώ να εργάζομαι 16 ώρες την ημέρα. Όταν είμαι Κύπρο πάω σπίτι και θα με περιμένουν και 80 emails τα οποία πρέπει να απαντήσω. Πιστεύω ότι ένας πιο ειδικός από μένα… Ξέχασα να αναφερθώ, γιατί δεν αναλάβαμε τα λάθη μας. Πολλές φορές αναλάβαμε τα λάθη μας. Πάρα πολλές φορές και το είχαμε πει και εγώ και ο Μαρίνος. Βεβαίως κάναμε λάθη και είχα πει ότι λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτα. Πας να σπουδάσεις μια σπουδή και τελειώνεις και θέλεις και πείρα. Εδώ ήρθαμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που δεν είναι και νορμάλ, διότι η Ανόρθωση και ο κόσμος έχει απαιτήσεις που είναι πάρα πολύ ψηλές και κάναμε λάθη, ναι. Και θα συνεχιστούν τα λάθη. Είδετε μας να είμαστε Θεοί; Όχι. (υπήρξε μικρή αναστάτωση για λίγο). Το θέμα με τον προπονητή που πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα. Εξαρτάται για τι θέμα μιλάμε. Ο προπονητής αποφασίζει πάντοτε την ομάδα που θα βάλει, την ομάδα που θα αγωνιστεί, τον τρόπο που θα αγωνιστεί»

Ερώτηση: Δεν αμφιβάλλουμε για την προσφορά σας στην Ανόρθωση, όμως δεν είναι μόνο το οικονομικό η Ανόρθωση. Είναι και το αγωνιστικό και στο οποίο υστερούμε και είναι πασιφανές και περιμέναμε σήμερα mea culpa απ’ εσάς το οποίο δεν ακούσαμε και έπεσαν οι ευθύνες πάνω μας, οι οποίοι αγοράσαμε μετοχές που δεν μας ξέρει η μάνα μας και όλος ο κόσμος αγόρασε μετοχές και ήταν κοντά σας. Τις σκιές που είπατε ότι υπάρχουν στον κόσμο και ο προβληματισμός, νομίζω ευθύνεστε. Αφήσατε σκιές να περιπλανιούνται στο οικοδόμημα της Ανόρθωσης. Πρώτα απ’ όλα με τους ανθρώπους που επιλέγετε να έχετε δίπλα σας. Και επειδή ο κόμπος έφθασε στο χτένι θα μιλήσουμε μ ονόματα. Φραντζέσκος Χατζήμιχαηλ. Χωρίς ποδοσφαιρική παιδεία. Για το ποδόσφαιρο μιλάμε. Δεν ξέρω… Μπορεί να είναι καλός άνθρωπος, μπορεί να έχει καλές προθέσεις. Το οποίο αμφιβάλλει ο πλείστος κόσμος. Δεν έχει ποδοσφαιρική παιδεία. Κώστας Κωνσταντίνου. Κατάντησε να ελέγχει τον Φαλξ που έπαιξε Μουντιάλ. Με τα λάθη του… Ο Κώστας Κωνσταντίνου που έβαλλε μέσο να παίξει μέσα στην Ανόρθωση; Χωρίς ποδοσφαιρική παιδεία και τούτοι οι δυο είναι μαζί. Νεκαστοσιές, κουτσομπολιά. Δεν είναι έτσι η μάππα κύριε πρόεδρο. Εν άλλο πράμα η μάππα τα ευλοημένα. Σκιές για τα παλιά συμβούλια. Ποτέ σας δεν βγήκατε να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας με τα παλιά συμβούλια. Έχει σκιές. Για πολλά πράγματα. Για πωλήσεις σπιτιών, για παίκτες, για υπερτιμημένα συμβόλαια. Ο Μπεκιάι που ήταν ως προχτές επίε και αγόρασε σπίτι. Τις σκιές εσείς τις καλλιεργείτε. Δεν ξεκαθαρίσατε τη θέση σας. Ο κόσμος ήταν μαζί σας, τωρά είναι εναντίον σας και θέλουμε ανθρώπους του ποδοσφαίρου στα αποδυτήρια. Θέλουμε άτομα στα αποδυτήρια της Λάρνακας. Έχει οκτώ χρόνια οι παίκτες μας πίνουν. Πριν τον Κετσπάγια κανένας δεν έπινε. Έφιε ο Κετσπάγια κυκλοφορούν ούλοι στην Σκάλα.

Όσον αφορά το μπάτζετ πρόεδρε η δυναμική της Ανόρθωσης είναι πέραν του 2,7 εκατομμυρίων. Έχουμε γήπεδο, έχουμε κόσμο. Είναι περίπου άλλο 1-2 εκατομμύρια παραπάνω. Δεν μπορούμε να είμαστε σε μόνιμο μνημόνιο. Κάναμε την εταιρεία για να φύγουμε από το μνημόνιο. Δεν μπορεί η Ανόρθωση να κάνει παζάρια για 10-20.000 ευρώ. Γιατί ακούγονται αυτά. Κάτι τελευταίο. Να διαθέσουμε και ένα κονδύλι και γι’ άλλους σκοπούς και ο νοών νοείτω. Γιατί έτσι παίζεται το παιχνίδι πλέον δυστυχώς. Μια διευκρίνιση για τις μετοχές και το χρέος. Ο Περόνε μπήκε 350.000 και κάνατε διακανονισμό και πληρώσατε 250.000. Εσείς πήρατε μετοχές για 250.000 ευρώ ή για 350.000 ευρώ (χειροκροτήματα).
Απάντηση: «Για το οικονομικό μέρος να απαντήσουν οι ελεγκτές της εταιρείας που είναι εδώ».

Απάντηση ελεγκτή: «Οποιεσδήποτε οφειλές σε παίκτες από διακανονισμούς οι δικαστικές αποφάσεις του CASή της ΦΙΦΑΣ γίνονταν απευθείας πληρωμές από την εταιρεία βάση της συμφωνίας διαχείρισης, ακριβώς το ποσό που ερχόταν από την ΚΟΠ. Για τον Περόνε έγινε απευθείας η πληρωμή όπως ζήτησε η ΦΙΦΑ το ποσό. Αυτά υπάρχουν στα βιβλία της Ανόρθωσης στο λογιστήριο και μπορεί να τα δει όποιος θέλει».

Συνεχίζει ο κ. Πουλλαΐδης: «Είμαστε δημόσια εταιρεία και όλοι οι λογαριασμοί είναι ελεγμένοι από ελεγκτές και είμαστε στα πλαίσια των νόμων που εφαρμόζουμε κατά γράμμα. Θα διαφωνήσω όμως σε κάποια βασικά σημεία. Το mea culpa το είπαμε πολλές φορές και θα γίνουμε και γραφικοί να βγαίνουμε και να το λέμε συνέχεια. Το θέμα που λέτε ότι δεν είναι οικονομικό, όταν δείτε τις οικονομικές καταστάσεις, όταν δείτε τις υποχρεώσεις που έχουμε… επειδή είχαμε και τον σύλλογο διότι ο σύλλογος έχει και τα άλλα τμήματα του. Έχει τις ακαδημίες, το φούτσαλ και όλα τα τμήματα του. Όλα αυτά τα λεφτά που χρειάζονται, σαν φέτος μέχρι το τέλος του Μάι θα ξοδέψουμε περίπου 7 με 7,5 εκατομμύρια περίπου χονδρικά. Τα 3 είναι για τα παλιά τα χρέη. Όταν λέμε η Ανόρθωση πουλεί, ναι. Στο εμπορικό τμήμα φέραμε καταξιωμένους ανθρώπους να κάνουν το έξτρα βήμα. Έχουμε συμφωνίες με εταιρείες για να μπορέσουμε να φέρουμε έσοδα, αλλά βλέπουμε ότι η εμπειρία μας δεν αρκεί. Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά αγωνιστικά, τότε πάμε κάτω-κάτω; Θέλουμε όλο τον κόσμο κοντά μας και ευχαριστώ όσους έχουν αγοράσει μετοχές. Αν δείτε πόσες μετοχές έφυγαν και πόσα ήταν το σύνολο και πόσα έβαλε όποιος έβαλε θα καταλάβετε για τι νούμερα μιλάμε. Είμαστε δημόσια εταιρεία και όλα είναι ανοικτά».

Ερώτηση: Οι Δημοσκοπήσεις μας έδειξαν ότι είμαστε περισσότεροι από 50.000 Ανορθωσιάτες.
Απάντηση: «Συμφωνώ μαζί σας και απορώ εγώ. Γιατί δεν μπορεί μια Ανόρθωση να φέρει 1.000.000 από τους οπαδούς τον χρόνο;».

Ερώτηση: Ποιος φέρνει τους αχάπαρους που κάθε βδομάδα πονούν τα μάτια μου και πονεί η ψυχή μου; Ποιος τους φέρνει; Τίποτε άλλο.
Απάντηση: «Εγώ θα πω ότι έχουμε πάρα πολύ καλό υλικό. Πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μας. Απλός το πρόβλημα που εστιάζεται είναι θέμα διαχείρισης της ομάδας, τακτικής και προπόνησης. Αυτό ήταν το πρόβλημα τελευταία. Δεν μπορούμε να πούμε τώρα ο τάδε και ο τάδε».

Ερώτηση: Εκπροσωπώ τον ΠΑΝΣΥΦΙ και εκφράζω τον Ανορθωσιάτη που έχασε τα τελευταία χρόνια παιχνίδια ποδοσφαίρου, βόλλεϊ, φούτσαλ. Οι ερωτήσεις μας είναι απλές σύντομες, ξεκάθαρες και κατανοητές. Και το ίδιο ζητούμε να είναι και οι απαντήσεις σας. Τον Γενάρη, ο Γκονζάλβες ήταν στο πλάνο του Τεχνικού επιτελείου; Αν όχι ποιος αποφάσισε το αντίθετο και γιατί. Αν ναι, ποιου εισήγηση ήταν. Ποιος ο μισθός του Μανζορό για έξι μήνες; Το τεχνικό επιτελείο σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή έδωσαν συγκεκριμένους στόχους στην επιτροπή προγραμματισμού; Ναι ή όχι; Πόσοι απ’ αυτούς υλοποιήθηκαν. Αν οι στόχοι των πιο αρμόδιων επί του θέματος δεν εκπληρώθηκαν, τότε ποιος αποφάσισε για τις εναλλακτικές.
Απάντηση: «Γα το θέμα Γκονσάλβες. Είχε μείνει ελεύθερος από την Σαουδική Αραβία που τον πουλήσαμε και ήρθε στην Κύπρο και ήθελε διακαώς να έρθει στην Ανόρθωση. Αυτή την χρονική στιγμή είχαμε τα εξής δεδομένα τα οποία πολλοί από εσάς ίσως να αγνοείτε. Ότι ο Κουλούρης ήταν στην Θεσσαλονίκη και ήταν έτοιμος για εγχείριση και μας ειδοποίησε ότι αν θα κάνει εγχείριση δεν θα επιστρέψει. Δεύτερο, ο Ντλοβού είχε παρουσιάσει κάποια προβλήματα τα οποία ο προπονητής με παρακάλεσε να του μιλήσω γιατί είχε κάποιες εξάρσεις απειθαρχίας. Σε αυτή την φάση έρχεται ένας Γκονσάλβες τον οποίο ξέρουμε, του οποίου την τεχνική του την ξέρουμε και σε αυτή ην φάση εγώ πήρα την απόφαση να τον εγγράψουμε ελεύθερο στην Ανόρθωση. Η απόφαση ήταν καθαρά δική μου. Έχει κανέναν που αμφισβητεί τις ικανότητες και την αξία του Γκονσάλβες; (υπάρχουν φωνές στην αίθουσα για τα κιλά του παίκτη). Αυτή ήταν η απάντηση μου. Ο Μανζόρο ο μισθός του είναι 10.000 και ίσως ήταν ο μόνος ο οποίος δεχόταν να έρθει μόνο για τέσσερις μήνες. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του… Έχω ολάκαιρο ιστορικό τι έγινε για τον αριστερό εξτρέμ. Είχαν προταθεί παίκτες οι οποίοι ήταν πολύ ακριβοί, όπως ο Φόξι, ο Ζαράτε και υπήρχαν διάφορες επιλογές. Αυτός ο παίκτης ήταν ο παίκτης, αφού ήμασταν σχεδόν πάνω στον τοίχο, που κρίναμε με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που τον κατέχουν ότι ήταν ο κατάλληλος τη δεδομένη στιγμή. Υπήρχε καθημερινώς διάλογος και οι προτάσεις πηγαινοέρχονταν. Αυτό που παρουσιάστηκε ήταν ότι οι προτάσεις του Τεχνικού Διευθυντή δεν ήταν μέσα στα πλαίσια του πρότζεκτ της Ανόρθωσης. Είχαμε παίκτες 34 χρόνων, εκτός μπάτζετ και θεωρήσαμε ότι ο Μανζόρο είναι νεαρός παίκτες. Τα κοιτάξαμε όλα και…».

Ερώτηση: Πως μπορεί να δουλέψει ο Πάους, ενώ ξέρει ότι μιλούσατε με τον Πάμπο; Εγώ να δουλεύω για εσάς και να ξέρω ότι ψάχνετε αντικαταστάτη για μένα, πως θα αποδώσω; Γιατί προσλήφθηκε  δεύτερος βοηθός προπονητής; Ως δείγμα εμπιστοσύνης; Απολύθηκαν με τρόπο που αρμόζει στην ιστορία της ομάδας μας; Στο μεταξύ σε συνάντηση μας στις 17 Φεβρουαρίου, εσείς ο ίδιος απαντήσατε ότι αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη της πρόσληψης Μιλίνκοβιτς. Με την συμβολή ποιου προσλήφθηκε;
Απάντηση: «Ο Αντρέ Πάους με τη δική μας στήριξη έμεινε τον καιρό που έμεινε γιατί τύγχανε την στήριξη του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου. Πάρα πολλές φορές υπήρχαν διαφωνίες με τον Τεχνικό Διευθυντή και τον προηγούμενο, αλλά εμείς τον στηρίξαμε. Ο Πάους σε ένα σημείο και έπειτα σήκωσε τα χέρια πάνω. Έχασε τους παίκτες και τα αποδυτήρια. Όσον αφορά την αποδέσμευση του κ. Πάους έγινε με τον πιο σωστό τρόπο τη δεδομένη στιγμή. Δηλαδή, δεν βλέπω που τον υποτιμήσατε. Εδώ είμαστε για να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα της Ανόρθωσης και το ξέρει ότι τον σέβομαι αλλά είχαμε διαφωνία στη διαχείριση της ομάδας. Αμφισβητεί κανείς ότι δεν έβγαλε πάθος η ομάδα; Ο Μιλίνκοβιτς αν θυμάμαι μας τον πρότεινε πρώτος ο Πανίκος Πούνας, ο οποίος ήταν ένας παίκτης που άφησε ιστορία. Ο Μιλίνκοβιτς είχε εκλεγεί ο καλύτερος προπονητής από τους συναδέλφους του στην Σερβία, είχε τις περγαμηνές να έρθει εδώ, ήξερε την Ανόρθωση και τον προσλάβαμε. Δυστυχώς απότυχε και γι’ αυτό πήραμε την οδυνηρή απόφαση να τον αποδεσμεύσουμε».

Ερώτηση: Ξέρετε πόσους προπονητές άλλαξε η ομάδα μας με τον νέο υπεύθυνο προγραμματισμού; Ξέρετε με πόσους ποδοσφαιριστές έγινε το ίδιο; Έχετε αντιληφθεί τη ζημιά που έγινε από αυτή την επιτροπή και τους λεγόμενους συμβούλους σας; Εξακολουθείτε να υποστηρίζετε τη θέση σας ότι αυτός είναι ο άνθρωπος σας; Ο συγκεκριμένος τι ακριβώς θέση έχει αυτή την στιγμή στην Ανόρθωση και με ποια ιδιότητα διαδίδει στο στενό του περιβάλλον ότι έχει κλειστό τεχνικό διευθυντή και προπονητή για τη νέα χρονιά. Για τν Φραντζέσκο.
Απάντηση: «Είναι ψευδή αυτά όποιος τα διαδίδει. Δεν έχουμε προσλάβει Τεχνικό Διευθυντή, εκτός αν τον προσλάβαμε και δεν το ξέρω ακόμα. Χθες είχα συνάντηση γι’ αυτό το θέμα και αύριο θα έχω. Δεν έχει προσληφθεί. Η επιτροπή προγραμματισμού, και συγκεκριμένα για τον κ. Φραντζέσκο, θέλω να το πω ξεκάθαρα. Όταν ασχολείσαι με τα ποδοσφαιρικά, όλοι έχουν την άποψη τους. Όλοι είμαστε προπονητές, ειδικοί. Να διαλέξουμε και να κρίνουμε. Αυτό ίσως είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Για την επιτροπή προγραμματισμού σίγουρα έκανε πάρα πολλά λάθη. Ο καθένας έχει την άποψη του, αλλά πέρσι όλοι λέγατε ότι έγινα τρομερές μεταγραφές. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα γιατί δεχθήκαμε τρεις ήττες. Αύριο μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα όταν αρχίσουμε να κερδίζουμε. Η επιτροπή προγραμματισμού είναι ένα ευαίσθητο τμήμα. Έφυγε ο κ. Φραντζέσος. Το ποδοσφαιρικό τμήμα το έχει αναλάβει ο κ. Μανώλη. Μέχρι να προσλάβουμε Τεχνικό Διευθυντή ο  κ. Μανώλη χειρίζεται όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τα αποδυτήρια».

Ερώτηση: Ποια είναι η μέχρι στιγμής πρόοδος στο τριετές πλάνο που είχατε θέσει εκτός του οικονομικού. Το σύνθημα σας τότε ήταν η σταθερότητα. Πως δικαιολογείται τους τρεις προπονητές και τις 25 μεταγραφές σε μόλις δυο χρόνια; Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε Ανορθωσιάτες. Να ξέρουν όλοι όμως ότι θα μας βρουν μπροστά τους όσοι πάνε ενάντια στα συμφέροντα της Ανόρθωσης. Είτε εντός, είτε εκτός γηπέδου.
Απάντηση: «Πιστεύω ότι ίσως απ’ όλα τα σωματεία έχουμε την πιο σταθερή διοίκηση. Είχαμε προβλήματα στο τεχνικό τιμ…».

Για την είσοδο των οργανωμένων στην προπόνηση: «Ξέρετε πόσο σας εκτιμώ και σας σέβομαι. Το να μπείτε μέσα στην προπόνηση την ώρα της προπόνησης είναι λάθος. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Το να γράφετε γα τους ποδοσφαιριστές πράγματα στο facebook αυτά είναι λάθη. Κατά τη δική μου άποψη πάντα. Πρέπει να τα δείτε και εσείς. Πρέπει να διορθώσετε αυτά τα πράγματα και στα δύσκολα να σταθείτε δίπλα στη διοίκηση, δίπλα στην ομάδα. Ξέρω πολλές φορές ότι είχαμε ήττες και χειροκροτούσατε. Μπράβο σας και σας θαυμάζω, αλλά να ξέρετε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι νεαρά παιδιά. Έρχονται από ξένο τόπο για να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να τους περιβάλλουμε με υγιές περιβάλλον. Όλοι. Σαν διοίκηση, σαν οπαδοί».

Για τον Φραντζέσκο Χατζήμιχαηλ: «Εγώ βάζω το χέρι μου στο ευαγγέλιο γι’ αυτό τον άνθρωπο ότι είναι τιμιότατος (φωνές στην αίθουσα). Συγνώμη, θέλετε να ακούσετε την αλήθεια; Θέλετε να σας πω ψέματα; Εγώ δεν είμαι βλάκας. Αν το νομίζετε αυτό έχετε να κάνετε με λάθος άνθρωπο. Όταν δοκιμάζεις έναν άνθρωπο, τα στοιχεία είναι εκεί. Δείτε πόσα πληρώσαμε διαχρονικά και πόσα πληρώσαμε τα τελευταία δυο χρόνια. Δείτε τα μόνοι σας. Σας παρακαλώ… Παιδιά λίγο σεβασμό. Σας απαντώ με όλη την ειλικρίνεια και την τιμιότητα που με διακατέχει. Εγώ αν είχα διαισθανθεί κάτι μεμπτό, κάτι κακό γι’ αυτό τον άνθρωπο δεν θα τον άφηνα ούτε μέρα, ούτε θα ήμουν εγώ εδώ. Αλλά γι’ ανθρώπους που δούλεψα και τους έχω δοκιμάσει να λέτε ότι έκλεψαν, αυτό δεν το δέχομαι. Αύριο δεν θα βρίσκουμε ανθρώπους να βάλουμε σε τέτοια πόστα και που θα πάει η Ανόρθωση κύριοι».

Για την εταιρεία και την παραίτηση του δ.σ: «Έγινε για χάρη της ενότητας που εγώ ζήτησα πολλές φορές».

Για τα θετικά και τα αρνητικά της εξόδου στην Ευρώπη: «Έχουμε δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στην Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί να πει σίγουρα πόσα θα χάσουμε ή τι θα χάσουμε αν δεν πάμε Ευρώπη. Αυτό που και για λόγους γοήτρου, θέλουμε και θα το παλέψουμε μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Αυτό είπα και στον Νεόφυτο Λάρκου, ότι πρέπει να το παλέψουμε και ότι είμαστε υπόχρεοι να το παλέψουμε. Πέραν του οικονομικού υπάρχει και το θέμα γοήτρου. Θα δείτε τις επόμενες μέρες τα δείγματα γραφής στο επόμενο ματς».

Ερώτηση: Είχατε πει ότι ο κ. Φλαξ πρότεινε παίκτες εκτός μπάτζετ. Εσείς δεν μιλήσατε για πρωτάθλημα; Δεν έπρεπε να στηρίξετε αυτές τις δηλώσεις σας; Δεν έπρεπε να δώσετε κάποια λεφτά, όπως έκανε ο Πετρίδης; Μιλήσατε για κρούσματα απειθαρχίας για τον Ντλοβού, είδαμε τον Κώστα Ηλία να κάνει δηλώσεις για τον Λαΐφη για τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είδαμε ούτε πρόστιμα, ούτε τιμωρίες, ούτε να κάθονται στον πάγκο. Μήπως εσείς τους δώσατε σχοινί να είναι απείθαρχοι στην ομάδα; Σχετικά με την επιτροπή προγραμματισμού ότι δεν θα βρίσκουμε μετά ανθρώπους όπως τον κ. Φραντζέσκο. Εδώ έχουμε 250-300 άτομα και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα μπορούσαν να κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από τον κ. Φραντζέσκο. Ξέρετε γιατί; Γιατί είμαστε Ανορθωσιάτες κ. Πουλλαΐδη.
Απάντηση: «Όσον αφορά το θέμα του μπάτζετ και του πρωταθλήματος. Όπως είχα πει έσπρωχνα το τεχνικό τιμ ναι, για να μπορέσουμε να πάμε για πρωτάθλημα. Είχα πει όμως ότι ο στόχος δεν άλλαξε και ότι ο βασικός μας στόχος είναι η Ευρώπη και ότι αν καταφέρουμε να πάμε για πρωτάθλημα θα είναι ένα έξτρα μπόνους. Για το να βγούμε εκτός μπάτζετ και τους παίκτες. Αυτό σας πληροφορώ είναι αυτό που μας έφερε μέχρι εδώ. Δηλαδή ένας πρόεδρος ο οποίος να παρασύρεται με οπαδικά αισθήματα και να μην είναι πρόεδρος που να διοικεί. Η Ανόρθωση από 17 εκατομμύρια έχει φθάσει λιγότερα από 7».

Τοποθέτηση Μανώλη: «Το κυριότερο πρόβλημα που παραπαίει η ομάδα είναι θέμα απειθαρχίας. Τώρα ποιος ευθύνεται είναι άλλο. Ελπίζω με τα νέα δεδομένα και με τον Νεόφυτο στον πάγκο να αλλάξει η κατάσταση».

Τοποθέτηση Πουλλαΐδη: «Ο Πάμπος Χριστοδούλου ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν μπήκαμε σε θέμα διαπραγμάτευσης. Άλλο διαπραγμάτευση, άλλο να μιλήσουμε. Αύριο αν δω τον Τιμούρ κάπου και έχουμε μια κουβέντα θα είναι συνηθισμένο. Ο προπονητής το ήξερε πολύ καλά ότι είχε την στήριξη μας, αλλά μια διοίκηση όταν η ομάδα βλέπει ότι έχει πρόβλημα θα κοιτάξει για εναλλακτικές. Το θεωρώ επιβεβλημένο. Ο ίδιος το ήξερε και με ευχαρίστησε για την στήριξη. Και ο κ. Μανώλη σωστά το είπε. Εφόσον είναι προπονητής μας θα έχει την στήριξη μας. Και είχαμε και στα αποδυτήρια κρούσματα. Στηρίξαμε τον προπονητή. Υπήρχαν παίκτες που διαφωνούσαν μαζί του. Στηρίξαμε τον προπονητή, αλλά τα λάθη του έχουμε υποχρέωση να του τα πούμε. Όταν δεν πήραμε τις απαντήσεις που θέλαμε σε πέντε ερωτήματα, τότε είπαμε ότι φτάσαμε στο τέλος».

Παρέμβαση Λούη Δημητρίου (πρόεδρος ΚΟΚ): «Έχω παρευρεθεί σε πολλές συγκεντρώσεις. Αυτό το λαϊκό δικαστήριο πρώτη φορά το είδα. Υπάρχει ένας πρόεδρος εδώ που πρέπει να τον στηρίξουμε. Με τα καλά και τα κακά του, με τα λάθη που έχουν γίνει. Οι απόψεις που τέθηκαν είναι προβληματισμοί του κάθε Ανορθωσιάτη. Η Ανόρθωση δεν είναι ομάδα να μην πρωταγωνιστεί και κ. Πουλλαΐδη πρέπει να πω ότι υπάρχει αρκετός κόσμος επαγγελματίες που μπορεί να χειριστούν την Ανόρθωση. Πρέπει να δουλέψουμε επαγγελματικά, η Ανόρθωση να έχει επαγγελματίες και πρέπει επιτέλους να ηρεμήσουμε. Κάθε φορά που δεν πάει καλά η ομάδα στήνουμε λαϊκά δικαστήρια. Δεν είναι σωστό. Συμμερίζομαι τις απόψεις σας και είναι η μοναδική φορά που οι οργανωμένοι έχουν απόλυτο δίκιο. Έγινα λάθη. Όλοι κάνουν λάθη. Να σας πω κάτι. Ελάτε όλοι μαζί την Κυριακή στο παιχνίδι μας. Στηρίξετε την ομάδα και ο καθένας να δώσει ότι μπορεί στην Ανόρθωση. Στηρίξετε τον νέο προπονητή. Εγώ δεν μπορώ να κάνω ερωτήσεις γιατί νιώθω ότι αυτός ο άνθρωπος αγαπά την Ανόρθωση και θέλει να προσφέρει. Όμως με σωστούς συνεργάτες. Πέστε στον κόσμο κ. Πουλλαΐδη ότι αποτύχατε στους συνεργάτες σας για να ηρεμήσει. Πέστε στον κόσμο ότι οι συνεργάτες σας, σας έχουν προδώσει. Και αυτό το λέω με κάθε ευθύνη».

Για την μη επιστροφή Τιμούρ και για το να γίνει προσπάθεια απόκτησης Ελλαδιτών ποδοσφαιριστών: «Κάναμε λάθη και γι’ αυτό αλλάξαμε κατεύθυνση Πάμε στο μοντέλο του Εκτελεστικού προέδρου. Θα βρούμε ένα άνθρωπο τεχνοκράτη και με ικανότητες να διοικεί για να μπορέσει να μας φέρει ση σωστή πορεία. Οι απαιτήσεις μας είναι ψηλές. Θα διαφωνήσω με κάποιον που είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Αν κάνατε ένα μπάτζετ 1 εκατομμύριο που είναι οι δυνατότητες μας, διερωτάστε που θα ήμασταν; Δεν μπορείς να συνδέσεις το οικονομικό με το αγωνιστικό. Δεν μπορείς. Η ΑΕΚ έχει 2,5 εκατομμύρια προϋπολογισμό. Όλοι αγαπάμε την Ανόρθωση, όλοι αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια, ότι θέλουμε πρωτάθλημα. Αλλά λέτε το οικονομικό είναι άλλο θέμα. Δεν είναι άλλο θέμα. Είναι αλληλένδετα. Εμένα και θα το πω για να το ακούσετε προσεκτικά. Όταν ήταν να αναλάβω την Ανόρθωση, ήρθαν Ανορθωσιάτες και μου είπαν να την αφήσω να πάει με 17 εκατομμύρια, να πάει κάτω για να διαγραφούν τα χρέη και να αναλάβω μια καθαρή Ανόρθωση. Και να είμαι ο σωτήρας και να με δοξάζουν οι πλείστοι. Όταν όμως κοίταξα την ιστορία της Ανόρθωσης, όταν βλέπεις αυτό το ιστορικό σωματείο θα το αφήνατε εσείς να πάει αγροτικό; Όταν βλέπεις ότι χρωστά σε 170 ανθρώπους θα αφήνατε εσείς τους ανθρώπους αυτούς να χάσουν το ψωμί τους; Θα ήταν η εύκολη λύση για μένα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ