Όταν ο τρελογιατρός κατακτά την Ελλάδα!

Ο τρελογιατρός είναι ένα σύνθημα, που όλοι λίγο ή πολύ το έχουμε τραγουδήσει, έίτε στο γήπεδο, είτε πηγαίνοντας στη δουλειά είτε στο δρόμο είτε στο σχολείο στην πλάκα το έχουμε τραγουδήσει. Αποτελεί ένα σύνθημα το οποίο γενννήθηκε από τους οργανωμένους οπαδούς της Ανόρθωσης και κατάκτησε το πανελλήνιο.

Το αντίγραψαν οι Ολυμπιακοί, το πήραν οι Πανιώνιοι και έβγαλαν αντίσύνθημα οι Αεκτζήδες, με τον τρελογιατρό να γίνεται και όχι άδικα το σύνθημα της εποχής στην Ελλάδα.

Πιο κάτω ένα άρθρο από την πανελλήνια φήμης ιστοσελίδες sportdog.gr που αναφέρεται στο ιστορικό του τρελογιατρού.

Τρελή απήχηση είχε στην αεκτζήδικη οπαδική πιάτσα το σύνθημα που τραγουδούσαν οι οργανωμένοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Το σύνθημα ξεκινά, με το «κοίτα να δεις το σύστημα πως πάει» και μεταξύ άλλων αναφέρεται σε κατεστημένο στην ΕΠΟ, σε σκηνικά με τρέξιμο και ξύλο, στον Μαρινάκη και τον Τάκη Τσουκαλά.

Λοιπόν κάναμε μία πρόχειρη έρευνα και ανακαλύψαμε βίντεο από το 2014, όπου οι οπαδοί της Ανόρθωσης στη Μεγαλόνησο λένε παρόμοια λόγια στον ίδιο ρυθμό. Απλά οι… εξυβριζόμενοι λείπουν. Και λέει λοιπόν το συύνθημα:. «Κοίτα να δεις το σύστημα πως πάει και τα ατίθασα τα νιάτα τα γ@μ@ει. Πρωτάθλημα απ’την αρχή στημένο, μέσα στην ΚΟΠ (Κυπριακή ΕΠΟ) επικρατεί κατεστημένο». Μετά οι Ανορθωσίτες βρίζουν ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, ΑΕΛ και Απόλλωνα και δηλώνουν, ότι γουστάρουν μόνο το Φοίνικα.

Τελικά, εκτός από προϊόντα στην Ελλάδα κάνουμε και εισαγωγές συνθημάτων. Κοίτα να δεις, το σύνθημα είναι κλεμμένο, στην έμπνευση επικρατεί κατεστημένο… Φυσικά, διασκευαστές συνθημάτων είναι όλοι οι Έλληνες οπαδοί, από Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς μέχρι ΠΑΟΚτσήδες και Αριανούς.

Θέλετε να δώσομε μερικά παραδείγματα; Ειδικά οι “πράσινοι” έχουν κατεβάσει όλη τη ροκ δισκογραφία… Βάλτε και ακούστε το Hassan I Sahab των Hawkwind ή το Heaven Can Wait των Iron Maiden. Οι δε ΠΑΟΚτσήδες, το “εμπρός αητέ-δικέφαλε” είναι κάργα… αεκτζήδικο.

Ευτυχώς δεν παίζουν πνευματικά δικαιώματα στις εξέδρες…

http://www.sportdog.gr/sports/podosfairo/article/326521/synthima-apo-kypro-klemmeno-stin-empneysi-epikratei-katestimeno-binteo

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ