Μια όμορφη εκδήλωση κατά του σχολικού εκφοβισμού

Όπως ενημέρωσε η επίσημη Ανόρθωση, το «Αντώνης Παπαδόπουλος» επισκέφθηκαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών από τη μια και του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Ανόρθωσης από την άλλη.

Οι νεαροί μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, είδαν από κοντά τους χώρους που χρησιμοποιούν οι ποδοσφαιριστές πριν και μετά τα παιχνίδια, «πάτησαν» τον αγωνιστικό χώρο και φυσικά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Συλλόγου.

Στόχος της επίσκεψης, ήταν να περάσουν στα παιδιά τα σωστά μηνύματα σε σχέση με τη μάστιγα του σχολικού εκφοβισμού, φαινόμενο το οποίο γίνεται ολοένα και εντονότερο τα τελευταία χρόνια στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης αλλά και του τόπου μας. Μέσα από την αφήγηση ενός παραμυθιού από τους εκπροσώπους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Μήνυμα Βοήθειας», τα παιδιά προβληματίστηκαν για το φαινόμενο, ενημερώθηκαν για την έξαρσή του και συνειδητοποίησαν τις συνέπειες στους ίδιους και τους συμμαθητές τους.

Ευχαριστίες στο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων και τον ΜΚΟ Μήνυμα Βοήθειας για τη συμμετοχή τους. Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου και το «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι πάντα στη διάθεση σχολείων και οργανισμών για παρόμοιες πρωτοβουλίες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ