Σου γράφω πάλι από ανάγκη…

Ανορθωσιάτισσες και Ανορθωσιάτες μου καλημέρα σας. Ναι εν χαράματα που έκατσα να το γράψω, που τραγουδά κι ο Παύλος, αλλά τούτη η ομάδα εν κοντά να μας κάμει με τα ψυχολογικά και αντί να πίνουμε στα μπαράκια πίνουμε πάστα keyboard.

Όλη τη χρονιά προσπαθήσαμε μέσα που τούτη τη στήλη να γράφουμε τα πράγματα όπως τα βλέπαμε χωρίς υπερβολές και αππώματα. Εξηγούσαμε κάποια πράγματα για το αγωνιστικό, αναλύαμε κάποιες φάσεις με σκοπό να αναδείξουμε τη δουλειά που γινόταν. Με τα καλά μας και τα κακά μας παίζαμε όπως μπορούσαμε και είχαμε την πορεία που είχαμε.

Από τη γκέλα στο «Δασάκι» και μετά, κάνουν όλοι μέσα στην ομάδα ότι μπορούν για να γκρεμίσουν όσα με κόπο οι ίδιοι έχτισαν.Όχι, δεν είναι κάποια κατάρα που μας κατατρέχει ούτε φταίει κανένας άλλος για όσα μας συμβαίνουν εκτός από εμάς τους ίδιους. Να τα πάρουμε όμως από την αρχή και να πούμε μερικές αλήθειες.

Το βασικότερο πρόβλημα που προέκυψε στην ομάδα και έκανε ζημιά στο εσωτερικό της, ήταν αυτό που γράφουν και οι οργανωμένοι για παίκτη που ήρθε παρά τη θέληση των υπευθύνων για τα αγωνιστικά. Παίκτης που ήρθε χωρίς ουσιαστικά η ομάδα να τον χρειάζεται και ούτε καν έτοιμος για να παίξει δεν είναι. Μια κίνηση εκτός ποδοσφαιρικής λογικής, αφού στέρησε και σημαντικό κομμάτι του μπάτζετ για να γίνουν οι 2-3 κινήσεις που είχε περισσότερο ανάγκη η ομάδα. Θα προσέξατε βέβαια, πως από τότε που ήρθε ξαφνικά στη θέση αυτή είναι σαν μην παίζει κανένας.

Επίσης, δε γίνεται να φέρνεις τεχνικό διευθυντή, να τον βάζεις να σου προτείνει παίκτες, να μην τον αφήνεις να διαπραγματευτεί μαζί τους ο ίδιος και να τον διώχνεις επειδή δεν κατάφερε να κλείσει κάποια από τις επιλογές του! Δουλειά ενός Τ.Δ. σε σοβαρές ομάδες είναι και η αξιολόγηση του πως θα διατεθεί το διαθέσιμο μπάτζετ, όχι από το αν άλλοι κατάφεραν να κλείσουν παίκτη που πρότεινε.Αν ψάχνουμε σκάουτερ και όχι τεχνικό διευθυντή, έχουμε ήδη στην ομάδα μην πληρώνεις άδικα πρόεδρε. Ομοίως βέβαια και για τον προπονητή που από πέρσι τον πείραζε που δεν είχε λόγο στους παίκτες που θα ερχόντουσαν. Αφού συμφωνήσαμε, πρόεδρε, πως αυτό ήταν λάθος (από τις αποφάσεις που πήραμε και το πώς τις αιτιολογήσαμε), γιατί το κάναμε ξανά φέτος να φέρουμε παίκτη που δεν τον ήθελε ο προπονητής;

Όμως εδώ έρχονται και οι ευθύνες του ίδιου του Πάους. Αν είσαι μάγκας, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις αφού δεν έδειξαν για μια ακόμα φορά σεβασμό σε σένα. Το να κάνεις αλχημείες σε κάθε αγώνα δίνοντας την εντύπωση, σε αρκετό κόσμο πια, πως το κάνεις γιατί ξενέρωσες με όσα γίνονται, κάνει ζημιά και στην ομάδα και σε σένα. Όσο και να έχεις τα δίκια σου, η Ανόρθωση είναι πάνω από όλους. Για μας τουλάχιστον που ακόμα δεν πιστεύουμε όσα είδαν τα μάτια μας στο ΓΣΖ και πονάμε την ομάδα. Όπως και να έχει, αφού θα σε συναντήσει ο πρόεδρος πες του τα όλα έξω από τα δόντια και θα μας έχει κάνει καλό ακόμα και αν τελικά φύγεις.

Υ.Γ: Κάποιοι από σας σίγουρα θα θυμάστε τη φωτογραφία μας. Μας κάνατε να πιστέψουμε, πως εκείνες οι στιγμές ανήκουν στο παρελθόν, Τώρα τελευταία κάνετε τα πάντα για να φτάσουμε στο σημείο να τις ξαναπεράσουμε. Ανορθωσιάτης που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει. Από όποιο πόστο κι αν υπηρετεί την ομάδα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ