Πέρσι και φέτος…

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο[email protected].

Είναι παραδεκτό οτι ο Πάους πέρσι αξιοποίησε στο έπακρο το μικρό ρόστερ. Έκανε εξαιρετική δουλειά, αγαπήθηκε απο τον κόσμο και γι’αυτό παρέμεινε.

Κάθε Σαββατοκυρίακο σχεδόν, βλέπαμε ωραίο θέαμα με επιθετικό ποδόσφαιρο, που πολλές φορές φυσικά μας στοίχιζε αμυντικά και κατασυνέπεια βαθμολογικά.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η διοίκηση έκανε πράξη τα “θέλω” του Πάους. Κατάφερε και έφερε στο Παπαδόπουλος, πιστεύω όλους τους παίχτες που  ζήτησε ο προπονητητής μας. Διαχειρίζεται φέτος ένα πιο μεγάλο ρόστερ και σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα.

Τα καταφέρνει όμως…;

Απο την στιγμή που βρίσκεται σε απόσταση βολής απο την κορυφή και αήττητος(στο γήπεδο), πώς να πώ οτι δεν τα καταφέρνει;

Αξιοποιεί το ρόστερ που έχει..;

Έχουν παίξει σχεδόν όλοι! Έιτε λόγω ανάγκης(τραυματισμοί & κάρτες), είτε λόγω τακτικής και σε διαφορετικές θέσεις!(βλ. Λαίφης, Βιτόρ, Μαρτίνες, Σβέχλεν)

Θυσιάζει το θέαμα για την ουσία..;

Ναί! Σίγουρα ναί. Το είδαμε να γίνεται απο την πρώτη αγωνιστική μέχρι και σήμερα. Το περσινό πάθημα έγινε μάθημα στον Πάους που έμαθε και ξέρει πολύ καλά οτι κανείς δεν θυμάται στο τέλος το περσινό, όμορφο, επιθετικό, γρήγορο ποδόσφαιρο που παίζαμε πέρσι αφού στο τέλος μείναμε εκτός ευρώπης και οτι όλοι θυμούνται μόνο τον πρωταθλητή και τους “ευρωπαίους”.

Έχει εμμονές…;

Μα φυσικά!(βλ. η χρησιμοποίηση Μαρτίνες στα φτερά και όταν παίζει πίσω απο επιθετικό, η φανερή εντολή να δίνει στήριγμα στα φτερά!) Υπάρχει κανείς μας που δέν έχει κάποιες εμμονές;

Μπορεί να αλλάξει κάτι και να γίνει η ομάδα πιό ουσιαστική, πιό επιθετική, πιό γρήγορη και χωρίς να είναι τόσο προβλεπτή η αναπτυξή της;

Και βέβαια μπορεί! Το θέμα είναι, αν το αλλάξει και δεν πετύχει; Αν ηττηθεί; Οι συνέπειες ποιές θα είναι; Δέν θα αρχίσουμε να φωνάζουμε; Δέν θα τον κατασπαράξουν οι “φιλικές” αθλητικές ιστοσελίδες; Φυσικά και θα γίνουν όλα αυτά!

Πρέπει τελικά να υπάρχει μια ισορροποία. Να βρεί τον τρόπο να βελτιωθεί η ομάδα ακόμη πιό πολύ χωρίς να χαθεί η ουσία(βαθμοί), γιατί τα “δύσκολα” ακόμη να αρχίσουν.

Πρέπει κι εμείς σαν οπαδοί να έχουμε ισορροποία. Να μήν μηδενίζουμε τα πάντα απο τη μιά και απο την άλλη να μην γινόμαστε υπερόπτες. Όπως κι εμείς, έχει και η ομάδα(παίχτες, προπονητής, διοίκηση) τα πάνω και τα κάτω τους…

Υ.Γ: Βάση του φετινού ρόστερ και της σημερινής κατάστασης(τραυματίες), θα δοκίμαζα το 4-4-2 με σχήμα ρόμβου στο κέντρο.

Άμυνα: Νούχου – Σβέχλεν(Βιτόρ) – Χόλκερσον – Γκάπριελ
Κέντρο: Λαίφης αριστερά και Πελέ ή Ορλάντι δεξιά να πλαισιώνουν τον Μαισουράντζε(αμυντικό χαφ) και Μαρτίνες σε καθαρό ρόλο 10ριού!
Επίθεση: Εντλοβού(Μακρής) και Κουλούρης.

Το κύπελλο πάντως προσφέρεται….

Μ.Κ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ