Τι πραγματικά… φταίει;

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Επειδή οι μισοί λεν φταίν οι παίχτες και οι άλλοι μισοί φταίει ο προπονητής, η κατάσταση εν κάπου στην μέση αλλά κλίνει παραπάνω στην μερκά του Πάους. Έχουμε και λέμε (ΥΓ Μεγάλο ποστ και συγνώμη για τα… Κυπριακά):

– Υπάρχουν παίχτες που ναι, δείχνουν αδιαφορία, και ένας που τούτος εν ο Κάλβο. Βλέπετε τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο και θα καταλάβετε. Εν γίνεται το εξτρέμ μου στο transition να μεν κάμνει μισή κίνηση στον κενό χώρο και να περπατά. Και ακόμα χειρότερα, εν γίνεται να περπατά όταν φκαίνουν 2 παίχτες στην πλευρά του και αναγκάζεται ο Γκάμπριελ να μαρκάρει για 2. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάση του πέναλτι με την Άχνα, που εφκήκαν 2 παίχτες στην πλευρά του και επίεννεν περπατητός πίσω. Αν εβούραν να μαρκάρει, το πιο πιθανόν εν θα γίνετουν η φάση του πέναλτι.

– Υπάρχουν παίχτες που εν αποδίδουν, γιατί εν παίζουν στην θέση τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μακρής, ο οποίος δεν μπορεί να παίξει στο αριστερό άκρο. Ο μιτσής πρέπει να είναι μέσα στο κουτί. Το μόνο που εκατάφερεν ο Πάους με την εμμονή του, είναι να του γαμήσει τη ψυχολογία του Μακρή, και τούτο φαίνεται και στην ατολμία του μέσα στα παιγνίδια καθώς εν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

– Διάβασμα αντιπάλου. Τούτο είναι καθαρά ευθύνη του προπονητή. Ένα παράδειγμα θα πω. Παίζεις την αποδεκατισμένη Ομόνοια η οποία βάλει δεξί μπακ έναν άπειρο μιτσή. Και τι κάμνει ο Πάους; Παίζει που τα αριστερά της Ομόνοιας, πάνω στον Μαρκάσα. Για 75 λεπτά ο Μακρής πάνω στον Δημητρίου ο οποίος δεν έχει τις κινήσεις εξτρέμ, και μετά το 75 μετά τις αλλαγές που επαίζαν Αβραάμ – Μαρτίνες στα φτερά, αντί να βάλει τον Μαρτίνες στα αριστερά μας να κάμει γιο-γιο τον Δημητρίου, βάλει τον πάνω στον Μαρκάσα και όι μόνο τούτο, παίζουμε μόνο πάνω στον Μαρκάσα αντί στον μιτσή! Και σε έτσι παιγνίδι κύριε Πάους, βάλεις και τον Νούχου βασικό και τον εξτρέμ σου να κατεβαίνουν συνέχεια που τα δεξιά της Ομόνοιας πάνω στον άπειρο Δημητρίου.. Θα τους έκαμνες γιο-γιο που τζιαμέ, αλλά απότι φαίνεται εν εδιέβασες τον αντίπαλο σωστά.

– Ανύπαρκτο πλάνο. Συμφωνώ ότι το παιγνίδι πρέπει να αρκέφκει σωστά που την άμυνα. Αλλά μόλις φει η μάπα που τους κεντρικούς αμυντικούς μας, τζιαμέ τελειώνουν όλα σε ότι αφορά το θέμα «αγωνιστικό πλάνο». Η ΑΕΚ που παίζει με παρόμοιο τρόπο όπως εμάς, δέτε την πως αναπτύσσεται με 2 πάσες μπροστά μόλις πάει η μάπα στον κόφτη της τον Μπόλιεβιτς. Ομάδα που θωρεί μπροστά και απλώνει το παιγνίδι της γλίορα με τη συμμετοχή όλων. Αντιθέτως, η δική μας ομάδα εν κανεί που παίζει χωρίς εξτρέμ, οι ακραίοι της αμυντικοί μόνο άμμα στραβώσει το παιγνίδι συμμετέχουν στην επίθεση όπως πρέπει. Οι κούρσες των ακραίων αμυντικών μας, overlap κλπ εν ανύπαρκτα εκτός αν στραβώσει το παιγνίδι, κάτι που έγινε πολλές φορές φέτος.

– Και γενικά για το θέμα Πάους. Το να μεν αποδίδουν οι παίχτες, έννεν θέμα μόνο των παιχτών. Εγώ δέχουμε να πω ότι οι παίχτες εν αποδίδουν τζιαμέ που υπάρχει ένα σωστό πλάνο. Εμείς όμως εν έχουμε έναν αγωνιστικό πλάνο στο γήπεδο. Ακόμα και με 11 πορτάριες να παίζεις, οφείλει η ομάδα να έχει ταυτότητα στο παιγνίδι της. Αν δεν της φκει, εν θέμα ποιότητας παιχτών. Αν δεν έχεις πλάνο όμως, που εμείς εν έχουμεν, την πιο μιτσιά ευθύνη έχουν την οι παίχτες.

– Πέρσι με φέτος. Ούλλοι μας υπολογίζαμε ότι τζίνα που είδαμε που την περσινή ομάδα πέρσι, θα τα βλέπαμε και φέτος και με την πρόσθετη ποιότητα που έχουμε φέτος, θα διορθώναμε και τα περσινά κακά μας. Αντί τούτου, ότι καλό είχαμε πέρσι εξαφανίστηκε! Βλέπουμεν μιαν ομάδα που ακόμα και με τις μιτσιές ομάδες, περιμένει σχεδόν πίσω που το κέντρο για να μαρκάρει. Ε συγνώμη, κύριε Πάους, αλλά άμμα εν πιέζω τους άμπαλους που πολλά μπροστά, εν πολλά λογικό ότι εν θα τους οδηγήσω στο να κάμουν λάθη, εν πολλά λογικό ότι θα καταισχέφκω ούλλα τα πρώτα ημίχρονα όπως κάμνω φέτος, εν πολλά λογικό ότι εν θα μπορώ να τους δέρω ή θα δυσκολεύκουμε πολλά να το κάμω. Πέρσι είχαμεν μιαν ομάδα που επίεζεν στο αντίπαλο – τρίτο, που με την πίεση που έβαλεν εν άφηνεν τους αντιπάλους να κάμουν παιγνίδι, που έκλεφκεν την μάπα γλίορα και είχεν έναν σωστό transition. Φέτος εν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ που τούτα. Εκάμαμεν τα 2 φορές μόνο. 25 και 25 λεπτά στα δεύτερα ημίχρονα με Σαλαμίνα, και στο δεύτερο ημίχρονο με Ερμή. Σε τζίντα διαστήματα, οι αντίπαλες ομάδες εν υπήρχαν στο γήπεδο. Αλλά τζίνα δυστυχώς εν οι εξαιρέσεις αντί ο κανόνας. Θυμούμαι την ομάδα πέρσι πχ στο Παπ με το αποέλ (ακόμα και αν τες εφάμεν 0-1 όπως τες εφάμεν), και βλέπω την φετινή ομάδα με το πολλά καλύτερο ρόστερ και πιάνει με το μαράζι.

– Θέμα αλλαγών. Εν γίνεται Πάους να θωρείς την ομάδα να σέρνεται και να μεν ξέρεις τι να κάμεις στον πάγκο. Αλλαγές στο 80 και μετά που τα παιγνίδια είναι άναρχα. Πότε θα προλάβουν οι παίχτες να μπουν στο κλίμα του παιγνιδιού; Επειδή επέτασεν οι σχήνα συνεχόμενες φορές, εν σημαίνει πως θα γίνεται πάντα, και είδες το τις τελευταίες 2 αγωνιστικές. Αλλά πάλε επιμένεις, όπως είδαμε και εχτές με την Αναγέννηση, που ενώ η ομάδα στο δεύτερο εσέρνετουν, εν θα εκάμναμεν αλλαγές αν δεν το ετρώαμεν.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ. Ναι, φταιν και οι παίχτες, αλλά για τα όσα είδαμε μέχρι σήμερα, τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει την ο Πάους. Διαφωνώ στο να διώξουμε προπονητή έτσι περίοδο, και ελπίζω ότι εμάθαμεν πολλά μέχρι στιγμής και θα δούμε βελτίωση στη συνέχεια. Στο χέρι του Πάους είναι. Αν συνεχίσει όμως έτσι, το καλοκαίρι θα πρέπει να έβρουμε κάτι καλύτερο στην θέση.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ