Ανόρθωσις 3 – 2 Απόλλωνας: Ποιος Ρουβάς και ποια Σακίρα, μια είναι η ΚΥΡΙΑ!

Την απόλυτη ηδονή ζήσαμε όλοι όσοι είδαμε το σημερινό αγώνα! Μια Ανόρθωση που βρέθηκε δύο γκολ πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο, βρήκε τον τρόπο να στριμώξει το Ρουβά στα σχοινιά και να πάρει μια επική νίκη, μετά από μια κολοσσιαία ανατροπή.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Με τους έντεκα που έφεραν το διπλό απέναντι στην Αγία Νάπα ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Άντρε Πάους, επιλέγοντας τον Κόπριβετς κάτω από τα δοκάρια και ως αμυντικό δίδυμο τους Χόλγκερσον και Σβέχλεν. Στα άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Νούχου και Γκάμπριελ, ενώ στη μεσαία γραμμή ρόλο αναχαιτιστή είχε ο Λαϊφης με τους Πελέ και Ορλάντι πιο μπροστά. Την επιθετική τριάδα συμπλήρωσαν οι Κάλβο, Μαρτίνες και Μακρής.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ξεκίνημα με καρδιοκτύπια και τον Απόλλωνα να χάνει ευκαιρία στο 4ο λεπτό όταν ο Βασιλείου σέντραρε και ο Στογιάνοβιτς αστόχησε σε κεφαλιά με τον Κόπριβετς εκτός εστίας. Η απάντηση ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον ορεξάτο Μαρτίνες να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα μόλις έξω. Στο 13ο λεπτό ο διαιτητής Νικολάου με καθυστέρηση υπέδειξε πέναλτι φάντασμα υπέρ του Απόλλωνα με τον επιθετικό του Απόλλωνα να είναι αυτός που κρατά τη φανέλα του Σβέχλεν και όχι το αντίθετο και το σκορ να γίνεται 0-1.

Στο 21ο λεπτό ο Μαρτίνες εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με τον Ορλάντι να κερδίσει τη κεφαλιά αλλά να μη μπορεί να τη στείλει στα δίκτυα, ενώ ανάλογη τύχη είχε εκτέλεση του Κάλβο 3 λεπτά αργότερα. Στο 40ο λεπτό ο Πάους έριξε στον αγώνα τον Μαϊσουράτζε αποσύροντας τον Νούχου, στέλνοντας τον Γεωργιανό στη μεσαία γραμμή και τον Λαϊφη στο κέντρο της άμυνας. Σε χρόνους καθυστερήσεων ο Κάλβο βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βάλε αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα η ευκαιρία να χαθεί.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Δεν μας έφταναν τα λάθη του Νικολάου, ο Γκάμπριελ φρόντισε να του δώσει αφορμή να τον αποβάλει όταν στο 51ο λεπτό με μια ανόητη ενέργεια, κτύπησε αντίπαλο ενώ είχε κατοχή της μπάλας. Στο 54ο λεπτό ο Σβέχλεν πάλεψε μια δύσκολη φάση βγαίνοντας φάτσα με τον Βάλε, ωστόσο έχασε την τελική μονομαχία πριν βγει φάτσα με τη κενή εστία. Οι τάσεις αυτοκτονίας συνεχίστηκαν στο 58ο λεπτό με τον Χόλγκερσον να κάνει τραγικό αβίαστο λάθος, στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα του Κόπριβετς για το 0-2. Ο Σουηδός πήρε το αίμα του πίσω δέκα λεπτά αργότερα όταν νίκησε με κεφαλιά τον Βάλε μετά από κόρνερ του Κάλβο για το 1-2. Στο 75ο λεπτό ο Λαϊφης με οβίδα έξω από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσα με την Ανόρθωση να φτάνει στο 2-2 με παίκτη λιγότερο. Στις καθυστερήσεις ο Εντλοβού κέρδισε το πέναλτι και ο Πελέ το μετουσίωσε στο χρυσό 3-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ